Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2025 12:40

Jos normálně ho uvolníte v září

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2025 12:41

Zuzuli ale to není normální nosit sandály už od dubna furt.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. července 2025 12:48

Raduza Tak v létě se taky nechodí v poledne do lesa! To musíš upravit na jižanskou siestu;-)

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 20. července 2025 13:14

Raduza to je marný, já jsem došla k závěru, že někteří lidi budou spokojeni s letnimi teplotami až když zbytek republiky bude už definitivně uvareny

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. července 2025 13:18

Karja no jo, když vstávám v 10, pak hodinu snídam a pak chce pes na vycházku no.

continuity tak

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 20. července 2025 13:19

Jos No, třeba jak se dřív rok dopředu bookovaly zimní hory, tak teď budeme rok dopředu bookovat letní chajdu v horách v lese, kde nebude takové vedro. Nad těmi prázdninami taky přemýšlím, pro mě je cestování ve vedru doslova ztracený čas a vyhozené peníze, protože se jenom snažím někde přežít ve stínu. Nejradši bych do budoucna strávila léto celé někde v práci, děti v institucích, a dovolenkovala v dubnu a říjnu, například. No, můžu si o tom snít... 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 20. července 2025 13:22

Myrtila my už několik let jezdíme v létě na hory, dovolená o prázdninách u moře by pro nás byla úplně za trest. Ty Jizerky mi dávají naději, že tam je vždycky o kus chladněji než v Praze, plus lesy všude kolem, studený koupaliště. 

Úplně nejraději bych v létě nějakou Skandinávii, ale za stejnou cenu jako máme u nás tři týdny, bychom tam dali tak max týden a ještě hodně skromně

Offline olte
755 příspěvků moje polička 20. července 2025 13:27
Reakce na continuity:

Raduza to je marný, já jsem došla k závěru, že někteří lidi budou spokojeni s letnimi teplotami až když zbytek republiky bude už definitivně uvareny

Offline Raduza
příspěvků moje polička 20. července 2025 13:29

Myrtila žluťásek  já už u moře nebyla několik let a vůbec mě to neláká. Představa,  že se ve vedru presouvam někam, kde je pravděpodobně ještě větší hic, ve mě vyvolává mdloby. A to jsem moře fakt milovala,  tak jedině směr Balt.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 20. července 2025 13:29

Victoriajako že mě grafy mají přesvědčit, aby mi bylo teplo?

Někdy v půlce června bylo několik tak chladných nocí, že jsem vážně přemýšlela, že budu muset všechny pokojovky zase nastěhovat domů.  Rajčata mají oproti jiným letům zpoždění, cukety jsem sklidila zatím tři, v jiných letech byla zelenina mnohem dál. Neustále tu fouká a večery teplé nejsou. Já si nepřeju dva měsíce tropů a už vůbec ne sucha, ale letos prostě ještě nenastala situace, kdy bych si řekla, že už toho slunce a tepla bylo moc. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 20. července 2025 13:52

Pinot Noir Přesně, vypni přirozený instinkty a koukni do grafu, abys věděla, že jsi úplně blbá :-)).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2025 13:53

Myrtila ještě lepší jsou alpy a studené jezero, do Středozemí mně v létě nikdo nedostane. Nicméně jarňáky v březnovém termínu jsou návštěvu Středozemí ideální

Raduza já u středozemního moře byla, co jsem dospělá, jednou. Ale je fakt, že já to moc nemusím, ležení na pláži a koupání ve slané vodě

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 20. července 2025 13:53

continuity Hele, tohle je stěžovací vlákno, tady můžeš náš zmrzlý max tlapkat :-). Vy spokojený se přesuňte do radostného :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2025 13:55

999 no dobře, ale to, co je teď, je pořád teplejší léto než je tady typické. Tak nevím, jestli to jsou přirozené instinkty 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2025 13:56

999tak to já si stěžuju, že jsme na výletě na kolech a je mi vedro a jsem úplně upocená

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:00

Evaeva Tady se nemá argumentovat, tady se má litovat :-)).

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:01

Evaeva To je ta správná stížnost :-).

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:03

999já si prosím stěžuji, že mi tyhle stížnosti na zcela normální počasí a přivolávání ještě většího vedra vůbec nedělají dobře na duši. 

Představuji si ty země, kde ty sandály od jara do podzimu nosí a doufám, že to tady takto za pár let nebude vypadat taky. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:09

continuity Taky moc hezká stížnost :-).

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 20. července 2025 14:10

Pinot Noir Já vás vůbec nechci pomocí grafů přesvědčovat, že vám má být teplo. Proto jsem psala o subjektivním vnímání tepla. A už vůbec si nemyslím, že jste blbá, jak tu jedna naznačuje, to je hodnocení na mě příliš primitivní a prvoplánové... Jen jsem tím chtěla ukázat, že teplota v této zeměpisné šířce je už tak (většinou) nad průměrem a vaší potřebu a tepla zřejmě nemůlže uspokojit. Uspokojit ji mohou asi až roky, které jsou opravdu extrémní. No a cukety, to je rostlina původem ze Střední Ameriky a vždycky skvěle rostla v Itálii, to opravdu není standard českého léta. To, že to tak dnes vnímáme je, myslím, důkazem toho, jak jsme se v tom vnímání "ideálního léta" posunuli. Každopádně přeji pěkný pobyt na jižní Moravě:-)