Tohle bude v Česku trvat ještě dlouho.
Stěžovací vlákno
Já si nepamatuju, že bych za poslední dobu kdy viděla našeho psa s.át v lese. Ona si to podle mě schovává do zástavby, když už to sbíráme, ať to nemáme daleko do koše.
Ale vynahradí, kožich stále na pomuchlání a když mluvíš nahlas, tak nevypadáš jako tichej blázen.
"Tichej blazen" - to mi pripomina prihodu z Oak Parku u Chicaga. Jak jsme se tam s psiky porad prochazeli nekde v sousedstvi, tak jsem si navykla k nim polohlasem (cesky) mluvit a komentovat deni okolo, nebo hodnotit estetickou hodnotu domu, kolem kterych jsme prochazeli ("Fuj, to je ale hnusnej barak, dovedete si predstavit za tohle zaplatit milion dolaru!? No ale je fakt, ze maji krasnou zahradu!") A jednou na krizovatce malem doslo k srazce dvou aut, a ja to z povzdali pozoruju a promlouvam k psikum na tema, ze lidi na te Harlem Avenue fakt ridi jako dobytek a melo by se s tim konecne neco udelat, a ze napisu na mestsky urad - a kouknu dolu, kde ocekavam dva chapave psi pohledy, a s hruzou si uvedomim, ze s sebou psy vubec nemam, protoze jdu na polikliniku na fyzioterapii
edit: a jeste ![]()
Tohle bude v Česku trvat ještě dlouho.
Mne to prijde sobecke a bezohledne.
I v tom lese - mam tady treba kamaradku, vasnivou zahradnici a laickou botanicku. Kdyz jsme na prochazce v lese, tak porad leze mimo pesinu, protoze si potrebuje vyfotit ker, kapradi, kvetinu... Proc by kvuli tomu chudak mela slapnout do psiho hovna, ktere tam nema co delat!?
Kamaradi pejskari taky sbiraji, i v prirode; nejsem to jenom ja.
MP Marge Já jsem čekala, že Ti někdo česky odpověděl.
Mi se to stávalo v autě, že jsem volala "Jé, bagr!" a pak si uvědomila, že jedu bez dětí
mne to teda vadi hodne a to z duvodu, ze tito mestaci maji pocit, ze v prirode se hovna jejich milacka zazracne ztrati
takze ted uz neze ve meste nemuzu ukrocit z chodniku na travu o 10 cm, abych do neceho neslapla, to samy i na louce a v lese
A hovna divočáků, lišek a srn ti nevadí? To by se vážně hovno v přírodě mělo zabalit do igelitu? :-) Anebo do přírody můžou jen lidi bez psů - nebo ještě lépe, jako za covidu- nepřekročit hranice svého okresu, aby tam náhodou Viktorce nezanechali hovňouse.
viktorka_od splavu Dočítám tedy postupně, nemám čas- ale tvoji koně nekadí?
MP Marge Fakt se prodíráš roštím? Hrabeš ve starým listí? Ja se obávám, ze bych to ani nenašla. A pak to třeba hodinu dvě neseš v pytlíku sebou než vyjdeš z lesa? Náš pes většinou udělá potřebu hned po východu z domu nebo i na naší zahradě. Tak to v lese není často. Ale fakt mě nenapadlo, že je to bezohlednost to tam nechat.
Vzhledem k počtu lidí a psů a velikosti lesů si myslím, že je větší pravděpodobnost, že tu šlápneš do mršiny než do psího h.
Já si tak prestavuju jak jdu se psem na výlet a někde uprostřed lesa zabalím ten poklad do pytlíku, strcim ho do baglu vedle svačiny a pěkně odnesu do civilizace. ![]()
Raduza muzes to zakopat, pak staci mit lopatku .
notna Samozřejmě to žádná bezohlednost není. Mně by přišlo bezohledné zase zasírat planetu tolika igeliťákama.
Ale mluvím o hovínku v lese, ne v parku a ne uprostřed cesty. Prostě v lese, kde za celý den téměř nikoho nepotkám.
Ale když to tu čtu- někdo tu nedávno psal, že mu objeli lak na autě, když zaparkoval někde na vesnici. Nevím, jestli tedy má psa, ale třeba taky měl někdo strach o čistotu lesů. :-)
leona mpviděla si vůbec někdy srnčí bobky?
Když to srovnávas se psím vykalem. psa nemáme, své vlastní v lese zakopavane.
Pod skalami bývá nasráno pravidelně. To fakt chceš v tom stát, když je to zrovna nástupní bod. Platí pro čokly i pro lidi.
continuity U skal člověk často narazí i na lidský produkty. Nemyslím od horolezců. Si říkám, jestli to lidem přijde jako chráněný místo či co. Jinak já píšu o lese, kde pustým, kde obcas člověk potká místního. Ne o lese, kde se pohybují turisti, horolezci apod. Prostě les na Vystrkově. U tábořiště nebo jinyho frekventovanýho místa povalovat exkrementy nenecham. I od posedu bych to odstranila a hodila do hustého křoví nebo zahrabala.Ale nosit to sebou třeba hodinu, to by mě teda nenapadlo.
Vždyť píšu, že platí pro kohokoliv.
v lese to lze prakticky vždy zahrabat, stačí k tomu klacek. A vůbec se nesnazim analyzovat, jestli tam příští hodinu někdo projde. Můj názor je, že ten les je všech stejně a v ČR skutečná divočina vůbec neexistuje. Prakticky všude se motaji lidi. Třeba i houbaři. Ti normálně chodí křovím a nemusejí kvůli tomu šlapat v hovnech.
continuity Vidim to uplne stejne. Tady u nas hluboke lesy, kde by ses mohla ztratit a za cely den nepotkat zivacka, prakticky nejsou. Takze ja dopredu pocitam s tim, ze les je rekreacni oblast, kde nebudu sama.
Nemam cas reagovat na jednotlive komentare, ale pro upresneni: Sacky na sbirani kupuju (za drahe penize) z recyklovatelneho materialu. Nosim malou lehkou crossbody tasku, ktera slouzi jen k transportu sacku, nic jineho tam nedavam. Vodu, svacinu, apod. mam v batohu na zadech. Krovim se prodirat nemusim, protoze psici potrebu konaji zasadne na trave, nejlepe na plochem, snadno dostupnem miste. Pokud bych u sebe nahodou sacek nemela, tak to po nich zahrabu. No a rozdil mezi konskou koblihou a psim hovnem tady uz vysvetlily jine; pokud by to nekomu porad nebylo jasne, tak doporucuju do obojiho slapnout a porovnat ![]()
continuity co klacek, ja mam na horsky tury a bikepacking specialni lopaticku na vyhrabani diry :D pekne v pytlicku s dezinfekcnim gelem.
leave no trace!
doma se mi smali, ale uz je to preslo :D
MP Marge souhlasím s tím, co píšeš, ale zaujal mě ten recyklovatelný sáček. Sáček s psím výkalem přece nehodíš do plastu, takže ho nikdo recyklovat nebude. V USA jde stejně většina odpadu na skládku. Nebo jsou ty pytlíky biodegradabilní? Nechci tě chytat za slovo, jen mě to zaujalo.
Ty biodegradabilní bych ocenila v těch stojanech u cesty. Už jsem víckrát viděla hovno v pytliku někde ležet. ![]()
Ted jsem si vzpomněla, že když jsme šli se známou, dětma a jejím psem na horách, tak nesla hovno v pytliku s sebou do kopce z lesa dole až nahoru. ![]()
Naštěstí to byl buldoček a ne vlkodav.
Tabea jo, prodavaj se takovy ty kompostovatelny, i u nas.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí