Jos normálně ho uvolníte v září ![]()
Stěžovací vlákno
Zuzuli ale to není normální nosit sandály už od dubna furt.
Raduza Tak v létě se taky nechodí v poledne do lesa! To musíš upravit na jižanskou siestu;-)
Raduza to je marný, já jsem došla k závěru, že někteří lidi budou spokojeni s letnimi teplotami až když zbytek republiky bude už definitivně uvareny ![]()
Karja no jo, když vstávám v 10, pak hodinu snídam a pak chce pes na vycházku no. ![]()
continuity tak ![]()
Jos No, třeba jak se dřív rok dopředu bookovaly zimní hory, tak teď budeme rok dopředu bookovat letní chajdu v horách v lese, kde nebude takové vedro. Nad těmi prázdninami taky přemýšlím, pro mě je cestování ve vedru doslova ztracený čas a vyhozené peníze, protože se jenom snažím někde přežít ve stínu. Nejradši bych do budoucna strávila léto celé někde v práci, děti v institucích, a dovolenkovala v dubnu a říjnu, například. No, můžu si o tom snít...
Myrtila my už několik let jezdíme v létě na hory, dovolená o prázdninách u moře by pro nás byla úplně za trest. Ty Jizerky mi dávají naději, že tam je vždycky o kus chladněji než v Praze, plus lesy všude kolem, studený koupaliště.
Úplně nejraději bych v létě nějakou Skandinávii, ale za stejnou cenu jako máme u nás tři týdny, bychom tam dali tak max týden a ještě hodně skromně ![]()
Raduza to je marný, já jsem došla k závěru, že někteří lidi budou spokojeni s letnimi teplotami až když zbytek republiky bude už definitivně uvareny
![]()
Victoriajako že mě grafy mají přesvědčit, aby mi bylo teplo?
Někdy v půlce června bylo několik tak chladných nocí, že jsem vážně přemýšlela, že budu muset všechny pokojovky zase nastěhovat domů. Rajčata mají oproti jiným letům zpoždění, cukety jsem sklidila zatím tři, v jiných letech byla zelenina mnohem dál. Neustále tu fouká a večery teplé nejsou. Já si nepřeju dva měsíce tropů a už vůbec ne sucha, ale letos prostě ještě nenastala situace, kdy bych si řekla, že už toho slunce a tepla bylo moc.
Pinot Noir Přesně, vypni přirozený instinkty a koukni do grafu, abys věděla, že jsi úplně blbá :-)).
continuity Hele, tohle je stěžovací vlákno, tady můžeš náš zmrzlý max tlapkat :-). Vy spokojený se přesuňte do radostného :-).
999 no dobře, ale to, co je teď, je pořád teplejší léto než je tady typické. Tak nevím, jestli to jsou přirozené instinkty
999tak to já si stěžuju, že jsme na výletě na kolech a je mi vedro a jsem úplně upocená![]()
Evaeva Tady se nemá argumentovat, tady se má litovat :-)).
Evaeva To je ta správná stížnost :-).
999já si prosím stěžuji, že mi tyhle stížnosti na zcela normální počasí a přivolávání ještě většího vedra vůbec nedělají dobře na duši.
Představuji si ty země, kde ty sandály od jara do podzimu nosí a doufám, že to tady takto za pár let nebude vypadat taky.
continuity Taky moc hezká stížnost :-).
Pinot Noir Já vás vůbec nechci pomocí grafů přesvědčovat, že vám má být teplo. Proto jsem psala o subjektivním vnímání tepla. A už vůbec si nemyslím, že jste blbá, jak tu jedna naznačuje, to je hodnocení na mě příliš primitivní a prvoplánové... Jen jsem tím chtěla ukázat, že teplota v této zeměpisné šířce je už tak (většinou) nad průměrem a vaší potřebu a tepla zřejmě nemůlže uspokojit. Uspokojit ji mohou asi až roky, které jsou opravdu extrémní. No a cukety, to je rostlina původem ze Střední Ameriky a vždycky skvěle rostla v Itálii, to opravdu není standard českého léta. To, že to tak dnes vnímáme je, myslím, důkazem toho, jak jsme se v tom vnímání "ideálního léta" posunuli. Každopádně přeji pěkný pobyt na jižní Moravě:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí