Sambovi umrela maminka, nebylo mu ani 20. Takze je to vic nez 20 let. Ale kdyz jsme si privezli z porodnice Tondu, tak se na nej tak koukal a rika "skoda ze tohle nemuze videt mama". A to jsme teda buleli oba
Tohle jsou strašně silný momenty, taky bulím skoro pokaždé, když si vzpomenu na tátu skrz syna. On měl dvě dcery, zažil tři vnučky a toho jedinýho vysněnýho kluka se nedožil, navíc on je jeho věrná kopie, vzhledem i povahou. Tvl, jen to píšu, už pláču!!!
Moje babička zemřela doma, v 95, i když poslední dva nebo tři dny to asi bylo jasné, celkově to bylo (přiměřeně věku) nečekané, myslela jsem, že na stovku to dotáhne. A jediný, s kým se doopravdy rozloučila, byl bratranec, odjížděl na čundr a stavil se u ní v pokoji rozloučit se (jako tak normálně, tak já jedu, za týden ahoj babi) a ona měla takový zvláštní proslov, "tak já se s tebou loučím a přeji ti všechno dobré do života..." musela to vědět, ale nám to vůbec nedocházelo.
A po její smrti jsme našli zastrčené pod dnem krabice s fotkami fota její zemřelé dcerky, dokonce i na fotce s mojí mámou, ta vůbec netušila, že nějaká taková společná fotka existuje (holkám bylo půl a tři roky, bylo to těsně po válce).
Renusatko Víš co, ale to nikdy nevíš, moje kamarádka měla extrémně přísného a takového chladného otce, hrozně komisní a nesentimentální. A když zemřel, objevili v jeho pracovně v šuplíku krabičky s vypadlými prvními zuby všech dětí, s datem a jménem (zdrobněle, přitom je zdrobněle nikdy neoslovoval). Kamarádka si to "Kačenka + datum" schovává do teď, otec jí už jako malé říkal "Kateřino"...