letfenixa hmm veru celkom blízko
Stěžovací vlákno
Chm, optimista... jako před vedrem mě, na rozdíl od zimy, nezachrání nic ![]()
barbucha no právě
MP Meri
Rozumím, přesně jsi popsala moje pocity, akorát že já to mám v horku. Plus teda ještě pocit, že nemůžu dýchat.
![]()
ale musim rict ze to prislo az s vekem, v mladi mi to taky jakoby nevadilo. ted je mi proste zle, zle, unava...
kdyz je zima musim se hybat. predstava nekde 12 minut stat to vubec, to by me zabilo Pinot Noir
Me by fakt zajímalo, jestli je někdo, kdo zvládá obojí. Jakoze akceptuje oba dva ty stavy je mi chladno/je mi vedro.
To bych si strašně přála umětJa se teda zkoušela přehodit i do toho moodu "je mi zima a nevadí mi to", protože v našem klimatickým pásmu je to čistě z hlediska základní statistiky imho mnohem výhodnější set-up ... ale nejde to, prostě to vůbec nedávám.
ja se hlasim ![]()
Ja mam rada vsechny rocni obdobi. Na jare, ze zacina byt teplo, odhazuju vrstvy obleceni, mam rada to prechodne obdobi, kdy to je jen na svetr. V lete se v horku spis schovavam ve stinu, ale obecne mi to nevadi. Ale my mame v byte fakt prijemne i v tech nejvetsich vedrech a jak jsme na kraji mesta, tak tady pofukuje a pres noc se slvele vetra. Podzim uplne miluju, mam strasne rada prochazky v barevne krajine a pak doma teply caj. A zima mi ve meste neprijde nijak hrozna, co mam dite a jsem denne v kazdem pocasi aspon hodinu dve venku, jsem dost zvykla. Ja ale mnohem radeji jdu za kazdeho, byt ne uplne idealniho pocasi, ven, nez abych byla nekde schovana mezi ctyrmi zdmi. Spis nez konkretni teplota mi vadi velke rozdily behem dne, kdy rano jdu v bunde a tu pak musim cely den s sebou nosit, i kdyz uz jsem jen v tricku.
Mam ale mamu, co ji je nonstop zima, kdyz je mene nez 30. Minuly tyden bylo petadvacet, my byli vsichni v tricku a kratasech a ona teplaky s mikinou a stezovala si na chlad.
Asi je to s věkem horší. Nebo jsou horší ty teploty. Nebo obojí.
Zuzuli venku je to vždycky lepší! I když ty časy, kdy jsem teploty nad 33 trávili v kině, taky měli něco do sebe
My jsme v zimě taky dost venku, ale takové to nanicovaté šedé počasí ráda nemám. Ale za střídání ročních období jsem fakt ráda, i když bych to celé posunula o pár stupňů níž ![]()
Raduza jo u me urcite menopauza hraje roli, silene mi hori hlava, potim se prakticky furt v obliceji, to je fakt hnusny. v zime pohoda. to trpim akorat kdyz jsem unavena, pak se nedokazu zahrat tim pohybem a promrznu az dovnitr a nejde se zahrat, to je nejlepsi kamos nahrivaci polstarek do mikrovlnky
Janulik03 fakt? Mne sa to zdá ďaleko. Ešte sme u vás neboli, ale mám to na mysli, že sme ten kraj ešte nepreskumali.
viktorka_od splavu menopauzu ještě za sebou nemám, tak jestli se to ještě zhorší, to bude paráda.
Zuzuli Ja si myslim, že to s tim tým pobytem venku může i souviset, jenže pro me je to zacarovanej kruh. Je mi zima vevnitř -> nemam žádnou motivaci jit klepat kosu jeste ven. Teochu sem doufala, ze se to zlomí detma, ale oni jsou po mne takový kočky domácí, jakoze doma mame porad co delat, chut jit ven, obzvlášť v horším počasí, většinou totálně nulová
Mne tam chyběj nejaky činnosti, co si se sebou počít.
Ja mam občas takový záchvaty "budu lepsi matka", vykopu nás všechny ven, vyslechnu si to brblání, vylezeme před barak, během dvou minut ja klepu kosu, děcka nic nechtěj, odrážedlo, hřiště, nic, do pěti minut začnou kňučet, že chtěj domu, jít tu někam nevim moc kam, ve finále je z toho čtyřicet minut utrpení pro všechny a výlet maximálně na nákup. Domu se vracíme všichni rozladěny, já si navrch připadám jako absolutní neschopnej debil ... a sebere mi to motivaci cokoli podobnyho opakovat na nekolik dalších tydnu ![]()
Jako takhle, jit si kutat na zahradu, sbírat na louku kytky nebo se v krásným počasí dlouze procházet, to jako joo. Ale na to mi tu nějaký malý lidi moc překážej ![]()
Mozna tak pes, ze by nas donutil jit každodenně ven, ale to se nikdy nestane.
MP Meri ja mam prave typ ditete, co se musi vencit. Takze jit ven je vzdycky lepsi moznost, nez zustat doma. To by me naopak uplne vystavilo, musela bych porad vymyslet nejaky program a nakonec by stejne dcera akorat rvala, ze se chce divat na netflix. Zatimco na hristi se da hrat i v desti, staci nepromokave obleceni.
MP Meri dohromady pes a dvě malý děti na jednoho dospelyho je peknej voser (minimalne pro dospelyho a psa), ty potřeby a nároky jsou dost protichůdný
MP Meri No hele, já mám kamarádku, která byla taky strašně zimomřivá, ale pak jeden rok začala v létě chodit plavat do Vltavy s otužilcema a vydržela to fakt až do zimy a říkala, že to otužování zvládlo tu zimomřivost skutečně odbourat ;o)
Uplne naopak to mam ale s chladem, kdyz je mi zima, tak jakoby cely tělo na mě řve, at to okamžitě vyřeším. Uplne mi to vypíná myšlení, nedovedu se soustředit na nic jinyho, než abych se zahřála a vetsinou nestaci se tepleji obléct, kolikrát rozmrznu az v horké sprše. Blbě se to popisuje, ale ta zima se mi zažere jakoby hrozne hluboko do těla a nejde se ji zbavit. A zima je mi mnoho mnoho měsíců v roce
Ale jako zcela chápu, ze to ma někdo i opačně.
Takhle podobně to mám s vedrem, vypíná mi myšlení, celý tělo se soustředí jenom na to horko a na základní fungování, abych nezkolabovala, mám pocit, že mám v trupu rozpálený kotel, který nejde zvenku zchladit, potím se a převlékám několikrát denně. A to mám tak od 25 stupňů nahoru, takže poslední roky několik měsíců v kuse. Chuťovka to byla vloni v těhotenství, to jsem celé léto prakticky nikam nechodila, protože jsem se bála, že se někde složím.
Takže ač si nedovedu představit ten chlad, dovedu si představit, že je to fakt utrpení. Akorát klimatická změna hraje spíš pro teplomily, no.
Myrtila Mám to spíš jako ty. Když vidím v těchhle dnech třeba běžce, úplně se mi dělá mdlo!!
Myrtila neboj, prej jsou tyhle hicy jen předvoj doby ledové!
Me by fakt zajímalo, jestli je někdo, kdo zvládá obojí. Jakoze akceptuje oba dva ty stavy je mi chladno/je mi vedro.
To bych si strašně přála umětJa se teda zkoušela přehodit i do toho moodu "je mi zima a nevadí mi to", protože v našem klimatickým pásmu je to čistě z hlediska základní statistiky imho mnohem výhodnější set-up ... ale nejde to, prostě to vůbec nedávám.
ten kdo zvlada oba stavy jsem asi nejspis ja. Prostě miluju vedro, fakt klidne umorne vedro, ale stejne tak miluju mraz, klidně i to lezavo, sychravo... tezko se to popisuje, po me to celozivotne tak nejak jakoby stejka, mam rada jednoduše tak i tak, ja bych třeba klidně vynechala jaro a podzim a půl rok byla v mrazech a půl rok v ryzich vedrech
Zuzuli Ja ti nevim, jestli je to typem ditete, podle me jsem to pokazila fakt ja. Pro me je představa hodiny postávání na hřišti, navic v zime, tak strašná, ze to jim opravdu radsi pustím ten Netflix. No a oni si proste nejak neměli možnost na ty aktivity venku asi zvyknout a proto proste nechtějí si vsichni nejak nevíme, co se sebou ![]()
Ja bych to i chtěla změnit, vnímám to dlouhodobě jako jedno z nejvetsich svých rodičovských selhání, ale nejsem toho proste dlouhodobe schopná. Navic jsem s nima 90 % času sama, i o víkendech, abych udržela v chodu domácnost a zvladla práci, tak fakt ani reálně z toho domu ven moc nemuzu, protoze kdyz jsme venku, neudělám uz vubec nic. Hodne to pociťuju ted v létě, ze mi to doma a pracovně fakt protejka mezi prsty (a to ted chodim ven dobrovolně
), v zimě je to proste jen další z důvodů proč nikam nejít ... Ona malá je sice třikrát tejdne na dopoledne ve školce, ale já dělám reálně víc než dvojnásobek hodin a to prostě v jednom rodiči bez nějakýho pravidelnějšího hlídání se děla fakt blbě.
To uz jsem teda dost odbočila, nechci si tu z toho dělat fňukaci koutek
Každopádně syn ted nedávno zahlásil: " Mami, mohli bysme jít prosím někdy na hřiště?" tonem, jak kdyby tam nebyl rok, tak to zas ne ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí