Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 23:07

continuity Jupí! Já myslím, že ta kontrola je jen tak pro formu, dokonce i ta u neurologa, oni se pochopitelně trochu kryjou. Zajímavý je, že ji nechtějí vidět rovnou v nemocnici, dcera musela na kontrolu k nim. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 23:12
Reakce na whiskas:

Mě snad klepne. Táta měl v mobilu staženu nějakou aplikaci Eurosport a platil ji kreditkou. Předplatné stále běží. Dopátrala jsem se, co je to za společnost, napsla jim a požádla o radu, jak zrušit předplatné. Odpověděli mi, že se mám přihlásit do klientského účtu na Eurosportu ... bezva, když nevím přihlašovací adresu, natož heslo. Poslala jsem jim sken výpisu potvrzení platby z kk a expiraci kreditky (což po mně chtěli) a nic. Mám jim poslat zprávu o úmrtí. Úmrtní list ještě nemám, jen zprávu z nemocnice. Navíc tedy komunikace probíhá v angličtině, tak nevím, jak tu případnou zprávu rozluští. 

On měl to předplatné nastavené formou trvalého příkazu nebo svolení k inkasu z té kreditky, že ho potřebuješ zrušit? Jako nám zůstala po smrti tatínka satelitní Skylink TV na jeho jméno, ale tam je to tak, že pokud ho neprodloužíme, tak prostě ty placené programy zase zakódují.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 23:19

wendulka To právě nevím a bankéř v RB mi detaily nesdělil (neb ještě nemám úmrtní list). O.k., čert vem pár poplatků (doufám, že po dodání úmrtního listu mi nějaký detailní výpis dají), ale jak to zruším do budoucna, to netuším, když nevím žádné detaily. Nevím, co se stane, až ta tátova karta bude deaktivována? To mu pošlou pokutu za neplacení? Ale myslím, že podle toho, co jsem našla, by mohlo jít o souhlas k inkasu . A vidíš, Skylink a Freesat, další věci, které nechápu ... Naši mají ještě O2TV , tak musím prověřit, co používá máma. Satelity byly tátova "hračka".

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 23:19
Reakce na whiskas:

wendulka Tak si říkám, kde ta generální plná moc vlastně funguje?

No jejím prostřednictvím např. můžeš danou osobu zastoupit a hlasovat na členské schůzi bytového družstva.

na poště při přebírání pošty mě taky poslali kamsi

​Jj, na poště si musíš pěkně zaplatit průkaz zmocněnce za 200 Kč s platností už jen na 1 rok místo na 2 roky jako dřív, ale zásilky do vlastních rukou ti nevydají ani na ten. Haha.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 23:21

wendulka Fakt vtipné . Přístup k vyzvedávání pošty jsem nakonec získala - na základě speciální plné moci, ale s tou výjimkou, kterou zmiňuješ. Ano, je to vtipné ...

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 23:23

whiskas 

Přímou zkušenost sice nemám, ale tipuju, že O2 TV asi bude narozdíl od Skylink fungovat na principu smlouvy jako tarif, takže tam to půjde ukončit až s úmrtním listem na klientském pracovišti.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 23:34

wendulka To O2 je o.k., tam jsem uvedena jako zmocněnec a myslím, že se nimi dá jednat. Navíc O2 rušit nechci, jen upravit, ale např. ta aplikace Eurosport v mobilu, která je nám teď na nic, bude ještě lahůdka.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 07:08

whiskas

Nefodtanes se náhodou k tátovi emailu (třeba na pevném počítači? Dost často lze na základě znalosti emailové adresy obnovit všechno další. 

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:05

whiskas a neni jednoduse mozne, az budes mit ten umrtni list, zablokovat tatinkovu kartu a vsem poslat mailem kopii umrtniho listu s oznamenim, ze rusis veskere kontakty a platby? 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:06

continuity Dostanu, ale o této záležitosti nic, ani zmínka. Musel si tu aplikaci zřejmě aktivovat nějak přes mobil. Mám jen výpis z k.karty, tedy info o odchozích stržených platbách. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:11

Kokoska To bude asi jediné řešení, díky. Jen doufám, že to zabere. Tedy, jsem si jista, že u určitých institucí to půjde hladce, ale tyto "zábavní" aplikace jsou větší výzva :-D. Zjistila jsem totiž, že může jít o nákup přímo přes web aplikace, nebo prostřednictvím Google Play. 

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:18

whiskas Ja nevim, jak to funguje, co by se stalo, kdybych proste prestala platit treba Netflix. Myslela jsem, ze po nejake vyzve, na kterou clovek nereaguje, to proste utnou? Jeste ze nasi v tomhle byli stridmi a krome zakladnich veci nic nemeli, pres internet vubec. I tak zruseni inkasa na poste byla zabava na hodinu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:31

Kokoska On by spíš ten praktik měl vyplnit s pacientem dotazník, když na tom nikdy nebyl. Podle věku, pohlaví, zlomenin, léků a rodinné anamnézy vyhodnotit body a poslat. Jenže my se na ten dotazník ptáme pak taky a je v něm dost často 0 a to zabírá místa lidem s onkologickou péčí nebo po vážných zlomeninách. Často pak ještě ti lidi chodí po různých pracovištích, po půl roce, což nemá význam a jedno to nedostane zaplacené.

U nás je to trochu jinak, jdeš na denzitometrii, okamžitě do 5 minut je vyšetření osteo u lékaře a výsledky. Dál už se objednávají jen ti na léčbu, které nechce nikdo do péče. Odběry a zhodnocení, který lék je vhodný. Tak ti potom musí po roce na kontrolu a máme jich už takové množství, že je málo prostoru pro nové. Obvodní do teď nemohli psát žádnou speciální léčbu. Teď už můžou a vyhýbají se tomu, tak naši doktoři jsou dobráci, ale je to čím dál horší

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:34

whiskas tjo jako clovek si vetsinou stezuje, ze rodice ty moderni technologie nechteji pouzivat, a ted vidim, ze by mel byt vlastne rad! muj tatinek nejake ty drobne sazky provozuje, ale nastesti tam chodi osobne a kdyby nemoh tak nic 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:42

Jen jsem chtěla napsat, dík za ty dojemné příběhy. Hezky se to četlo A vyvolalo hodně vlastních vzpomínek s odcházením těch nejbližších.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:45

whiskas Já chápu, že to chceš všechno vyřídit co nejdřív, ale nemusí být všechno dneska nebo zítra. Jestli se nejedná o nějaké fakt vysoké poplatky, tak prostě v klidu počkej na úmrtní list, s tím ti pak půjde hodně věcí líp.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 09:59

whiskas Já jsem přesně takhle tátovi platila sport, strhává se mi to z karty, a když jsem vyměnila kartu, protože byla expirovaná, prostě se ta platba nestrhla a služba nešla. Hned od toho dne kdy se to nestrhlo. Nevím, zda by časem nepřišla nějaká upomínka, myslím, že ne. Já jsem to po čase zase začala platit...jako ono jak se to ztrhávalo z té karty - mně to tak dal muž, já bych si to sama nedala, tak mi právě přišlo, že to není nikde pořádně zdokumentované, vůbec jsem se nemohla dopátrat, proč ta služba nejde tehdy a kdo to platí:-D. Takto záhadně mým rodičům někdo platí i domácí internet a nevíme kdo:-D

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:04
Reakce na wendulka:

wendulka Tak si říkám, kde ta generální plná moc vlastně funguje?

No jejím prostřednictvím např. můžeš danou osobu zastoupit a hlasovat na členské schůzi bytového družstva.

na poště při přebírání pošty mě taky poslali kamsi

​Jj, na poště si musíš pěkně zaplatit průkaz zmocněnce za 200 Kč s platností už jen na 1 rok místo na 2 roky jako dřív, ale zásilky do vlastních rukou ti nevydají ani na ten. Haha.

wendulka Jj, na poště si musíš pěkně zaplatit průkaz zmocněnce za 200 Kč s platností už jen na 1 rok místo na 2 roky jako dřív, ale zásilky do vlastních rukou ti nevydají ani na ten. Haha.

ti je ten starý typ, už pár let se zmocnění nahrává do zákaznické karty,za je zdarma na neomezenou dobu, zmocnění je na dva roky, buď za 89,- ,to je zmocnění nahrané jenom do karty, nedá se použít při převzetí pošty doma, nebo rozšířený za 109,- k tomu už máte fyzicky kartu s údaji jak o zmocněnci tak o zmocniteli.

dopis výhradně do vlastních rukou adresáta,je zkrátka výhradně do rukou adresáta a ne zmocněnce 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:14

Zina Díky, já vím, že to nehoří a opravdu to není nějaká mega suma. Jen se snažím postupně dávat věci do pořádku ... Ale zrovna tohle skutečně počká. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 10:16

Vlm 

Hm, tak to se mi jaksi paní na poště zapomněla o této možnosti zmínit (já neměla nervy se po tom pídit), ale tak teď už to nepotřebuju ani v této formě. Každopádně fajn o tom vědět. Díky za info.