Asi jsem si taky zničila šaty, zamotal se mi cíp do řetězu u kola. Jsou tam dírky a černé fleky
dírky jsou blbý, ale šmír z kola jsem zatím ze všeho, i z bílých kalhot (bavlna & len) vyprala žlučovým mýdlem.
Asi jsem si taky zničila šaty, zamotal se mi cíp do řetězu u kola. Jsou tam dírky a černé fleky
dírky jsou blbý, ale šmír z kola jsem zatím ze všeho, i z bílých kalhot (bavlna & len) vyprala žlučovým mýdlem.
Myrtila přemýšlím, co je to třesavka a bojím se to vygooglit
Karja Kvůli pavoukům si sítě fakt nepořizuj, nepomůžou. ![]()
V české domácnosti mám sítě v půlce oknen, mám je tam od začátku, takže větrání nemůžu porovnat, ale na pavouky jsou krátké.
V japonské domácnosti bych těch 20% sakra potřebovala, doháním to průvanem, protože v každé místnosti mám minimálně tři okna, ale sítě jsou nutnost a dveře na terasu nenechám pootevřené ani minutu, bojím se invaze Josého a jeho rodiny (naší kolonie švábů), zatím to vypadá, že se nám je podařilo vyhnat z domu ven, ale napochybuju, že by rádi zpátky...
Mermaid to jsou takoví ti pavouci, co mají malé drobné tělo a dlouhé nohy jako nitky a dělají hodně řídké sítě.
Myrtila aha, těm se u nás říkalo "sekáči". Ti mi vadí stejně jako všichni ostatní
Kan no ta sit udela treba to, ze ti teplota v mistnosti v noci neklesne o tolik, o kolik by klesla bez site. Mam v loznici celou noc otevrene okno a teplota ted rano je 24°
Mermaid sekáč je něco jiného, sítě nedělá, není to ani pavouk
Vidím, že se tu řeší pavouci. S těma problém nemám. Zadala jsem do chat gpt dotaz, když by jeden milion Čechů sbíral jednu sezónu španělské slimáky, kolik by jich každý musel zabít, aby vymizeli a spočítala to na 38 tisíc a nějaký drobný. Takže to je bez šance ![]()
andulka01 - dočítám, já mám na čele postele vonný kámen, na který kapu levandulový olej. Řekla bych, že to pomohlo.
SunEclipse Já v ložnici síť nemám, jako jediná místnost v domě má okno bavlněný voál, pořád zatažený, okna jsou do ulice, a stabilně otevřené na větračku. Kuchyň s obyvákem máme propojený, žádné záclony, ale sítě, okna směřují do zahrady, taky otevřeno na větračku. V loznici bylo ráno 23° v obýváku 21°. Ze školení hasičů vím, že otravu oxidem uhelnatým 20%(není cítit) lidé nepoznají, nebo mají lehčí nevolnost, bolest hlavy, ale neřeší, nespojí si to v koupelně karmu a i HZS má na to detektor a to je Oxid, my se tu bavíme o výměně čerstvého vzduchu za ten vydýchaný.
Kan 21 u nas neni ani venku, natoz uvnitr:-(
viktorka_od splavu ona hodne dela ta zahrada. My tu mame o hodne lip nez dcera v byte, vecer venku bylo 19, to se vetra jinak nez v rozpalenych ulicich.
Teda troufnu si říct, že jestli se mi vyvětrá vzduch o 20 % míň, já nemám šanci poznat. Ale každý člověk je citlivý na něco jiného, někdo třeba rozdíl schopný poznat je. A radši budu mít míň vyvětráno a větší tmu, než hmyz v místnosti ![]()
Mermaid Pinot Noir Ono je spousta lidí nerozeznává, nebo jim všem říká johana
ale když má řídkou síť a po doteku se klepe pavouk i se sítí, je to lovec třesavka.
My mame cele leto doma prijemne, termostat ted pres den ukazuje cca 21 stupnu, nejvic to bylo asi 23. V Karlinskem cinzaku, kde mame kancelar, je pres den bezne 29.
Tam je poznat, ze ten cinzak se rozpalil a naakumuloval teplo, vyhrate karlinske ulice tomu taky nepomahaji. Tady uz zbyva jen cekat na podzim a delsi ochlazeni. A nas byt je v zateplene novostavbe, takze se konstrukce nevyhrala, a staci jen na den zatahnout zaves, na tech par hodin, co dovnitr sviti slunce. A hlavne jsme na kraji Prahy, na zapad od nas je par bytovek, pak jsou uz pole, takze tu cele leto temer nostop pofukuje a byt se dobre vyvetra. Vcera jsem se dokonce na balkone vecer prikryla dekou, jak foukalo
takze dnesni navrat do prace po tydnu tricitek celkem boli, ted je tu 27,2 a to je devet rano
Do statistiky přidám, že jsme sítě z oken na chalupě vyhodili, vůbec přes ně nešel vzduch, a klidně bych řekla, že to je větší rozdíl než jen 20%, bez sítí rozdíl velkej. Používám na komáry tu věc do zásuvky, komáry to odpuzuje spolehlivě (ať to nezakřiknu). A pavouci jsou letos nějak extrémně, pořád omotanej byt i v chalupě každej kout. A taky létajících mravenců se letos vyrojilo v Praze v bytě katastrofální množství, a to snad přes celý prázdniny, nejde se jich zbavit.
Pinot Noir tak členovec to je, ne? V tech dalších rozlišeních na třídy, řády apod. se už moc neorientuju a vlastně ani nechci víc vědět (mám z nich fakt iracionální hrůzu)
Myrtila už teď vím víc, než jsem potřebovala ![]()
Mermaid členovci to jsou, ale sekáči jsou převážně venku, mají tlustší kulaté tělo a obvykle jsou připlesknutí někde na fasádě, protože pavučiny nemají, zatímco třesavka má maličké tělo a obvykle visí někde v prostoru, protože dělá úplně neviditelné pavučiny a cpe se do domů.
Upřímně - přemnožit si doma třesavku jako metodu pro odstranění jiných pavouků bych teda nevolila, protože ty její pavučiny jsou zdaleka nejhorší, jsou všude, a navíc se ani nebojí a nehodlá se schovat, normálně si dál visí, třese pavučinou a drze čumí ![]()
My sítě máme na chalupě a rozdíl při větrání sakra poznám.
Doma je nemáme, letos při té invazi komárů začátkem léta by se hodily. Teď už komáři nějak vymizeli, občas vosa, nic hrozného. Ale pavouci, tuhle seděl na zdi na terase fakt obrovskej. Já až tak panickou hrůzu nemám, ale tenhle byl fakt nepříjemnej a nechtělo se mi ho likvidovat. Než jsem došla pro posily byl pryč. Fuj.
Pinot Noir drze čumí ![]()
Jak ta tresavka likviduje ty velké pavouky? Ne že bych to chtěla zkoušet, ale zajímalo by mě to.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.