Kan To bylo tak všeobecně. A s tím úmyslem souhlasím. Vypovídá to o dotyčném dostatečně. Tyhle typy nemusím ani v práci ani v životě.
Stěžovací vlákno
Podle mě je spousta drobných OSVČ, kteří se tak akorát uživí, a státu či potažmo společnosti prospívají tím, že jsou soběstační. Další zvyšování odvodů či daní by vedlo nejspíš k tomu, že řada z nich skončí na pracáku, čímž nezíská nikdo.
Pokud jste se při uzavírání dohody o práci na dálku dohodli i že se vzdáte náhrad, tak vám je zaměstnavatek vyplácet nemusí; pokud ne, tak je proplácet musí podle vyhlášky 474/2024 Sb. a určitě s tím není spojená žádná neadkevátní administrativa.
dzizisketa prosim te, a ty 4kc 80 haleru to je za hodinu, den, nebo jak? ta vyhlaska je ponekud strucna:-))
notna podepisuju všechno, co jsi napsala. Některé představy o tom, jak funguje podnikání, jsou úsměvné.
Ze své praxe můžu říct, že nemám ani jednoho klienta, který by chtěl do nákladů dávat účty z restaurací, náklady na svatbu nebo jiné soukromé náklady. Ze všech klientů naší firmy, což je asi 200 podniků, a je mezi nimi hodně OSVČ, nebo různých jednomužných s.r.o., je jediný s podobnými sklony, a je to firma, kterou probíráme na každém meetingu, je to prostě celkově problematický klient. Takže styl svatební výdaje ve firemních nákladech není tak rozšířený, jak se mezi lidem traduje.
§ 1
Paušální částka náhrady nákladů při práci na dálku podle § 190a odst. 1 písm. b) zákoníku práce činí 4,80 Kč.
§ 190a odst. 1 písm. b) zákoníku práce
(3) Bylo-li to písemně sjednáno nebo vnitřním předpisem stanoveno, poskytne zaměstnavatel zaměstnanci za každou započatou hodinu práce na dálku paušální částku. Paušální částka se stanoví podle údaje zveřejněného Českým statistickým úřadem o spotřebě domácností upraveného pro model práce na dálku, a to za jednu dospělou osobu v průměrné domácnosti v České republice za 1 hodinu.
A takhle my tu pracujeme, předpis po předpisu, paragraf po paragrafu ![]()
Taky nic nemám, ale já mám jako místo výkonu práce kancelář, kde jsem nikdy nebyla, dokonce i tím městem jsem v životě asi jen čtyřikrát projížděla. Radši držim pusu než mi šéf řekne, "koupil jsem ti tam stůl":D:D:D, ale 4,80 by mi nevadily, to je jasný:D:D:D
Isca hahaha, přesně, z předpisu do předpisu:D
Iscavidíš, a ani se toho nemusíme aktivně vzdávat. ![]()
Isca dik!
(sbohem petikacko!![]()
@Nekdy v pocatcich teto debaty bylo zminene i auto a jeho danova uznatelnost. Ja uz jsem se parkrat setkala s tim, ze bylo poukazovane, ze podnikajici subjekty,treba ty OSVC si muzou dat veskere naklady na auto do nakladu a zamestnanec, ktery dojizdi autem do zamestnani si naklady na dojizdeni od danoveho zakladu odecist nemuze. Zamestnanci maji zase jine vyhody. Tohle je bohuzel porad podporovano excesy typu, ze manzelka jezdi do prace autem na leasing, ktery plati manzelovo s.r.o. vc. pojistek i kdyz ona pro tu firmu nic nedela a jeste si neodpusti komentar typu " Kdo umi, ten umi". Ale je to presne jak psaly holky vyse, to ze ma nekdo v nakladech napr.auto pro manzelku, neznamena, ze je to spravne. A uz myslim byly i pripady kdy Financni sprava takove naklady rozporovala na zaklade zaznamu z dopravnich kamer.
Černá kočka No kéžby naše finanční správa a kontrolní úřady, kteří prý nejsou slabší duchem, chtěli tak odhalit předsedu hnutí ANO pana Babiše, který je podezřelý ze 4 daňových úniků skoro dvacet let nazad.
Kan Neco jde hur, neco je jednodussi. Jestli ten tvuj prispevek byl mysleny tak, proc radsi neodhaluji velke uniky a jdou po tech malych, tak to prece nejsou ti sami lide, ruzni lide se tam zameruji na ruzne kauzy, nekdo dela korporace, nekdo OSVC etc.
Černá kočka ja jsem k tomuhle tematu ted poslouchala rozhovor s expertkou, co se zabyvala ve statnich sluzbach timhle typem kriminality, napr cum ex a podobne. v nemecku podle odhadu je ztrata na kraceni dani ca 120 miliard eur rocne.
ona k tomu rikala, ze paradoxne styl prace a vykazovani vysledku nahravaji tomu se zabyvat nejakyma malyma drbkama, protoze jsou rychle uzavreny a oddeleni si muze udelat carku. treba ty cum ex ze museli mnohokrat oduvodnovat a shora jim hazeli klacky pod nohy, protoze trvalo roky ten system rozkryt, i kdyz jim unikaly miliardy.
Nějak nechápu toho vychechtanýho smajlíka...
Ale chápu, že ten nablblý článek, který záměrně uvádí jen část informací (viz paušální daň) a sděluje informace "odhadem", tě pobavil.
Pokud pracuje jako OSVČ, má tržby kolem 93 tisíc měsíčně a nízké reálné náklady. Nejvíce se mu tedy vyplatí paušální daň, na které měsíčně odvede 8716 Kč.
..... Odhadem 78 % z Čechů, kteří jsou OSVČ na hlavní činnost, zaplatí na dani z příjmu fyzických osob maximálně stovku měsíčně.
Jak to bylo s tema rodinama naprd? Otec byl teď skoro 3 týdny pryč, tak jsem dnes zrušila holkám kroužky, dali jsme si těch 1,5 hodiny v autě na otočku do Jesu, abychom mu poprali, a on se ani neukazal? A to věděl že přijedeme...brácha se svagrovou tam sice byli, ale návštěva to byla veskrze rozpacita. Kde se prosím vás fasuje normální rodina???
někdy si musíš "postavit" novou, malou ....
rasaNorimusíš si ji vytvořit se svými dětmi. Nemyslím to zle, snad chápeš, jak to myslím...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí