Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 01:13

tinaU nás byl problém kocour. On prostě sežere i pěnový míček, ale tablety na uklidnění ne. Až teď vylezl někde z úkrytu. Kočka je opak. Nezná lepší zábavu než ohňostroje, ona se snad i těší. 50 minut po půlnoci seděla na okně a sledovala to.

viktorka_od splavu My jsme taky byli ve městě dost dlouho. Jen myslím tu půlnoc, že bych na Svoboďáku být nechtěla. To tam kolikrát lítá všema směrama, lidi už v náladě.Stačilo mi to kdysi a to jsem tam vidèla jen z okna.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 01:22

stes Renusatko Jo, ségra mi psala, že je to jak ve válce a to bydlí mimo město. :-(

Ono asi hraje roli i to, že na většině míst byl zakázaný alkohol a před vstupem na ta pikniková místa nám i kontrolovali tašky, jestli něco nenesem. A nějaké petardy a tak jsem v obchodě vůbec neviděla, bůhví jestli se to tady vůbec prodává.

Karja Ber to, zrušit to můžeš vždycky! Já nejvíc úklid potřebovala když byly děti malý, největší výhoda asi je, že všechno uklidí najednou, zatímco ty to furt šudláš tak nějak po kouscích, ale takovej ten pocit absolutní čistoty nemáš nikdy. Děti a muže jsem teda musela naučit, že to není služka a i to k něčemu bylo. K úklidu hraček stačilo podotknout, že zítra přijde paní na úklid a mělas vidět ten frkot, žily v domění, že co není uklizené jim vyhodí!

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 02:22

Garfie v představě, že co není uklizené, sežere robotickej lux jsem taky děti držela dost dlouho.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 03:13

continuityKoukám, že máme podobné výchovné metody!

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 06:28

U nas bol zruseny mestsky ohnostroj, takze ten velky ohnostroj, co zacal o polnoci a trval necelych 30 minut, neviem, kto tak mohol poriadat

Zároveň od dnes plati zakaz predaja hlasnej pyrotechniky, takze zrejme sa vsetci predzasobili, aby nahodou nebol klud.

Offline Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 07:39

Rozbil se nám nejspíš definitivně kávovar

to nevim, jak bude tahle rodina fungovat 

randal byl u nás taky desnej a dlouho, vzbuzeny malý dite, naštěstí už nemám psa, co by celej prosinec nefungoval, i když poslední roky se ten randal soustředí aspon už jen na toho Silvestra, bejvalo to strasny od Mikuláše 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 08:41

Potrefenáhusa nám se letos vzbudili všechni tři. U mimina je půlnoc standardní čas kojení, ale ty dva to ještě nikdy nevzbudilo. S mužem jsme se sešli až v půl druhé v posteli, přípitek nás čeká až dneska.

Online Mermaid
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 09:28
Reakce na MP Meri:

rozarka Já to letos poprvy pochopila, kamarádi dělali oslavu Silvestra, rodiny s dětmi a na zahradě pár petard, cca v 17h, ze pak půjdou s deckama normálně spat. No, za mě by to bejt nemuseli (a ani jsem tam nebyla), ale aspoň už jsem pochopila to střílení průběžně celej večer, Jakoze kde se to bere.

​Já to teda nechápu. Proc učit děti, že poslední den v roce je nezbytné odpalovat petardy?

U nás taky hrůza, pražské sídliště, válka hadr. O tom, jaké národnosti byla většina odpalujících, radši pomlčím

Offline tv
4208 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 09:56

U nás ráno hrozně pršelo, teď teda už sněží, ale říkala jsem si, že je škoda, že tak nepršelo včera celý den a přes půlnoc, to by to těm blbeckum aspoň trochu osladilo.

Učit děti odpalovat petardy taky nechápu, nechápu, že se to prostě nezruší, o půlnoci ohňostroj v režii města a čau.

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 09:58

Mne to ve Vysočanech letos přišlo slabší než vloni. Kocour, co obvykle od 8 večer zalezl do koupelny a o půlnoci bylo vidět, že je fakt ve stresu, tak letos do koupelny nakráčel až o půlnoci a to ještě ve stylu, tak abych neporušil tradici. Druhý kocour spal v obýváku a nevzbudil se ani na půlnoc. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 10:06

Mermaid Tradice, no. A jako spousta tradic to může pro spoustu lidi bejt pitomý. Já bych pro zákaz pyrotechniky zvedla ruku hned, nic nesymbolizuje vyhazování peněz do povětří víc a o ekologických dopadech a nákladech na zdravotnictví ani nemluvím ... ale osobně mi to nijak zvlášť nevadí, vlastně mě každej rok překvapí, kolik lidí to tak moc popuzuje. 

Asi že mám dobrej spánek (a žádný zvířata)? A to nám to včera dobrou hodinu po půlnoci odpalovali přímo vedle oken do ložnice (máme tu na to takovej prihodnej vyvysenej placek).

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 10:09

Mermaid no.. teď je to zboží nejsnadněji dostupné.. předpokládám, že dětem se ty světelné efekty líbí. Puberťákům asi stačí, že to bouchá a hlavně mezi panelákama se to hodně znásobí (to začalo už v půlce prosince - zapálí a zdrhnou) - to nechápu vůbec.

Některá města mají zákaz odpalování těch nesmyslů mimo stanovená období (silvestr, atp.).

Asi je potřeba zvětšit osvětu, co to dělá se zvířaty (možná ve škole?) a snížit dostupnost. Stačí vidět nějaké video, co to dělá se psem/kočkou...

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 10:20
Reakce na bublifuk:

Mermaid no.. teď je to zboží nejsnadněji dostupné.. předpokládám, že dětem se ty světelné efekty líbí. Puberťákům asi stačí, že to bouchá a hlavně mezi panelákama se to hodně znásobí (to začalo už v půlce prosince - zapálí a zdrhnou) - to nechápu vůbec.

Některá města mají zákaz odpalování těch nesmyslů mimo stanovená období (silvestr, atp.).

Asi je potřeba zvětšit osvětu, co to dělá se zvířaty (možná ve škole?) a snížit dostupnost. Stačí vidět nějaké video, co to dělá se psem/kočkou...

​obávám se,že to nepomůže, kdo chce,ten to už dávno ví a chová se podle toho a vypatlancum,co si potřebuji bouchnout to do hlavy nedostaneš. Přitom to lze vyřešit zákazem prodeje. Všude a napořád. Nebo aspoň extrémně zdražit. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 10:26

Za mě je to akorát vyhazování peněz. Pes to moc neřeší, ale někteří jsou schopní to hodit zvířatům pod nohy, to nevím co bych dělala. Plus jsem teda viděla video, co to dělá se psem který se fakt bojí..

Věřím, že i tohle se postupně přehoupne a těch co budou zarputile bouchat bude míň a míň...

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 10:32

stes letos to neprodávala tuším Billa, tak by se mohly přidat i ostatní řetězce.

Online Mermaid
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 10:42

bublifuk tak ohňostroj je jedna věc, ty barevné efekty jsou někdy fakt pěkný, ale proč proč ty dělobuchy? Proč se parta dospělých raduje nad tím, že to udělá velký bum? Proč k tomu musí rozbíjet lahve od chlastu o zem? Proč se tihle lidi chovají jak zdivočelá zvěř? To prostě pochopit nedokážu...

Offline Raduza
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 10:43

Já bych byla pro úplný zákaz. Ať si města odpálí nějaký profesionálně udělaný ohňostroj a konec. Nechápu proč každej jouda musí pálit rachejtle jak o život.  Vždyť je to úplně o ničem. 

Online Kokoska
34986 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 10:57

U nas to bouchalo uz od odpoledne, mela jsem tu deti a Honzik vzdycky Adelko, to byl delobuch, slysis? Adelce to bylo fuk, hlavne kdyz ji bracha pustil na trikolku O pulnoci bych rekla, ze to bylo trochu slabsi nez jine roky, tady kolem nas na rozdil od jinych let nikdo neodpaloval, nahore na navsi trochu,  neco bylo videt z okna nad okolnimi sidlisti, ale skoncilo to myslim driv nez jindy.

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 11:13

Letos (nebo vlastně už vloni!) se mi zdálo že začali později, jindy to tu bouchá pomalu od rána... ale s pokračujícím večerem přitvrdili a o půlnoci to byl horší rachot než jindy! Strašný moc. Navíc jim to vydrželo dost přes druhou hodinu. Kéž by jim to pazoury utrhalo. Jestli chtějí ti chlapáci pořádnej rachot, ať si zajedou do Kyjeva!

Policajti samozřejmě zalezlí, neohroženě ani nos nevystrčili

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 11:21

MP Meri Mermaid Hodinu po půlnoci, to je sice docela dlouho, ale proč ne, kdyby to nebylo už celý týden předtím a předpokládám ještě další dny. Nejvíc mě teda štvou jen petardy. Od 3 do 4, házel někdo celou hodinu takový ty dělobuchy z balkonu, naproti v paneláku. Já jsem říkala manželovi, že se pak nedivím, že nějakýmu sousedovi nakonec rupne v bedně.