Pinot Noir Tak pivo taky teče i teplý, ale chápu...
A bílý víno nemáš v lednici? Resp. to piješ při jaký teplotě?
Pinot Noir Tak pivo taky teče i teplý, ale chápu...
A bílý víno nemáš v lednici? Resp. to piješ při jaký teplotě?
Nejsem nějaký extra žrout melounu, ale nenapadlo mě, že by byl rozkrojený nebezpečný. Doma ho mám v lednici nebo ve spižce.
Pinot Noir nonpresne. Ja pridam asi tisic melounovych shaku v Thajsku. A nikdy nic. Muj muz je taky vzdycky jedl na kila a nikdy se meloun do lednice nedaval. Ted to vim taky a jeste jsou vsechny kupovane melouny hnusne. Zrovna mame jeden nadherne ruzovy, ale chutna jak umela hmota.
Vsak na meloun je strasne brzy, v tuhle dobu to rostlo buhvi kde a jelo pres pul planety. To je jak jahody v lednu
tak ta salmonela se do toho melounu musi nejak dostat, ona se tam nevylihne jen tak z tepla
Pinot NoirJojo, já říkám sladká nevědomost.
Včera jsem musela ještě večer pracovat, polila jsem si meloun balsamikem a se slovy, že se chci ,,po,, jsem to ještě zapijela bílým vínem. Ale bylo to v pohodě.
viktorka_od splavu No jasně, já teda celou dobu žiju v tím, že je to že špatne hygieny, že se to kraji třeba na stejném místě co maso, špinavým nožem, natece na to šťáva z masa v lednici, a podobně. Že sám o sobě meloun nacnuty venku nevadí, ten se prostě kazí jakože hnije jako každé jiné ovoce ne?
Karja no prave, tak nechapu:-)
viktorka_od splavu No právě, ještě se začnu bát něčeho jiného;-). Jako naši ten meloun taky vždycky skladovali všelijak, tak to jsem pak aspoň u nich zavedla, že je na talíři vždy a s potravinovou fólií. Já ho mám v lednici aby déle vydrzel a radsi taky zakrytý, aby na něj něco nevyteklo, v té lednici fit se kondenzuje někde nějaká voda, není zrovna poloprazdna
A stěžují si na práci. Ve dvě jsem založila ruce s pocitem, že z mojí strany vse hotovo, lambáda prostě takhle před vikendem Ve tři pracovní telefon na hodinu, posunutí terminu o deset dní, decka pristy týden besídka, výlety...asi musím pracovat o víkendu, nevím co je horsi, zda to sekat o víkendových večerech nebo tomu objetovat sobotní program. Bozeee už mě to se.e!:D
Karjajo, ja se akorat tu naucila, pokud koupim cely, ho nejdriv horkou vodou a kartacem umyt nez ho rozkrojim. cast co se hned nesni zabalim do folie a dam do lednice
krajeny v duveryhodnym obchode klidne koupim, akorat se ho snazim uz moc dele neskladovat a pokud je to treba pulka, co naraz nesnim, tak odkrojim a od slupky omeju a zabalim do ciste folie to co necham na zitra.
vubec teda nechapu proc by v lednici mel byt cely meloun ktery nekdo planuje snist na posezeni, kdyz nema rad studeny![]()
Karja já bych řekla, že na ovoci a zelenině se bakterie salmonely objeví z kontaminované půdy nebo vody, resp. hnojiva použitého krátce před sklizní.
Ale je to jen moje domněnka, jsem zcela mimo obor.
Když už jsem tady rozjela ty melouny..určitě jsem to už někde dávala, tak se případně omlouvám, zde muj vypěstovaný, desetikilovy meloun.

tv ten je ![]()
viktorka_od splavu no jde o ty koupené rozkrojené, mám za to, že v teple se bakterie rychle množí, takže i když bude meloun rozkrojený kontaminovaným nožem, v chladu se nenamnoží bakterie tak rychle a nemusí to končit doslova průserem. ![]()
tv Ten je, takový ze zahrádky jsem ještě neviděla, tady na jižní Moravě je lidi pěstují, ale mají je menší. A obdivuju i ten les rajčat v pozadí ![]()
Myrtila my se jezdíme koupat k Ohři a tam v jedny zahradě maj taky melounový políčko, vždycky jsem myslela, ze tohle dozraje jen na ty jižní Moravě, ale asi ne
babička měla kamaradku, ktera se bydlela pod Brnem a ta mela i lilky
Potrefenáhusa No, ony tu dozrají, ale bývá problém je uzalívat (říkají sousedi). My je kvůli tomu nepěstujeme, jsme rádi, že uzalíváme rajčata a zeleninu.
Lilky se tu pěstují, taky se o ně pokouším, ale zatím každý rok přišla v červnu nebo červenci bouřka, která jim úplně rozmydlila listy, a než znova obrostly, už pak nestihly moc plodit. Vloni jsme poprvé měli něco, ze tří rostlin asi 5 lilků. Letos je mám taky, už nasadily květy, tak uvidíme, jestli z nich konečně něco bude.
Myrtila tohle je na Vysočině. Pro mě to byla docela věda, do té doby jsem třeba nevěděla, že mají samici a samčí květy a že těch samičích je docela málo. Takže jsem je chodila každé ráno opylovat štětečkem
. Soused si klepal na čelo. Ale nakonec se urodilo. Ale další roky už to nešlo, rostliny brzy chytly padlé nebo co to bylo. A rajčata byla moje vášeň, pěstovala jsem ze semínek.

tv krasnej husky![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.