Aha, no já se vlastně s těma sítěma setkala až tady, a byly teda strašný. Ještě jak ten dům je v borovo-smrkovém lese, na všem je tmavý prach, jehličí, pavouci se činí rychlostí blesku a tak. A jako že bych co týden čistila sítě, to by mě mrsklo :-) Dám to bez nich, je to pár dní, pak se ochladí.
Stěžovací vlákno
Ten Bros ma fungovatvi s otevrenymi okny a zatim se zda, ze funguje. Mam to v zasuvce hned u balkonovych dveri, kdyz to rano vyndavam, neni to nijak citit, mozna slabounce citronove. Zato z toho mravenciho spreje jsem mela zachvat, blbe jsem se k tomu naklonila a nadechla.
Pinot Noir my meli site v Treboni a zdalo se mi, ze to pres ne vubec nevetra!
JankaM to je skoda. Me ty moje tak nemrzely, nebyly z moc dobre latky a kdo vi, jestli bych se do nich po zime vesla. Urcite najdu pristi rok lepsi.
Pinot Noir my meli site v Treboni a zdalo se mi, ze to pres ne vubec nevetra!
Přesně tak, mám sítě teď od ledna, děti spaly v zimě kolikrát u okna dokořán a fakt neumrzly. Když potřebuji pořádně vyvětrat použit musím použít křídlo, ve kterém síť není.
To je blbost, ne? Jak nemůže místnost větrat se sítí v okně? Tak otevřu okno a dveře v každé mistnosti, udělám průvan a je vybavené. ![]()
Kan tak logické mi přijde, že to to větrání trochu omezí. V létě jsme je měli na dovolené a větrání mi přišlo v pohodě, ale tam bylo v noci chladno. Jestli by mi to přišlo dobré i v Praze, to nevím.
Evaeva myslím, že to je jen psychická záležitost. Ale i kdyby, dávám tedy přednost hmyzuprosté místnosti před o pět procent vyvětranější místností.
Taky mi přijde, že síta větrání dost omezují obzvlášť když je teplo. Bohužel my bydlíme na konci města u lesa a polí, bez nich si to neumím představit. Máme i otevírací na dveřích na terasu
Na balkon mám ještě zasiťované dveře a je to rozdíl nechat otevřeno se sítí anebo síťové dveře taky otevřít. Kdybych nezažila, tak to taky beru jako blbost. A to je obyčejná síť z siťoveho studia; je přes ni perfektně videt ven. V ložnici mám síť odolávající škrábání koček, přes tu je vidět hůř.
V jednom podnájmu jsem měla obyč síť z Lidlu či Kauflandu a přes tu byl ztížený výhled.
Pinot Noir Evaeva je to záležitost fyziky: kapitola proudění kapalin a plynů. Objem kapaliny, která proteče je při stejné rychlosti proudění je primoumerny ploše, přes kterou proudí.
Orientačně je velikost ok cca 1,5-2mm a tloušťka toho materiálu cca 0.3-0.4mm, takže toho čerstvého vzduchu je minimálně o 20% méně. Je možnost tomu pomoct tím průvanem, kdy se proudění zrychlí, ale za stejných podmínek je to prostě tak.
Btw: světlo taky propouští méně: měření tady, standardní černá síťovina propustí cca 65% světla.
Nijak tím nerozporuji výhodnost sítí,jen pokud se někomu zdá, že stíní a má horší větrání, není to jen dojem.
continuity ano, souhlasím. Ani mně nenapadlo, že je to jen pocit.
Pinot Noir na sídlišti sice nemáme úplně hmyzuprostou domácnost, ale komáři tu nejsou, much taky moc ne, akorát letos bylo pár vos a jedna cikáda, kterou jsem tři dny hledala
Za to větrání je tu kruciální záležitost. Vlastně mně ani nenapadlo, že bych v Praze sítě potřebovala. Na venkově bych nejspíš měla opačnou potřebu.
Kan jednak ta síť byla dost hustá a tmavá, bylo přes ni i míň světla. Bylo to jako druhé dveře na balkon, dala se normálně otevřít. Na oknech to nebylo a protože průvan těma dveřma udělat v jedné místnosti nešel, druhé dveře byly do předsíně bez oken, otvírala jsem stejně i ta okna v pokoji, takže celkem síť na ...
continuity Aha, aha. A myslíš, že třeba těch 20% poznáš?
Kokoska No já se sítí vůbec nezastavám, prakticky je mi to jedno. Jen jsem se pozastavila nad tím, že není vyvětráno se sítí v okně, což je stále podle mého blbost. A 20%
Kan tak si to někde zkus, fakt je to znatelný rozdíl. Ono je znát i když přes otevřené okno přetáhneš záclonu a nemusí být nijak hustá.
Kan no tak záleží, u nás je ještě vecer v devět v létě na balkoně 27C, takže ten vzduch proudí blbě (to zas souvisí s teplotním gradientem), takže těch 20% je řekněme rozdíl mezi blbě nebo chcipam.
Kan Taky by mi to prislo, kdybych to nezažila a není to 20 procent u nás, to bylo klidně 50 a bylo to hodně znát. Já třeba průvan nemám ráda a mám ráda spis pořád otevřené okno, pokud počasí dovolí, ne že prozenu průvan a zavru, to tak v zimě.
Teď síť nemáme nikde, není to třeba. Noční hmyz tu není a přes den nějaká moucha, ale jako minimálně, teď spíš ty vosy. Já mám otevřenou terasu celý den a je to třeba 5 kousků hmyzu, což je dobrý, ale na druhou stranu, kde ty hmyzaci jako jsou.
Jo, ale máme doma kvanta pavouků, jakože fakt kvanta, je to šílený. Sambo je vyhazoval a teď je teda zabijí, protože jednoho vyhodi dverma a 15 jich vleze oknem. Dřív jsem nějakého malého neresila, nebo nějakou pavučinku malou, ale teď po tom jdu hned v zárodku. No tak to by asi ta síť pomohla na to:D
no a u nas pruvan udelat nejde, mame dve okna na tu samou stranu![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí