Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 08. června 2025 09:57

MP Meri přečti si zákon o DPH a pak zajisté přiznáš, že je velká výhoda se tímhle nemuset zabývat.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. června 2025 10:31

Pinot Noir Jako takhle, to samozřejmě asi ano I když ... já jsem identifikovaná osoba, takže přiznání k DPH stejně zpracovávám, není to totéž, to je jasný, ale udělat se to musí a ve výsledku jdu každej měsíc do vrtule, jelikož na konci odvedu státu 40-80 korun měsíčně. Tak to se vyplatí všem zúčastněným, fakt

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 08. června 2025 10:36

MP Meri ode mě to byl jenom vtip, já se do téhle diskuze nechtěla zapojit, jen mám aktuálně nového klienta, kde bych to stran DPH nejradši polila benzínem, škrtla a odkráčela středem. Plus ta byrokracie kolem je neskutečná, přesně jak píseš. A když už myslíš, že to máš konečně zmáknutý, přijde novelizace. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. června 2025 10:48

Pinot Noir Jako ja nemám účetní, usoudila sem, že na ty moje výdělky by to bylo směšný nekoho shánět, tak to pytlikuju nejak sama a modlím se ... ale je to celý o strach, no. Plus ta částka mě vytočí každej mesic, zaměstná to me, pani na finančáku + spálená energie za proces a ve výsledku platím některý měsíce treba 23 korun

Offline Samara
příspěvků moje polička 08. června 2025 11:05

MP Meri to je tak, kdyz se nekdo mentalne vlozi doprostred debaty :-) diskuse je o necem jinem totiz. Puvodem byl povzdech osvc, ze ma malej duchod oproti tem protezovanejm zamestnancum, jak je chudak osvc okradenej za to ohromny mnozstvi dani, co zaplati. Tak jsem poznamenala, ze znamej osvc dostane z ceny sestset tis za auto zpatky sto tisic, a na neco takovou "slevu" zamestnanec nikdy nedosahne. Nu a hned se nekdo dalsi mi vyklada, ze ne kazdej osvc je platce dph, no neni ze jo ale ti co nejsou si zas muzou uctovat nizsi ceny, vsechno ma svy. Pokud teda neplatci vubec vystavujou nejaky doklady o cene ;-) Ale meritum prispevku neni neplatce dph ale to ze osvc si cely zivot vsechno odecitaji, nakupuji pro osobni zivot vsechno o tretinu levnejsi ale furt za jejich posrany zivoty muzou ti zli zamestnanci. Mimochodem ten muj znamej po me zcela vazne chtel napsat odstoupeni od smlouvy ptz uzavrel k tomu jeste smlouvu o uveru a az doma mu doslo, ze preplati stopade tis a auto nebude jeho. No rikam mu, ze to nejde te uzavrel podnikatelskej uver, kdyz chtel vratit dph. Tak ma tedka taky pocit, ze je chudak okradanej oproti zamestnancum, on by si představoval, ze mu str vrati dph a zaroven ho bude chranit jako spotrebitele. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 08. června 2025 11:07

Jinak s masivni reformou placeni dani samozrejme souhlasim a melo by to byt hned zitra. Vsechno mega zjednodusit, takhle to zere spoustu energie a zbytecne zamestnava lidi, ktery by mohli delat neco uzitecnejsiho.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 08. června 2025 11:34

tyhle spory mi prijdou podobny jak ty ucitelky v ms co se dozaduji "prazdnin" vs. rodice kteri potrebuji udat detistret dvou uplne odlisnych svetu:-P

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 08. června 2025 12:12

Samaraty ses ňáko rozjela
já jako OSVČ, plátce i neplátce DPH , jako zaměstnanec - ověřila jsem si všechno - tak vím, že každý stav má pro i proti

ale větší prachy můžeš vydělat jen jako OSVČ , jelikož zaměstnavatel musí z tvých velkých prachů odvádět státu desátky a tak ti dá většinou o hodně méně než co dostaneš jako osoba výdělečně činná
a  ačkoliv OSVČ si vydělá hodně, taky hodně zaplatí na daních ... a někdy třeba jako hodně hodně .. ano, v pořádku, jsou to daně také pro moji budoucí potřebu ... jenže jakmile třeba budeš nezaměstnaná, tak ti úřad práce vyměří strop, který se ani vzdáleně nepodobá částce, jakou jsi léta sypala do státní pokladny.  
a ještě teda jednu věc - ty jsi asi zaměstnanec (soudím z tvé načuřené reakce) - ty sis nikdy nepovzdechla, jak nás stát bere u huby ? 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 08. června 2025 12:32
Reakce na Samantha:

jenže jakmile třeba budeš nezaměstnaná, tak ti úřad práce vyměří strop, který se ani vzdáleně nepodobá částce, jakou jsi léta sypala do státní pokladny.  

​Tady bych doplnila, že této situaci může čelit i zaměstnanec. Podpora v nezaměstnanosti má svoje limity i pro ně.

Offline Samara
příspěvků moje polička 08. června 2025 13:29

Samantha Načuřená byla Kokoska, ta si stezovala na duchod, nacurenej byl ten osvc, kterej chtel jednak vratit sto litru na dani jako osvc a jednak odstoupit od smlouvy jako zamestnanec. Jja si nestezuju, umim posoudit pro a proti. Nepovzdychla, protoze mi je jasny, ze stat musi z neceho sebrat na tech 27 miliard, co platime Pfizeru za vakciny a na dalsi "potrebny" veci. No nic, myslim, ze debata uz je vycerpana, nechme to byt to tema.  Edit: smazala jsem pulku prispevku.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. června 2025 14:11

Samantha Jak dyby to tady nikdy nikdo nerozjížděl. Tvl co je to za koment.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. června 2025 14:59

Ja třeba OSVČ vs. zamestnanec zvažuju denně už víc jak rok, je to pro mě velká otazka, na co z toho naskočit po ukončení RD. 
Kazdt má svoje pro a proti, jde jen o to, který ty pro si člověk cení nejvíc, což může být v různý životní fázi jinak. 
Aktuálně je pro mě asi nejcennější ta svoboda, casova i lokační. Ale věřím tomu, že v jiny životní fázi ocením spíš tu stabilitu a předvídatelnost. Co se týče peněz, tak tam je to asi jednoznačný, překonat výdělek státního zaměstnance není nic těžkýho

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. června 2025 17:32

Vyndala jsem kocourovi nacucané klíště, po kterém lezlo další, jestě nenapité klíště hajzlové.

Manžel vidí všechno z té lepší stránky, tak mi řekl, že to je přece super, dva v jednom

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 08. června 2025 17:50

Mohučanka Možná to byli samička a sameček a na poslední chvíli jste jim zabránili ve výrobě dalších mini klíšťátek

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 08. června 2025 21:47

MP Merijá jsem momentálně v dost výrazným mínusu než ve státním zamestnani, sambo se mi směje, že mám více práce, méně peněz, více stresu, ale stejne bych neměnila, já bych to tam už nedala. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 08. června 2025 22:29

Je fakt, že já jsem nikdy nebyla zaměstnaná, vrchol byl DPČ na půl úvazku ve státním, asi 7 měsíců. Děkuji, stačilo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. června 2025 22:34

Aranel já byla na VŠ, v ca, heč Nicméně ten švarc tak nějak čerpá nevýhody z obojího

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 09. června 2025 00:00

Já jsem zas celoživotní zaměstnanec a nehodlám na tom nic měnit, na činnost OSVČ vůbec nemám koule, mít znalosti a podporu týmu a šéfa pořád po ruce je k nezaplacení. Moje současná práce spojuje svobodu OSVČ a jistoty zaměstnance, toho se budu držet jak hovno košile!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. června 2025 00:16

Nejlepší je být zaměstnanec a zároveň OSVČ, akorát to chce dvě různé profese, protože mám ve smlouvě, že nesmím podnikat ve stejném. :D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. června 2025 09:17

Kan To je, jenže státní zaměstnanci to maj pitomy, na jakoukoli další činnost musíš mít schválení nadřízeného + státního tajemníka, takže nejen papírování, ale i řešení proč to děláš, jak to děláš, jestli to ovlivní tvůj výkon v zaměstnání atd. 

Mně z toho suma sumárum vychází nejlíp pasivní příjem, vydělávat peníze aktivní prací je proste vopruz tak jako tak