Jinak teda pevně doufám, že příští tejden bude řádný chladno. Nepoteče nám teplá voda!! ![]()
Stěžovací vlákno
barbucha ja se teda sprchuju ve studene nejradej kdyz je poradnej hic![]()
bublifuk nojo bohuzel. 
Tak zajtra v Tromso 26 a u nás 27 ![]()
Pinot Noir já už protočila všechny letní šaty
14 dní v červnu a týden v červenci bylo třicet
Jelikož si fotím doslova každej prd, projela jsem v rámci nedělní prokrastinace fotky z června
Na začátku bylo pár dní teplo, řekneme tak 3-4. 11. června uz jsme byli na chalupě, kde jsem tři dny klepala kosu ve svetru, mikině + dalším svetru ![]()
Bylo snad 17 stupňů, v noci 10. Pak bylo snad dva dny hezky, pak zas propad ke 20 stupňům. Kolem 19. června foukalo tak strašně, že mi tu padaly kytky. 23. června šílené bouřky. Od 26. bylo zase pár dní pěkně, začátkem července už to spadlo zase ke 20.
Kamarádka se od konce května snaží uspořádat bazénovou party, dvakrát to naplánovala, dvakrát zrušila a nakonec pro letošek uplne odvolala, protože prostě počasí na to vůbec nebylo
Ono to neni o tom, ze by nebylo hezky vubec, ale je to treba par hodin za den, kdyz to clovek nechytne, nebo je zrovna v praci, tak z toho ma prd. Jakoze my jsme si par takovejch tech letních procházek na zmrzlinu s detma dali, ale na to, ze je skoro konec července a v půlce srpna uz bejva vecer chladno, je to fakt bída. Zato jsem letos zmokla snad víckrát, než za celej život (a stejně je furt sucho
).
MP Meri ja s tebou souhlasim, ze letos fakt bylo chladno. Loni, kdyz jsme se prestehovali a kveten cerven dceru vozili do skolky v dejvicich, tak az na vyjimky jsme ji rano davali do auta jen v satech a odpoledne jsme sedali o uplne rozpaleneho auta. Letos snad az do konce cervna mivala rano minimalne mikinu, vetsinou i s bundou. A bundu po ranu nosi do skolky i ted v cervenci, odpoledne na hriste ma casto mikinu. Vedro bylo tak ty dva tydny na prelomu cervna a cervence.
Takhle chladno bylo podle me naposled 2020, kdy jsem mela doma male nedonosene mimino a koukala z bytu, kde uz po topne sezone byla fakt zima, jak venku porad prsi a nebo fouka.
Obecne mi to chladnejsi pocasi nevadi, aspon mame v praci nejak prijatelne, tam se to vychladit moc neda. Ale letos me to dost stvalo kvuli balkonu. Podle zkusenosti z predchozich let, kdy jsme na nem byvali od pulky dubna, jsme ho letos na jare zaridili, koupili nove sezeni, svetla a podobne a ja na nej vetsinu casu jen koukala pres okno, jak tam prsi a je zima.
MP Meri Děkuji ti za statistiku, přesně takhle vnímám letošní léto já. Pro mě úplně na prd.
MP Meri Jojo, já to beru podle toho, kolikrát jsem se s dětmi byly koupat někde venku či eventuálně se pařily doma a říkaly si, jaké by to bylo na koupališti a letos to bylo fakt minimum dnů. Myslím, že v červnu třeba 5 dní, v červenci taky (popisuju teplejší část Vysočiny). Ty vecery taky pociťuju, žádné ponocovani na terase se nekoná.... Už jsme zvyklý na ta jiná léta proste;-).
Zuzuli K balkonům bych mela taky co říct, ale nebudu se rozčilovat ![]()
Za me je problem i ta nespolehlivá předpověď. Na tenhle víkend jsem mela velký plany, no tak dite si střihlo nejakou blicí epizodku, která začala přísahám v pátek presne v ten okamžik, kdy konečně vylezlo sluníčko a začalo se oteplovat. Včera jsme celej den kvuli tomu kysli doma, dneska strávím půl dne v autě a od zítra už je předpověď opět plná deště a mraků. Jakoze samozrejme je otazka, jak se to nakonec vyvrbí, ale abych se treba táhla se dvěma detma na koupaliště, tak bych potřebovala maličko jistotku
Ano českýmu letu jsem odvykla rychle a rada. Ja vim, ze se rika, ze detem je pocasi jedno, ale ja si to pamatuju uz detstvi. Jak jsem byla otrávena ze všech tech pláštěnek, jak nam na táboře furt pršelo, kapalo do stanu ... no pristi léto to asi ta Sicílie jistí, i kdyz jsem si říkala, ze léta v Čechách jsou pěkný, tak letošek me přesvědčil o opaku ![]()
MP Meri přesně tak. Nechápu, o jakých vedrech se tu pořád mluví. Dostanu se ven až po práci a v 90 % je to na mikinu a bolest hlavy z větru. Tento víkend je snad první komplet hezký, ale možná proto, že jsme na jižní Moravě.
Nebojte, takové léto jako letos asi už v budoucnu moc běžné nebude. Což píšu jako stížnost, protože mně tohle léto zatím úplně vyhovuje. I jaro bylo dobré.
V pátek po sedmé ráno jsem jela vlakem, v němž topili. Překvapivé, ale příjemné... ![]()
Takhle chladno bylo podle me naposled 2020, kdy jsem mela doma male nedonosene mimino a koukala z bytu, kde uz po topne sezone byla fakt zima, jak venku porad prsi a nebo fouka.
hele ale to je vtipny, protoze s novorozencem konce června 2020 si pamatuju brutální vedro mnoho a mnoho dni, kdy jsme chodili ven jen ráno a pozdě večer a nahatý mimino bylo stejne kolikrát opotnickovany Zuzuli
@
No ta statistika ČHMÚ mluví jinak, pořád jsme průměrně nad průměrem. Souhlasím, že je počasí takové nestálé, ale teplo je, míň než předchozí roky, ale pořád víc než bývalo. Pár dní bylo na mikinu, ale že by byla furt zima.
Myrtila no prave. Taky jsem teplomilna (ano, stehovani do hor se s tim vylucuje, ale uz jsem si zvykla), a vecer se sedet venku moc neda...ale tohle je proste leto pro nasi zemepisnou sirku. Ze se nam to libi/nelibi je osobni preference. Osobne jsem letos spokojena, jak je vsude zeleno. Vsemu venku se dari, trava roste, v dome mame prijemne... Taky bych brala dest spis v noci, ale co s tim nadelam. A urcite srpen bude rozpalene peklo vsude. O zari nemluve, v zari je posledni roky nejstabilneji teplo. Jedina na co se netesim v budoucnu je fakt, ze az syn bude ve skole, na dovolenou budeme muset podle nej. A jeste mam v zive pameti Mallorku v cervnu a 35 ve stinu. Silene. V srpnu bych chcipla a to jsem se kdysi vazne grilovala cely den na recke plazi a do vody skoro nevlezla. Bud jsem se zmenila ja nebo pocasi ![]()
Evaeva já souhlasím, nosím pořád šaty, teplo se mi zdá až až. Na mikinu a krátce i na bundu to bylo zatím pro mě jen minulý víkend v Krušných horách.
Asi se musím přestěhovat na Vysočinu nebo kde máte tu zimu, mně je i letos dost horko přes den velmi často. Dlouhý teplý večery jsou moje smrt, miluju když se s večerem ochladí.
Jos "všude zeleno" se naší oblasti teda netýká.
Potrefenáhusa jo, v lete pak uz vedro bylo, to jsem s miminem vychazela jen rano a pak az odpoledne. Ale ten kveten a cerven byl stejne chladny a destivy jako letos. Hlavne ten kveten, porad prselo, v byte byla strasna zima, dotapeli jsme tam elektrickym topenim. Par teplych dni teda bylo, ale ne jako ty roky okolo, kdy jsem v dubnu obula sandaly a nosila je do zari.
Pinot Noir Ano, vnímání teploty je hodně subjektivní, ale nedalo mi to, tuším, že bydlíte někde v Kbelích, nebo aspoň blízko této lokality? Našla jsem si meteostanici Praha - Kbely a toto jsou teploty za čeven naměřené na této stanici.
A tato jsou teploty za červenec:
Doporučuji věnovat pozornost těm šedým čárám, to jsou dlouhodobé průměry. Vám se to opravdu zdá jako zima?
Tohle je věcné téma, někomu je hic, někomu zima. Bohužel klimatická změna nám chladomilum nenahrava.
Já se teď vrátila z lesa, splavena, upocena, fuj hnus. Stížnost.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí