Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline carries
1143 příspěvků moje polička 11. května 2017 11:47
Reakce na :

Haha tak to je dobré.

Ja som mala kedysi také voľné šaty, prestrihnuté pod prsiami a jeden milý pán, mysliac si, že som tehotná, mi ponúkol jeho miesto. Nemala som to srdce mu vysvetľovať, že to nie je tehotenské brucho, tak som si s poďakovaním (a červená ako paradajka) sadla

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 11. května 2017 12:00
Reakce na :

Tak já zkušenosti s neochotou pouštět sednout nemám. Jezdím teda autobusem většinou jen s dětmi do školy a ze školy, ale konkrétně na té naší trase lidi pouští sednout ochotně. Ani v metru jsem se zatím s ničím podobným nesetkala. 

Trochu z jiného soudku o tom, co se ale stalo manželovi, když jsme se nastěhovali. V metru pomáhal černé mamince s kočárkem ze schodů a na tu maminku!!!! začal řvát jinej černoch, že si nechávám pomoct od bělocha. Manžel se z toho nemohl celý den vzpamatovat.

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 11. května 2017 12:04

uz me nebavi lidi, kteri misto toho, aby pozadavek, ktery dostali emailem proste vyridili, zacnou rozjimat o tom, ze by ho mohl vyridit nekdo jinej. (neni na to nastaveno pravidlo, kdo by to mel udelat a prava na to ten clovek ma). to je kultura uplne k....

dekuji

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 11. května 2017 12:19

Šmarjá, co bych dala za to, kdyby lidi v MHD úplně normálně požádali o uvolnění místa, když potřebujou!!! Tuhle jsem např. seděla na dvojsedadle u okna a četla si cosi a jen jsem periferně zaregistrovala, že se paní vedle mě swapnula s nějakým starším pánem, k mé smůle ale paní nevystupovala, jen toho pána pouštěla sednout a samozřejmě hned vzápětí spustila ten klasickej hlasitej mámsmutnejživot monolog o tom, jak jsou ti mladí otřesní dnes, furt samý mobily, nepouští člověka sednout, a jak je jí z této doby úplně špatně, na blití, atdatd. Pán byl naštěstí takovej dobrák a když už na ni zareagoval, tak se ji spíš snažil ztišit, a já na další zastávce vystupovala, takže jsem všechny ty odpovědi, jak by tahle doba možná byla lepší, kdyby na sebe lidi dokázali normálně mluvit a odpustili si trapný žlučovitý scény, nějak spolykala. Fakt to nesnáším toto, když si všimnu, tak okamžitě pouštím, ale fakt nedokážu celou cestu v MHD třistašedesátkově skenovat okolí, jestli se ke mně zezadu neplíží babička o berlích.

Fuj, to se mi ulevilo!! :D

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 11. května 2017 12:19
Reakce na continuity:

tak to je takovy to klasicky preklapeni komunikace do symbolicke roviny, kde se uz pak nejedna o ten konkretni ukol, jako spis o vyuzivani toho ukolu k ustaveni vlastni pozice v pracovni hierarchii, ze. z hledicka prace neefektivni, z hlediska miry vyskytu bezne :/

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 11. května 2017 12:50
Reakce na Ounz:

Tak to by mě asi klaplo. No pán jel opravdu až do Berlína, ale naštěstí v Drážďanech se uvolnila dvojsedacka přede mnou, tak jsem si oddechla. 

Jo a právě jsem v berlinskym metru narazila na revizora. Poprvé za pět let , co sem pravidelně jezdím 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. května 2017 12:59
Reakce na Karoleena:

súhlasím. Ja teda chodievam MHD výnimočne, takže nemám veľa zážitkov, ale presne som zažila nedávno, že sedeli dve mladé baby na sedačke, pristúpila staršia cca 65-ročná pani (ktorú ani nemuseli vidieť, pretože bola celkom z uhla). K pani pristúpila nejaká jej kamarátka, mladšia o pár rokov, a začala na tie dve hneď ziapať na celú električku. Baby uvoľnili miesto, ale aj napriek tomu si tam tie dve panie sadnúť nešli. Doteraz ľutujem, že som sa tých mladých nezastala, že predsa to ide aj slušne. Rozčuľujú ma ľudia, ktorí si myslia, že len preto, že sú starší, majú právo s mladými jednať ako s handrou

Online dzizisketa
8972 příspěvků moje polička 11. května 2017 13:00
Reakce na Lilly_Ku:

tak to je takovy to klasicky preklapeni komunikace do symbolicke roviny, kde se uz pak nejedna o ten konkretni ukol, jako spis o vyuzivani toho ukolu k ustaveni vlastni pozice v pracovni hierarchii, ze. z hledicka prace neefektivni, z hlediska miry vyskytu bezne :/

Cože?

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 11. května 2017 13:00
Reakce na dzizisketa:

edit: nerikej, ze ses s tim nikdy nesetkala :)

Online dzizisketa
8972 příspěvků moje polička 11. května 2017 13:04
Reakce na Lilly_Ku:

Možná jo, ale nepamatuju se a taková složitost by mne nenapadla.

Online viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 11. května 2017 13:07
Reakce na dzizisketa:

boj o misto ve smecce by vyhovoval lip?;-)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. května 2017 13:19

Já jsem nedávno pustila sednout paní, po hlubším zamyšlení nad situací mi došlo, že bude tak stejně stará jako já, klidně mladší. Jak metrem moc nejezdím, tak pořád praktikuju výchovné prvky z dětství, jako malá holčička no, a tak baba nešpačkovala a sedla si, tak dobrý

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 11. května 2017 13:34
Reakce na Mutziputzi:

třeba jí teď vrtá hlavou, jestli ste si nemyslela, že je těhotná...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. května 2017 13:41
Reakce na Potrefenáhusa:

No bejt to obráceně, ještě teď jsem nas*aná při variantě věk i při variantě stav)))

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 11. května 2017 15:29
Reakce na wendulka:

No to mě tam kontrolovali několikrát. I sem četla, že to tam berou vážně..tak asi štěsti? 

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 11. května 2017 15:38
Reakce na :

Jo tak přebalování na stole v restauraci..už sem o tom slyšela. Kamarádka, co má dítě, se pozastavila nad tím, že sepozastavuju já, a vysvětlila mi, že to co má dítko v plenkách je přece poklad největší..(byla to od ní mírná nadsázka, ale jen mírná, nedošlo jí, že by to někomu mohlo vadit)

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 11. května 2017 15:40
Reakce na Lilly_Ku:

Naprosto přesný.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 11. května 2017 15:46
Reakce na Ounz:

jako tohle je divný, já mám taky jednu (hodně dobrou) kamarádku, který tohle padá na úplně slepou skvrnu, na stole teda nepřebalovala, ale na schodech uvnitř v kavárně ve Veletržáku jo. Si říkám, jestli já nejsem už divná a zdeformovaná létama čtení MP, co všechno se nemá, naposledy jsem se teda vzbouřila při žádosti vzít si talíře s jídlem v zahradní restauraci na zem (naštěstí jsem byla podpořená i velkou cedulí se zákazem vynášení nádobí).