Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:27

viktorka_od splavu Nebo seš silnej jedinec prostě:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2024 21:28

Suya mně se to hnusí jen kvůli té nevolnosti v prvním trimestru, z prvního těhotenství mám takhle problém s celozrnnými karseikami Před tím mi to nevadilo, když jsem to brala jako horký nápoj ne jako kafe

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:29

Karja ja mam silny ty psychicky zavislosti no

Offline Suya
příspěvků moje polička 06. května 2024 21:31

Evaeva Haha, chapu! Ja to mam taky v kategorii "neco s mlikem", stejne jak to rozpustny kafe.. A ritual je dulezitej, ale bez kofeinu by to bylo proste smutny

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:31

Já jsem pila jako mladinká jedno kafe denně, nějaká třeba od začátku VS, jakože takový to kafe odpolední, pak jsem šla do práce, přidala jsem dopolední, protože do oběda daleko a po třech hodinách pár minut pauzy...pak jsem s velkou malou začala vstávat brzo a přidala jsem ranní před 6...a s malooumalou jsem padala večer na hubu, ale okoupat, uložit uklidit člověk musí, tak jsem pridala večerní.  Zajímavý, že všechny tyhlety okolností už pomizely, ale ty kafe mi zůstaly:D. Ted piju z těch espressovych hrnecku, abych jich mohla dát i 6:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2024 21:36

Suya já na sobě nepozoruju rozdíl. Je teda pravda, že dítě spí dobře, tak to nepotřebuju Já jsem nerudná bez ranního čaje, ale i ten teď piju bez kofeinu (teinu) a vůbec mi to nevadí. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 06. května 2024 21:36

Karja Ja proste nechapu, jak to matky delaly bez kafe?!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2024 21:37

Suya moje máma kafe nepije vůbec, jako fakt vůbec naši ho doma ani nemají 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:38

Suya No byly nasrany mnohem víc než my, takhle ti to povím:D. Já ale znám pár dospělých co kafe nepijou, ale je jich hrozbě málo a čím jsem starší, tím jich ubyva. Můj muž nepije taky vůbec, jako dá si výjimečně, třeba jednou za dva měsíce, když si myslí, že to bude něco extra:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2024 21:40

Karja já vůbec nejsem schopná ty horké nápoje pít, když je mimino vzhůru. To si to vůbec neužiju.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:46

Evaeva Jj, to musíš mít právě malinký, že to hned do sebe hodíš. Ale já s miminama asi taky kafe pila když spaly. I s holkama je piju spíš ve chvílích klidu. Ale piju je třeba při žehlení, při vaření...i k úklidu:D. Ale nesmí mě nikdo moc otravovat, to je fakt:D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:48

Evaeva karseika je uplny jazykolam . A teraz by ma zaujimalo ci je to preklep alebo miestny vyraz.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:49
Reakce na Evaeva:

Suya moje máma kafe nepije vůbec, jako fakt vůbec naši ho doma ani nemají 

​já nikdy kafe nepila, až teď tak dva roky espresso, nebo spíš ristretto v práci v polední pauze. Ale je to spíš společenská aktivita, než že bych ho musela mít. Hrnek kafe bych nevypila ani náhodou. Černý čaj už taky nepiju, začalo mi po něm být divně.  

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:50

Tak jsem si na základě zdejší diskuze přečetla, jaké množství kofeinu obsahuje kafe podle přípravy a zjistila, že víc než na způsobu přípravy záleží na tom, kolik se použije kafe.

Zdroj: https://www.dokonalakava.cz/a/ktera-kava-ma-nejvice-kofeinu-velky-test

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:50

Mrakoplas tipuju kaiserku (housku kytičku). Ale taky jsem se nad tím zatrhla.

Offline notna
9458 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:52

SuyaZnám pár matek, který kafe vůbec nepijí. Sama jsem ho s miminem taky nepila. Já jsem ranní čaj kolikrát pila až přišel odpoledne domu muž. To by bylo fuk, jestli tam stydne kafe nebo čaj :-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:56

Tabea ja som to pochopila, len neviem ci "karseika" bolo schvalne alebo klavesnicovy skriatok :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2024 21:59

A ku kave. Pijem lungo (kacirsky so smotanou a medom haha). Ristreto je moc male, lungo mi vydrzi na viac duskov :) Po materskej som presla z dvoch na tri. Zdalo sa mi to vela ale ako to tu citam, tak mi to uz tak nepride :)

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 06. května 2024 22:01

Mrakoplas

Doporucivane množství kofeinu je 400mg, přemýšlím, jestli to neprosvihnu s těma dvěma latté, i když mokka konvičku nám na dvě kávy a ne 3-4 jak měli v tom pokusu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2024 22:05

continuity ako mne objektivne ta tretia kava nerobi moc dobre - pijem ju neskoro okolo 6-7 vecer a niekedy nemozem dobre zaspat. Inak spim ako dudek. Ale tu podvecernu krizu viem zahnat len tak, ze si cely vecer nesadnem alebo kavou. A sadnut si a oddychnut chcem. Niekde som minule citala, ze clovek by nemal pit kavu uz po 12.00 (ci tak nejak), lebo aj poobedna moze mat vplyv na spanok u citlivejsich jedincov.