Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. června 2025 21:41

Mermaid autorka je trochu tydýt - nejspíš si plete tržby a zisk... ale to hodně "nepodnikatelů" zaměňuje

Například pro modelovou OSVČ v kancelářské profesi při reálném zisku 1,2 milionu Kč ročně činí roční platba 105 tisíc korun, což je zhruba 9 % skutečného zisku.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. června 2025 21:54

Makara tv ale jo, já to chápu, ale celkem se mi ta moje rodná rozpadá pod rukama a není jak ji dát do kupy a to mě sejri...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2025 22:15
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 11. června 2025 22:20

rasaNori nenaděláš nic. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 12. června 2025 07:56

rasaNori Tak zase musíš uznat, že ted mají těžší období. Třeba je to za rok za dva přejde;). Třeba ani táta nemá náladu si vykládat, chce si všechny ty změny spracovat sám a prostě to neumí říct....

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 12. června 2025 08:20

Mermaid zrovna tem osvc, co neplati zadne dane, fakt neni co zavidet. To jsou vetsinou lidi na svarcsystem, mizerne placeni a jeste bez jakychkoliv jistot. Protoze byt jako osvc pracujici na jednom miste stejne jako zamestnanec, nemit zadnou tu nemocenskou a placenou dovolenou a jen si kazdy mesic dat fakturu treba na dvacet tisic mesicne a zaplatit si z toho sam socko a zdravko, tak na dani uz fakt moc nezaplati. 

A ano, tohle je problem. Ale ne kvuli tomu, ze cast osvc temer neplati dane, ale ze tu mame tuhle skupinu lidi, kteri byli k tomu osvc vicemene donuceni a nemaji zadnou ochranu. A ze jich je. Treba moje pedikerka naposled nadavala, jak jim v takove posh klinice v centru dali vsem vypoved, krome recepcni, zdravotnich sester a zubaru, at si poridi zivnostaky a budou dostavat to, co meli jako cisty plat na fakturu... nebo kdyz jsem za covidu v rijnu 2020 sla na zivnostensky urad pozastavit muj zivnostak kvuli rodicaku a u vedlejsiho okynka pani resila, ze pracuje jako servirka a zamestnavatel je vsechny poslal pro ico. Jsem tam premyslela, jestli ji rict, at neni blba a nepristupuje na to. Protoze az se zase na mesice zavre, bude uplne bez prijmu a naroku na jakoukoliv kompenzaci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 08:33

Zuzuli ano, je to tak. Stát ten švarc systém potírá jen u větších ryb, u muže v práci je prý kontrola každou chvíli, kolikrát řeší i skutečné ičaře, musí dokazovat kde co. Jak je to jinde, jistě dobře víš.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. června 2025 09:29

Ja uz to nechci moc pitvat, ale puvodne jsem psala o duchodu, ze jako OSVC mam min nez zamestnanec. Vzhledem ke zpusobu vypoctu kdyz dam do vydeju kdeco, abych mela nizsi dane, budu v konecnem efektu mit nizsi vymerovaci zaklad pro ten duchod. Pausal nemam, ale pro nazornost :

https://www.kurzy.cz/kalkulacka/srovnani-duchodu-osvc-zamestnance/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 09:58

Zuzuli to gastro je vůbec kapitola sama pro sebe, ve smlouvách mají často minimální mzdu, zbytek dostávají na ruku, tržby v hotovosti se tak úplně nedaní...

Online rysamona
1111 příspěvků moje polička 12. června 2025 10:43

rasaNori já se stýkám s těmi kdo chtějí a kdo nechce tak je ignoruji. Ale jsou to sestry a jejich děti. Rodiče už nemám, tak nevím jak bych reagovala u nich.   

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 12. června 2025 11:16

Evaeva kamaradka si na rok odesla z korporatu odpocinout do kavarny. Tak ten rok temer vsechno platila hotove a pak rikala, ze kdyz sla podat danove priznani, tak to bylo za ten rok na castku, kterou si v korporatu vydelala za mesic.

Offline Samara
příspěvků moje polička 12. června 2025 15:03
Reakce na RoSa:

Mermaid autorka je trochu tydýt - nejspíš si plete tržby a zisk... ale to hodně "nepodnikatelů" zaměňuje

Například pro modelovou OSVČ v kancelářské profesi při reálném zisku 1,2 milionu Kč ročně činí roční platba 105 tisíc korun, což je zhruba 9 % skutečného zisku.

​prosim, kde tydýt pise o trzbach? Ja v te vete vidim jenom zisk,at uz mu rika skutecny nebo realny..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2025 15:04

Zuzuli nedivím se, vůbec!

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 12. června 2025 15:28

Samara bys mohla ty články psát taky, koukám...

podle mě píše zisk a myslí příjmy (pro hodně lidí totéž ), protože při zisku 1,2mil. už by ta OSVČ horním limitem příjmů nespadala do 1.pásma s měs. paušální platbou 8716,- (tj. cca těch 105tis.ročně, jak píše)... možná tak do 3.pásma, pokud by teda uplatňovala výdaje 40% z příjmů a s nima byla nadoraz v limitu 2mil., a tam je měs.platba 27139,-... si to spočítej!

ale to už by to vyznění článku nebylo tak štvavý proti OSVČ, žejo? (27,14%)

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 12. června 2025 17:20

Vcera a dneska se mi porad sekal pracovni pocitac, samozrejme se projekt odevzdava zitra! Kdyby ta zatracena technika fungovala, jak ma, uz bych to mela hotovy

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 12. června 2025 22:04

Jako je to blbost, ale po rozkrojení melounu za 225,- jsem ho šla rovnou vyhodit do bioodpadu. Růžový, nedobrý. Do melounu nevidíš, že jo...

Offline Tak Betty
6154 příspěvků moje polička 12. června 2025 22:20

tv Není to blbost, a jo , naštve to.

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 12. června 2025 22:24
Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 12. června 2025 23:45

tv Není to blbost a naštve to. Je to i důvod, proč raději kupuju už krájený. 

Panebože, jak já se těším na meloun!!!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 13. června 2025 07:44

Garfie tv No, ale někde psali, možná tady, že ten krájený je hygienicky docela takový jakože no, nemusí to být uplně v cajku. Ale řekla bych, že hlavně v těch malých prodejnách, kde mají ty přípravné prostory malé a je to všechno víc u sebe. . Mně se to stalo minimálně. Ted jsem kupovala v Lidlu a včera v Bille, byl teda ružovější, ale dobrý a kilo za 20Kč:)