Lamicka Chápu, já myslím, že těmi terapiemi se časem někam dobereš, že se to u tebe někam pohne. I chápu vaše, když si třeba myslí, že je to ojedinělý exces, že na vás tlačí, at se spolu bavíte. Ale je to jakoby furt něco ve více rovinách, není to jen jeden typ jednání. Držím palce, at si k tomu nějak dojdeš.
Stěžovací vlákno
A stěžuju si trochu zas na samba, v koupelně stříkal savo a synek se tam asi o něco otřel a má fleky na kalhotech i tričku.
Lamicka a tlaci rodice taky na sestru, aby se s tebou udobrila? Ona te urazi, ona by se mela omluvit, ne ty. Udelala to nekdy?
Hukot vody. Bydlíme víc než 650 m (no, teď možná blíž) od řeky, ale ten hluk, co to dělá.
Lamicka Teda, Ovčárna možná není zatopená, ale projíždět aktuálně v Jeseníkach nebo v Moravskoslezském kraji kdekoliv, kde stojí stromy je o strach. Všude je jich plno na zemi.
brrr
Naši mají před domem potok, v 97 ho celá ulice upřeně sledovala, jak v něm stoupá voda....a ta se přihnala naprosto nečekaně ze zahrad, z dva kiláky vzdálené Moravy, vedle je železniční trať, v naší ulici most a za zahradama další, oba to úplně podemlelo, vytvořil se tam strašný vír, zvuk příšerný, moji mámu ten zvuk budil ze sna snad ještě dva roky poté. Taky nebyla schopná jít spát za deště...držím pěsti.
Garfie Děkuju, ale my jsme naštěstí opravdu v pořádku. Jen je to takový zvláštní zvuk.
Jinak tady mají lidi vytopené hlavně sklepy spodní vodou nebo vodou, co tekla z kopce, protože už bylo všechno nacucané. A určitě se bude řešit, jak to,že silničáři nečistí příkopy, to byl dost problém.
protoze to je akorat tunel na prachy. a znicili krasna mista uplne zbytecne. a tak bych mohla pokracovat, ale nechci.
Aha, já to beru potřebná protipovodňová opatření. Taková stavba se asi bez větších zásahů neobejde. A doufám, že to bude pěkné jako v jiných městech, kde vybudovali podél řeky ta relaxační místa. Tak uvidíme.
A určitě se bude řešit, jak to,že silničáři nečistí příkopy, to byl dost problém.
To uz bolo aj tu, pritom my si ich pred kazdym domom cistime odjakživa sami, všetci čo tu byvame, ale tí noví maju pocit ze svet je za ich bránkou, tam ich to nemusí zaujímať. A prave tie ich zanedbané by boli prvé vyliate. No nič, ideme ten zatečený komin vypraviť
notna Ta relaxační místa podél řek jsou super, poprvé jsem se s tím setkala právě v Japonsku, před dvaceti lety. Oni mají vždy podél těch velkých řek hřiště, kurty a podobně...pak vysoký val, na kterém bývají různé cyklostezky a pak teprve zástavbu, když jsem to viděla poprvé, úplně mě to fascinovalo!
Garfie Jsem na to zvědavá. Ono je to koryto řeky skoro v centru, blízko je i jedna z nemocnic. Tu teď museli částečně evakuovat, protože momentálně je kolem řeky obří staveniště a protizáplavová stavba teprve ve výstavbě. Takže tohle je tam nutnost.
Je pravda, že bohužel tomu podlehl kus pobřeží, ale ten měl kouzlo pro místní a znalé. Byla to divočina ve městě. Měla jsem to tam taky ráda. Ale doufám, že z toho bude to, co popisuješ. Taky to mám ráda ty cyklestezky a parky podél řek ve městech.
notna nemocnici evakuovali kvuli spodni vode z kanalizace, rozlit vrchem se to tam fakt nechysta ani kdyz to rozvrtali jak to rozvrtali. ono to koryto je kupodivu dimenzovane na maximalni odtok z prehrady zejo.
Je mi moc líto vás všech, co se s vodou potkaly (děkuju náhodě, že jsem celý život bydlela někde na kopci). Snad jste všechny v pořádku
. K @Lamicka bych jen dodala, že rodinu si člověk nevybírá. Moje kolegyně má dceru v Opavě, musela opustit byt a vlastní babička jí k sobě nevzala na 3 dny, protože už tam pro ni nemá místo (3+1, 4 osoby). Nechápu.
viktorka_od splavu Já se v tom zase tak moc nevyznám. A určitě je možné, že ta stavba je zbytečná a tunel na peníze, jak jsi tu psala. Proto jsem se ptala na tvůj názor. Píšu tu z pohledu normálního občana informovaného tak, jak se o tom píše. Do zákulisí nevidím. Já z toho budu akorát profitovat na nepřerušené cyklostezce a když nebudu muset stát na bruslích na semaforech.
Právě tu kanalizaci a spodní vody by to mělo taky řešit, jsem teda někde četla. Ale možná to pravda není.
U nás se odkládá evakuace velkého Domova pro seniory na nábřeží, bude se rozhodovat dnes nebo v noci. Evakuace je nepříjemná vždycky, ale v tomhle případě může strach a stres být nebezpečný, tak držte palce, ať ta vlna od Bečvy není moc vysoká.
Mha držíme
(momentálně to snad vypadá lépe?)
Evaeva me jen zajimalo, jestli ten natlak je spravedlive na obe strany. Je mi jasny, ze takove vztahy uz se tezko napravi.
Karja Kokoska Evaeva a dalsi - moc dekuji za podporu
v noci jsem nemohla spat, ale alespon jsem vse promyslela a rozhodla se. Uz to takhle dal nejde, nemuzu ji davat dalsi a dalsi sanci. Ten povodnovy vylet byl opravdu pres caru. Muzu s ni spolecne travit oslavy, ale tim to hasne. Vic po mne nasi nemuzou chtit. Vysvetlim jim proc, snad to pochopi a budou to respektovat.
Evaeva Ted se mi vybavilo, jak jsem jako přemýšlela, jak mám vztah se segrama, tak jsem si vzpomněla, že jsem jednu před 4 rokama poslala do "pí.i" ale jako doslova. Člověk by neřekl, jak ten vztah najednou pak zkorektněl, jak ta cesta k mantinelům může mít jen jednu větu...:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí