stes nemůže to být matrací nebo polštářem?
Stěžovací vlákno
notna to je neuveritelny. Takze poctvrte, ne Kokoska nemela pravdu, resp. ani ona ani ty nerikate celou pravdu - osvc si do tech kouzelnych vydaju, ktere si mohou odecist, muzou na rozdil od zamestnance vykazat vsechno mozne, co pak uziji pro osobni spotrebu svoji a sve rodiny a maji tak vzdycky cela rodina nizsi naklady na zivot nez zamestnanec. To je proste fakt. Hypoteka u osvc - ano, kdyz optimalizujou dane, na hypo nedosahnou. Takze kdyz osvc si stezuje, ze nema nemocenskou a ma malej duchod - tak ne,nemuze mit zaroven vyhody osvc a vyhody zamestnance. O tom to cele je. Tak se proboha nechte zamestnat a muzete byt ve vate :-)
stes Tak to lituju. Matrace, polštář a sponky, sponky sis sundala? ....promiň. :D
stes Mně bolela hlava celých 14 dní, vždycky se to probralo nějak v 9 a musela jsem si dát ibáč aby zbytek dne byl v klidu, už jsem z toho taky byla taková napul zoufalá. Držím palce,snad to za pár dní odezní, piješ dost večer, pozdní odpoledne, větráš? Asi jo vid;)
Samara tak uz nevim po kolikate... ano, osvc funguje na jinem principu nez zamestnanec, co se tyce odvodu a treba duchodu. Ale myslet si, ze si pro rodinu kupujeme neco levneji a vykazem si cokoliv do dani, je hloupe a omezene ![]()
Minimalne mi muzes poradit, co jako osvc architekt si muzu kupovat pro rodinu levneji a snizit si tak naklady na zivot ![]()
stes nedychas v noci pusou?
Karja jo...To je ono. Jasně, dělám co mám...
viktorka_od splavu asi určitě,protože ní dýchám i přes den
stes jak rika jeden muj oblibeny fyzioterapeut: "dychat pusou je jako jist nosem"![]()
ale beze srandy, jestli k tomu mas nejaky zavazny duvod, tak bych se poohlidla po reseni a pokud je to zlozvyk tak bych se ho zbavila (tezko, ale jde to)
Zuzulijá si taky nechám ráda poradit ![]()
Zuzuli hloupe a omezene, to vis ze jo, oni si to ti osvc schvalne vymysli, kdyz mi to vypravi, aby me pomylili. Osvc architekty znam dva a oba maji penez dost a zadnej si nestezuje na zamestnance, fakt ne.
Evaeva Rada: nech se zamestnat, bude ti
lip.
Samara já bych ráda, nicméně v mém oboru, ač je to snad lepší než, když jsem končila školu, pořád převažuje švarc systém. Takže peněz málo a žádné sociální jistoty ![]()
Evaeva rady se asi nedockame
Zatim to jsou jen takove kysele hrozny ![]()
Samara to, ze si s muzem nasi praci vydelame dost penez a mame se dobre, neznamena, ze mame diky osvc nizsi zivotni naklady. To je fakt nesmysl. Najem bytu a pak hypoteku na bydleni platime stejne, potraviny stoji stejne jako pro zamestnance, elektrina, voda a vytapeni v byte tez. Skolku a krouzky diteti platime, nabytek v ikei nas stal stejne jako kohokoliv jineho, i ten telefon jsme si koupili a mame bezny neomezeny tarif pro rodinu. Zato kazdorocne platime desitky tisic za licence pracovnich programu, kupujeme si sami vykonne pocitace a manzel se se spolecniky podili na placeni najmu za kancelar.
viktorka_od splavu myslím že zlozvyk a jde to těžko...je potřeba si to uvědomit a kontrolovat a to neumím. Jen když si to uvědomím,což jde v klidu a nicnedelani u tv,ale ne v práci.
stes ted jsou in takove pasky na pusu :)
Zuzuli jo, třeba dělám něco celou dobu blbě, že jo![]()
My se máme dobře díky mužově zaměstnaneckému poměru, ne mojí OSVČ, tak nevím, na co si zaměstnanci stěžují ![]()
Evaeva napadlo me akorat, ze si muzu konecne udelat kartu do Makra, kdyz ho mame skoro u domu, ale to mi asi rodinne zivotni naklady vyrazne nesnizi ![]()
Zuzuli to nevím, my jí nemáme ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí