Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:21
Reakce na letfenixa:

Raduza neviem tento rok ani o jednej noci, ktorá by bola tropicka. 

​To my teda víme... 

https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-cesko-zazilo-tropickou-noc-40528044

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2025 15:22

MP Meri já mám provozní teplotu tak od 15 do 25 nebo teda na sluníčku i v mrazu. V zimě mám v paneláku dvoje ponožky a rozmrzám akorát ve vaně nebo pohybem. Ale mírný chlad (zvlášť v létě) mám ráda, je pravda, že zima mi způsobuje diskomfort, ale z horka je mi blbě. Jakože jak jste to psali s tím autobusem, tak v létě bych tam brečela, v zimě šla zastávku pěšky

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:25

MP Meri tak mne je v zimě zima a v létě horko

cukety nam rostou docela zběsile, ale ty teda nepamatuju, ze by nekdy rostly malo. Broskev se zacinam bát, ze se rozlomí, je po asi 5 letech uplne obsypaná 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:26
Reakce na MP Meri:

Pinot Noir No přesně. Kdežto v lete mi ujetej autobus udělá co? Jako maximálně mě to otráví, ale jinak nic,  proste normálně počkám, aniž by byla každá minuta utrpení

​Ve třiceti a více stupních mi ujetej autobus přivodí srdeční zástavu

Protože od tý doby, co se dá koupit tlustej péřovej kabát a uggy, mě zima nezaskočí. "Není špatný počasí, jen špatný oblečení" jak říkaj moji oblíbení Skandinávci - to je sice pravda, ale jen částečně... jako ochlazující hadry jsem ještě nenašla!

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:26

MP Meri No právě, u mě ta nesnášenlivost vedra pramení z toho, že dost často na slunku musím být a pracovat.

U nás je aktuálně 30 ve stínu a leze to nahoru.

Pro mě je ideál minus deset a slunečno.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. července 2025 15:28

MP Meri

jo zvládat obojí to by byla výhra.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. července 2025 15:31

brrr tak pracovat v tom hicu venku to je ještě vyšší level pekla. To tě lituju moc.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:37

brrr To naprosto chápu, ta fyzická práce venku na slunci je Ja mívám z primyho sluníčka celkem instantní migrény, doost se to teda zlepšilo, co jsem vzala na milost kšiltovky, i kdyz mi zásadně nesluší. 
Ale horší migrény mívám paradoxně v zimě, jak se choulím v kabátu, nonstop taková shrbená, tak mám hned zablokovanou krční páteř. 
barbucha To s tím oblečením není úplně pravda, aspoň  pro mě ne. Mrznou mi nohy, tvar, elektrizujou vlasy, mám popraskané rty, ruce kolikrát rozpraskané do krve, i když nosím rukavice ... navíc v těch vrstvách se mi strašně špatně pohybuje, je opruz to na sebe nonstop navlíkat ... že bych jela doprovodné na dovolenou někam do zimy nepřichází v úvahu, to je v moji realitě úplnej nonsens, staví mi týden Alpy.

Jako ano, poslední roky se to maličko zlepšilo se všemi těmi burtokabaty, ale stejně to pro mě není komfort ani náhodou. Ale to jsou holt dva odlišný světy, jak říkám, já vám na druhým břehu závidím. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. července 2025 15:45

Evaeva souhlasim. Jeste pridam mraz, slunecno a bezvetri . Ja obecne nemam rada zimu, kdy je kolem nuly, vlhko lezavo a fouka a trva to tydny v kuse. A hlavne potrebuju svetlo, aspon trochu slunce, i chvilicku denne. Jak je venku tma a vlhka zima, padam do depresi. Snesu to jeste tak za hezkeho vybarveneho pofzimu. Alw takovy unor nenavidim. Osobne bych chtela 4 rocni obdobi. Kdy jednou mezne az prasti a kazdy krystalek snehu se trpyti. Jarni deste, kdy se trava zazelena a ja muzu vytahnout milovane balonaky. V lete at je jako tenhle cervenec a pak at ae ochladi a prijde podzim, kdy obcas zaprsi a bude ta krasna mlha. A to stridani obdobi mi chybi asi nejvic. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:45

MP Meri 

Mně se v zimě nedokrvujou prsty, na hory nejezdím už léta, nikdy mě to nebavilo... ale jako kožešinový palčáky jsou v cajku, čepice mi stačí vlněná, pořádně namastit hubu a je to dobrý i na Severu... kde je mimochodem tuhá zima už taky minulostí, nějaký mínus dvacítky jsem tam zažila někdy zkraje před patnácti lety! A teď když tam v lednu přijedu v tlustým péřáku, vypadám jak idiot anžto stačí klasickej vlňák (ve kterým tam zimu odchodí každej slušnej člověk ).

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:57

žluťásek Raduza Já úplně miluju plavat v moři, ale už jsme tam taky pár let nebyli, vyloženě proto, že v naše dříve obvyklé termíny (červen, září) teď muž nemůže kvůli práci, a o prázdninách tam nechceme jednak kvůli davům, ale hlavně kvůli vedru. Taky bych to teď viděla spíš na Balt, na jih se mi už vůbec nechce. 
Hory máme taky v létě moc rádi, tam to ještě pořád jde. A nebo u našich, pocházím z takového chladného koutu republiky a ledového baráku, na léto ideál

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. července 2025 16:04

Raduza kde konkrétne som napísala, že vyžadujem teplo aj v noci?

Pre mňa za mňa nech každú noc prší. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. července 2025 16:08

MP Meri v chlade mám pocit, že sa pohybujem vnútri svojho tela, oddelene. Dokonca mávam problémy s krčnou chrbticou, lebo v chlade podvedome dvíham a krcim ramená, napriek šalu.

Tiež sa aj spotim, ale mi to nevadí. Plus to obliekanie, ako si.popisala.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. července 2025 16:09

barbucha ooo, až jedna!

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 20. července 2025 16:13

letfenixa neviem presne kde bývate, mala som akosi dojem že poblíž nás. Tu je hodne teplo, horko, ani lístok sa nepohne, obloha modrá. Vydržím iba v tieni.

Čo sa tyka zimy, osobné mi nevadí, skôr taká tá hnusná mokrá zima bez snehu.

Ale chápem tú potrebu tepla, mám takých okolo seba dosť. Mne teda horko vadí až tak, že nemôžem dýchať. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. července 2025 16:22

Janulik03 nie, nie sme blízko. Považská Bystrica. 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 20. července 2025 16:36

Můj muž třeba zvládá fungovat ve vedru (zima je bez debat), celý život pracoval na letištní ploše, ještě povinně navlečený v monterkach. Tam je v tomto počasí spolehlivě 40+. Ale vůbec nedokáže spát, když je místnosti víc než 26C takže celé léto poslouchám stížnosti, různě se stěhuje po bytě a do toho mám migrénu. 

Kdyby to u nás šlo, dávno máme klimatizaci, ale to je stavebně úplně vyloučené. Navíc ta mně rozjíždí migrény celkem spolehlivě, takže je to pořád takové konfliktni řešení. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 20. července 2025 16:52

continuity 

Mně klimatizace nějak nedělá dobře, vždycky jsem ji na apartmánu apod. vypínala. Na druhou stranu se v teple taky nevyspím, to už jsou spíš pak krátký mdloby než co jinýho

Pořídila jsem takovej ten otáčecí větrák domů, to ovívání mi bylo příjemný - ale Poppy ho nemá ráda, pravil milostpán a uklidil ho

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2025 16:55

Jos no já nenávidím listopad, kdy je tma, šedo, plus pět. V únoru je aspoň víc světla a trochu šance na sníh nebo aspoň mráz.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2025 16:56

barbucha chce to chladit jen jemně 

Jinak jsem teď viděla někde - není špatné počasí, jen špatně oblečený optimista