Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 06. června 2025 13:40
Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 06. června 2025 13:42

Kokoska ja po nich radeji uz par let nic moc nechci

Loni, kdyz jsme se stehovali, tak ten den vzali dceru na vylet. Manzel jeste den predtim s mym brachou rozebirali nabytek a prevazeli nejake veci, skoncili asi ve dve rano a byli domluveni, ze se rano sejdeme i s kamarady v devet pred starym bytem. Ja nasim rikala, ze do pul devate si maj dceru vyzvednout v novem byte, ale pak prejizdime do stareho a maj si ji vyzvednout tam. Tak pry rozhodne to stihaji do toho noveho. Prijeli 8:55  a misto nejakeho "pardon, ze jsme se zdrzeli" jen tata okomentoval, ze je muj muz nejak na nervy, ze kamaradi snad pockaj a ze jestli ma problem, mel jet napred metrem...

Kdyz pak dceru privezli, doma chaos, vsude bedny, rozlozeny nabytek, a mama si tam sedla doprostred a zacala tam manzelovi vykladat, jak je to uzasne, velka radost,  ze nas vzdycky podporovali, aby se tohle povedlo. A muj muz ji jen velmi slusne rekl, ze se omlouva, ale nema cas si povidat, ze chce aspon slozit gauc, at si mame kam sednout. A mama se tam rozbrecela, ze se k ni vzdycky chova tak strasne hrube a muj tata tam zacal vykrikovat, ze se ma muj muz treba posrat, ze oni nam hlidali dceru, tak snad trocha vdecnosti je na miste... a s timhle odkraceli a vsichni v tom byte jen zustali zirat, co to sakra bylo. Tak takove pouceni, ze priste dceru radeji posleme ke kamaradce

Offline Marbuša
1427 příspěvků moje polička 06. června 2025 13:43

Jsem si vzpomněla, když jsem měla blbou známku z ruštiny, že mi nevlastní matka, učitelka ruštiny na stejném obvodu Prahy, říkala, že když se pak s mojí učitelkou potká na nějaké společné konferenci, že se bude před ní stydět

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 06. června 2025 13:45

Karja ja to práve vidím v zborovni, že to nie je povolaním, ale povahou. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. června 2025 13:50

Zuzuli tvoje matka je jak moje babi. Histrionska porucha osobnosti (klidne si precti charakteristiku). Vcetne tech teatralnich vybuchu place a dozadovani se povinne vdecnosti az do smrti a strachovani se co by rekli lidi. Chlapa mi taky nejdriv schvalila (inzenyr, nejaky majetek), pak zhanila, protoze ji neprojevoval usluznost a dokonce mel vlastni nazory. A jak zacala fnukat a litovat se, tak se vytocil deda a zacal ji branit. Ten byl ale jinak moc fajn. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 06. června 2025 13:53

Jos to je uplne presny!

Offline tv
4246 příspěvků moje polička 06. června 2025 13:54

Zuzuli tlapkam moc

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2025 14:29

Zuzuli to je typický narcistní chování, ne?

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 06. června 2025 14:34

Evaeva prisel mi presny ten popis od Jos, do diagnoz se asi poustet nebudu. Presne takova byla i moje prababicka, mamina babicka, vcetne toho vztahu ke svemu zeti. S dedou se nesnaseli celych 40 let mezi jeho svatbou s babickou a smrti prababicky. A jak mama starne, je ji stale podobnejsi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2025 14:35

Zuzuli jojo, to mně jen tak trklo, bůhví proč toho mám plný ig. Přesně ty řeči já jsem se o tebe tak starala a ty ani... vlastní dcera!...

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. června 2025 14:43

Evaeva ja se v tom taky nevyznam. Ale treba ta moje babi byla proste takova ala operni diva. Na verejnosti vzdycky odena jak na vernisar, zlato, uces. Aby si jako sousedi vsimli.!Vylestene auto, doma se do obyvaku ale ani nesmelo, ten byl prece pro navstevy. A na jidle apod se setrilo, to prece neni navenek videt. Doma museli skakat vsichni podle ni, jak jsi se vymezila tak teatralni vystup plny sebelitosti. Nebo se jen urazila a dva dny s nikym nemluvila. Zpetne ani nevim, jestli byla zdatna manipulatorka nebo byla jen tak patologicky sebestredna, ze se opravdu videla jako stredobod sveta a zaroven jako nejvetsiho chudaka v rodine. Ze to ani zle nemyslela, jen to lip a jinak neumela. 

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 06. června 2025 14:48

Raduza jezis chudak syn. A je dobrej, ze tak pohotove zareagoval.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 06. června 2025 14:55

Zuzuli no teda, to je fakt nejaka porucha osobnosti. Normalni rodice by se spis zeptali, jestli si nemaji dite nechat pres noc nebo aspon s necim pomoct. No, asi nezbude nic jineho, nez se od nich distancovat, nez to bude mit dopad i na malou. Tyhle typy vyciti slaby clanek a dite si s tim zarucene neporadi, kdyby nasadili reci "kdyby te maminka  mela rada, tak by... ". 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2025 15:01

Jos však já taky nejsem žádný psycholog nebo psychiatr. Jen mi to připomnělo. Ostatně to může být obojí nebo třeba něco mezi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2025 15:02

Jos já myslím, že tyhle typy to zle nemyslí. Ale stejně ubližují.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 06. června 2025 15:03

Kokoska Nebo aspon chápali, že stěhování je fakt náročné a není jako prostor ani chuť na nějaký vyprávění...Hrozn no. 

Zuzuli No máš to těžký nejen ty, ale i tvůj muž, co si s to s tebou vyženil:D! A ještě je ani nepošle do pr.... je to hrdina!

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 06. června 2025 15:47
Reakce na Evaeva:

Jos však já taky nejsem žádný psycholog nebo psychiatr. Jen mi to připomnělo. Ostatně to může být obojí nebo třeba něco mezi. 

​Jasne, obe diagnozy patri do kategorie personality disorders: cluster B, a priznaky jsou casto velmi podobne a prolinaji se. A pro okoli je to ocistec v kazdem pripade

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 06. června 2025 18:52

Zuzuli soucitim a radu nemam, nic jineho nez omezeny kontakt proste nefunguje. Někdy mi tvůj život přijde tak podobný tomu mému, až zírám a je mi z toho smutno

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 06. června 2025 18:59
Reakce na Kokoska:

Me spis stve, ze jako OSVC jsem fakt odvedla na danich dost penez a na vysi duchodu to videt neni, zatim vsechny zname, co sly do duchodu jako zamestnanci, na tom jsou lip.

​Protože za zaměstnance odvede ještě i jeho zaměstnavatel slušnou pálku, nejen ten zaměstnanec (kterej zas na rozdíl od OSVČ z těch daní celkem nic neodepíše) - ergo kladívko každá ta pozice má svoje výhody i nevýhody. Poznala jsem obojí.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 06. června 2025 19:07

Zuzuli 

To je děs. Podle toho jak to popisuješ jsem myslela že je rodičům tak 80 - jak to, že v tomhle věku seděj doma? To nepracujou?! Že by se zabavili aspoň v práci...

Zřejmě mají pocit že jim něco dlužíte, už jenom proto že tě "vychovali". Měli by ale vědět, že to byla jejich povinnost, žádná zásluha... to je problém mnoha rodičů. Asi to už ale lepší nebude, připravte se na to a přeju pevný nervy.