Já bych na Tríbeč moc chtěla! Miluju horory a tajemná místa... protože na tyhle věci nemám žádný smysl, jsem úplně necitlivá.
Stěžovací vlákno
Magráta to jsem teda ale trochu zklamaná ![]()
Raduza na Tríbeč chodievame celkom dosť, ale v zime som si teda netrúfla ani raz. K tomu je skvelé aj toto video, očarená som tou zimnou prírodou https://www.youtube.com/watch?v=lmQOdOd4K7I
a pre ostatné, kto má rád také psycho horory, tak aj ostatné knihy od Kariku sú skvelé, hlavne je to veľmi zaujímavé,keď poznáme prostredie, kde sa dej odohráva (napr. Vlkolinec, okolie Liptova, Tatry) - napr. Tma, Smršť, Hlad a Smäd, Priepasť, Strach. Fakt sú všetky super,
My jsme na skautském táboře dostali za úkol (větší děti) vzít spacák a jít spát do lesa. Každý sám. To byl masakr, nikdy na to nezapomenu. Bála jsem se hrozně a vzpomnela jsem si na všechny horory, které jsem četla a na akta x.
Nevím, jak jinak, ale naše skautské tábory takhle fungovaly za mě a fungují takhle i teď. Kluci taky jezdí na tábor s kadibudkou, kde se vaří na kamnech a není tam ani elektrika, ani mobilní signál. Přespávačky v lese jsou normální, dotyčný přespává na daném místě, na doslech od tábora. Noční hry, kdy se děti někam odvezou, ať se vrátí zpátky jsou taky pokaždé. Loni je dokonce nad ránem vzbudili a poslali (ve skupině) na výpravu, kdy se hromadnou dopravou museli dopravit z Libavé do Kroměříže, kde měli za úkol vyřešit nějaké úkoly. Dostali přidělené peníze na jídlo. Na zpáteční cestě přespali pod širákem kousek od tábora, tam měli přichystané spacáky. Rodiče o tom věděli, cestou je "stopovala" dospělá osoba (sestra vedoucího tábora, kterou neznají), takže byli trochu pod dohledem. Nemám s tím žádný problém, děti očividně taky ne.
To bylo před třiceti lety. Zní to blbě, ale byla jiná doba. Teď už se to neděje. Chodili jsme na kadibudku, ešusy si myli v potoce, nebyla tam elektřina. To už se taky v dnesni době neděje. Můžeš být zcela klidná Pinot Noir .
Moje děti na takové tábory jezdí pořád. Byly na dvou různých. Ale to jsou tábory, kde ty děti jen tak nedostaneš. Jeden je skautský a nestačí být v oddílu, musí na minimálně tři vypravy ten rok. Další je vodácký putak, to asi každý kdo byl v životě na vodě, ví jak to tam může vypadat a cizí děti berou až poté, co se někdo spoji s rodiči.
Takže bych se nebála, že dám dítě na random tabor a stane se tohle.
continuity Já jsem byla lehce nervozní, když měli tábor na břehu přehrady, jako fakt na břehu. Že když se půjde v noci někajé rozespalé dítě vyčúrat, že nabere špatný směr. Naštěstí v pohodě.
brrr no tak oni spí u řeky pořád a nikdy se nic nestalo, resp. nějaké rozbité hlavy a vymknuté kotníky, ale to je asi běžné. Navíc mívali zdravotníci sestru z dětského urgentu, ta byla skvělá, nosila jim tapovaci pásky s lebkami. Když teď mladší vykládala jak k tomu přistupovala zdravotnice ze školního lyžáku, brali me všichni čerti a to spali v chalupě s teplou vodou a jídlem 3x denně.
Je pravda, že na tom vodáku berou až větší děti, myslím 9 let. Ani nejde o utopení, ale co dva dny zabalit, celý den na nohách.... Je to fakt zahul.
monr díky, budu se tam muset vypravit, ale radši v létě.
brrr to zní skvěle, takový tábor
Líbí se mi, že vlastně jsou tak trochu pod kontrolou, ale zároveň to jsou pro ně výzvy
Prave mi vytrhli jednicku vlevo nahore ![]()
Schylovalo se k tomu uz dlouho, predlouho (poprve se tam udelal zanet pred triceti lety; dodnes si pamatuju, jak mi to pokazilo prazdniny s tatinkem v Italii ve Forte dei Marmi), ale stejne je to sok, prijit o predni zub!
MP Marge Ouvej, soucíttím. Kromě toho, že to bude asi drahý, ten třetí zub...
Samantha Prosim te, ani mi nemluv! Ja jsem se na stara kolena rozhodla pro rovnatka, takze napred ty, a za dva roky pak implantat a korunky, pripadne fazety.
Splacet to budu vsechno asi az do duchodu ![]()
Ale rada bych jednou v zivote zazila ten pocit otevrit pusu a nemuset se stydet za zuby, tak mi to za to stoji.
MP Marge Držím palce.
Ale můžu tě "uklidnit", na zuby tady v Česku aby si člověk taky vzal půjčku.![]()
MP Marge tlapkám, jsem přišla zrovna od zubaře...
Samantha půjčku a ještě může být rád, když zubaře má. Dneska mi moje oznámila, že v červnu končí, zrušila mi i termín v dubnu.
Žhavila jsem dráty a ti poslední přibyvší u nás v kraji, na které jsem měla tip nebo tam mám někoho známého, mají čekací listiny na několik A4. Co budu dělat, to nevím...
Tvá historka s cestou do Kroměříže a plněním úkolů mi leccos osvetlila (asi jsme se s dětmi setkali) ![]()
Evaeva continuity brrr to jsem ráda, že takové tábory pořád jsou!![]()
monr díky, budu se tam muset vypravit, ale radši v létě.
určite choď, je tam viacero príjemných výletíkov (a isto aj na viac dní - trebárs Zobor, Gýmeš, Žibrica, aj Hrušov)
Mha Doufám, že se chovali aspoň v nějakých hranicích slušného vychování, pokud to byli ti naši ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.