Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:17

Victoria Ty grafy jsou trochu zavádějící, to je nejvyšší naměřena teplota za den, jako k čemu mi je, že v jednu hodinu po poledni bylo 28 stupňů (a já nebo Pinot seděla v práci, já teda naštěstí aspoň na balkoně na HO) když většinu dne bylo zataženo a fučelo jak prase

Naštěstí jak tu někdo trefně poznamenal, stížnosti ani jedním směrem nemají na počasí pražádný vliv, takže ...

Ja jen nemám rada, kdyz me někdo přesvědčuje, ze mi přece musí bejt teplo/musí mi to stačit, protoze je to pořad nadprůměr. 

Ano, ja subjektivně bych si přála sandále od dubna do října minimálně. Že to není fajn pro planetu je mi kupodivu jasný, naštěstí moje přání to klima nijak neovlivní

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:20
Reakce na 999:

continuity Hele, tohle je stěžovací vlákno, tady můžeš náš zmrzlý max tlapkat :-). Vy spokojený se přesuňte do radostného :-).

​No presne, ja chci svobodny pravo si zanadávat Kdyz uz je to to jediny, co s tim můžu

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:22

A já musím jít posbírat prádlo a pivěsit novou pracku a vůbec se mi na to slunko nechce. Stačilo, když jsem byla nakopat brambory k obědu.

U nás je normální léto, jednou tak, podruhé tak, ale když to leze k třicítce, tak už chcípám. Naštěstí po suchém červnu začalo slušně pršet, takže je to bez zalívání. Mimochodem, cukety rostou jak blázen, jestli vydrží rajčata bez plísně, budou jich tuny a to mi na jaře omrzly. O jakémkoliv ovoci nemluvím,nevíme co sním (jak to poslední dva roky vždycky pomrzlo, teď rodí odpočaté stromy jak blázen). 

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:23

Victoria ale to si nemyslím, mně vyhovuje, jak je dnes - jsme už zpět v Praze a je tu 28 stupňů, sem tam mrak. Pro mě ideál, nepotřebuju 35. A 28 stupňů bývalo v létě i za mého dětství v Jeseníkách, klidně dva týdny v kuse, i když se tu opakovaně tvrdí, že nebývalo. Já jen říkám, že by bylo fajn, kdyby takhle bylo třeba pár dní v kuse. I z těch grafů je vidět, že je tam většinou jednodenní peak a potom sešup, klidně o deset stupňů. Za prvé jsou tyhle skoky nepříjemné a za druhé to maximum teploty obvykle nastalo v poledne a v době, kdy se zaměstnaný člověk dostal ven, přicházela ta bouřka/vichřice, která sice nepřinesla skoro žadnou vodu, ale ochlazení a nejlíp kroupy k tomu. Tohle už ty grafy neukazují. 

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:23

MP MeriNa druhou stranu vás teplomilce obdivuju, že to vydržíte.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:24

MP Meri jo, byla jsi rychlejší...

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:24

MP Meri Já si na tebe tenhle tejden vzpomněla, že asi budeš svůj plán na přestěhování do Andalusie / na Sicílii / někam rozšiřovat na celej rok!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:30
Reakce na brrr:

MP MeriNa druhou stranu vás teplomilce obdivuju, že to vydržíte.

​No, však mi taky po letech (celým životě) dochází trpělivost Ja chápu, že se kvůli mně republika nepřesune do jinyho klimatickýho pásu. Tak holt musim přesun vymyslet ja ...

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:36

Jo a já bych se tedy za teplomilce neoznačila, začala na tepla snášet až vítat teprve s instalací klimatizace doma a rozšířením klimatizovaných autobusů v Praze. Právě možnost nepotit se doma a hlavně v noci, mě s vysokými teplotami smířila. S každým, kdo nemůže vyvětrat byt a má horko i na spaní, hluboce soucítím. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. července 2025 14:40

MP Meri a máš nějaký limit co už by i na tebe bylo moc? Třeba přes 40 ve dne, v noci 30 pořád ještě dobrý? Za mě jistá smrt.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:49

Raduza neviem tento rok ani o jednej noci, ktorá by bola tropicka. 

Boli sme doobeda na malej túre, krásne teplo a slnečno, teraz je už zatiahnute a zas fúka. Ten vietor, tak ako aj MP Meri písala, nebýval, rozhodne nie tu u nás, medzi kopcami.

A vyhradzujem si svoje právo sa sťažovať. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:58

Raduza Tak jasněže mám limit Ale pro mě se to dost odvíjí od toho, co musím třeba při teplotě nad 30 vykonávat za činnost. Jakoze dělníků ve výkopu na slunci je mi líto už při 25 ... 

Ja mam proste rada, kdyz muzu celej den chodit v kraťasech a tílku, vecer jen přehodit max mikinu. To je za mě ideál. Samozrejme, ze mi bejva i vedro a potím se. Ale ten stav mi jakoby nevadi, proste jen nekde na pozadí vim, ze je mi vedro, ale nějak me to neobtěžuje.  

Uplne naopak to mam ale s chladem, kdyz je mi zima, tak jakoby cely tělo na mě řve, at to okamžitě vyřeším. Uplne mi to vypíná myšlení, nedovedu se soustředit na nic jinyho, než abych se zahřála a vetsinou nestaci se tepleji obléct, kolikrát rozmrznu az v horké sprše. Blbě se to popisuje, ale ta zima se mi zažere jakoby hrozne hluboko do těla a nejde se ji zbavit. A zima je mi mnoho mnoho měsíců v roce

Ale jako zcela chápu, ze to ma někdo i opačně. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. července 2025 15:00

letfenixa tak chtít,  aby bylo vedro ještě v noci,  to už je fakt postavený na hlavu

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:00

brrr ty čerstvě nakopaný brambory k obědu mě zajímaj - slyšela (a vyzkoušela) jsem, že se maj nechat "vydejchat", jinak při vaření popraskaj a taky něco se škrobem se tam děje...

jo a ad plíseň: někde jsem viděla tip stříkat to roztokem vody a jedlý sody

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:02

MP Meri to je přesný popis té zimy, mě to taky úplně paralyzuje. Stačí, když mi ujede v Letňanech autobus a musím tam v zimě čekat 12 minut, a už se mi chce brečet a lehnout si tam na lavičku a co nejrychleji umrznout

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. července 2025 15:05

MP Meri 

Rozumím, přesně jsi popsala moje pocity, akorát že já to mám v horku. Plus teda ještě pocit, že nemůžu dýchat. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. července 2025 15:05

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:07

Pinot Noir No přesně. Kdežto v lete mi ujetej autobus udělá co? Jako maximálně mě to otráví, ale jinak nic,  proste normálně počkám, aniž by byla každá minuta utrpení

Ja vždycky rikam, ze fakt jenom v lete mam takovou tu pravou "radost ze života". Proste jdu pro dite do školky a i ta cesta je jakoby za odměnu, proste se procházím, koukám okolo a je mi hezky. V zime kadej přesun kamkoli je ve znamení utrpení. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:08

MP Meri Pinot Noir To s tou zimou mám taky. Jak se do mně dá, tak je to strašný. Nejhorší je, když se mi zakousne nahoře do zad. To pak stojím doma pod horkou sprchou, vařím si čaj a zalézám do peřin.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. července 2025 15:13
Reakce na Raduza:

MP Meri 

Rozumím, přesně jsi popsala moje pocity, akorát že já to mám v horku. Plus teda ještě pocit, že nemůžu dýchat. 

​Me by fakt zajímalo, jestli je někdo, kdo zvládá obojí. Jakoze akceptuje oba dva ty stavy je mi chladno/je mi vedro. 
To bych si strašně přála umět Ja se teda zkoušela přehodit i do toho moodu "je mi zima a nevadí mi to", protože v našem klimatickým pásmu je to čistě z hlediska základní statistiky imho mnohem výhodnější set-up ... ale nejde to, prostě to vůbec nedávám.