Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 20. července 2025 20:42

Aranel No, taky si vždycky říkám, že to je prostě jinej gang, já mám co dělat ve vedru vyjít kopec, a někdo si jde zaběhat nebo na kolo. 
RoSa Jj, kde jsem to jenom četla, takový přehled studií ohledně pravděpodobnosti (kdy a s jakou jistotou), že se zpomalí nebo zastaví golfský proud, a co to přinese? Už to asi nedohledám. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. července 2025 20:45

Myrtila jo to jsem zahlidla, ze pry zamrzne Skandinavie

Offline Myrtila
5357 příspěvků moje polička 20. července 2025 20:53

Jos Jj, to tam bylo zmiňované. Ale tady u nás, myslím, je pravděpodobná varianta spíš v létě velká vedra a v zimě velká zima, pokud si to dobře pamatuji. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 20. července 2025 20:56

MP Meri já si zas připadám jako nemožná matka, protože neumím být s dětmi doma a neuprudit se k smrti. Neumím šít, nemám zelené prsty ani žádné inteligentní koníčky, které by se daly dělat doma. Vůbec nejsem schopná s dětmi něco vyrábět, zpívat, vlastně si ani hrát, sama jsem brutálně nešikovná, přišít knoflík mi trvá celé odpoledne, k rukodělným činnostem nemám vztah, maximálně mi vyvstane na zádech pot...takže když jsme doma, děti neví, co dělat, a já tak maximálně uklízím a hudruju. Venku je to pro mě o 1000 % lepší, umím i ty děti líp zabavit. Ale to shora zmíněné vnímám jako skoro až selhání, fakt to doma moc nedávám a zapškle sjíždím FB kamarádky, která vyrábí dětem na masopust masky z papírmaše, pěstuje kde co a furt něco vyrábí a doma je úplně happy. A děti jsou taky vetsinou spokojenější venku, nejsou vůbec tvůrčí (když pominu lego), ale venku je to baví, v lese nebo tak. A já když se nedostanu během dne na vzduch, aspoň na malou procházku, fyzicky i duševně strádám.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. července 2025 20:56

MP Meri Podle mě je to částečně ty a částečně typ dítěte. Já jak měla děti nařvané a furt chtěly změny a něco pozorovat a měnit a lidi, tak jsem se taky naučila, že není špatného počasí a prostě dělala aktivity, co bych JA sama nedělala, hlavně aby byl prostě klid. I jsem se tak jako vyklidnila, že když jsou spokojené, klidně venku čumím dvě hodiny do blba, je mi to jedno, prostě si čumím a odpočívám, hlavně když mě nikdo neprudi. Teď se mě někdo ptal, jaký to bylo na jednom festaku a já říkám skvělý, s mejma dětma dvě hodiny někdo vyráběl náramek a já jsem mohla jen čumět. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. července 2025 21:00

GatitaMně to hraní doma taky nebaví, přemluvim se na nějaké karty, ale nebaví mě to, vydržím chvilku, furt mám pocit, že ještě něco musím okolo .Takže nás pobyt doma je zredukován přesně na to, že já vařím/uklízím a holky do toho po mně občas něco chtěj, ale že bychom si něco spolu jako dělaly, to ne

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 20. července 2025 21:04

Karja mam to stejne. Jsem schopna zahrat si s nima deskovku nebo jim neco precist, ale to je tak vsechno. Navic je ani ty deskovky ani cteni nebavi, ani to malování nebo nejake cinnosti a la casopis Slunicko je nikdy nebraly... a presne, jsem furt duchem jinde s za pet minut se nacapam u mycky, pracky nebo s vysavacem v ruce...

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. července 2025 21:08

Gatita Tak je fakt, že ty časáky by mě bavily, jenže se dvěma dohromady to nedas, to je hrozný, jak se prekrikujou ,,co mám dělat a co mám dělat tady a teď mami já a teď já,, a pak to skončí tak, že to mámcslý vyrábět já, aby to bylo hezky. Holky jsou naštěstí povidave, takže mi přijde, že jim stačí, jakože si spolu hodně povídáme, ale nějaký hrani, to nedělám, mně přijde, že už na to nemám, že to mám prostě za sebou, ty hodiny odsezeny na pískovišti a na hrací podložce, že už na to prostě nemám:D. Takže jsem ráda, že jsou dvě a hrajou si spolu;-)

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 20. července 2025 21:17
Reakce na Karja:

GatitaMně to hraní doma taky nebaví, přemluvim se na nějaké karty, ale nebaví mě to, vydržím chvilku, furt mám pocit, že ještě něco musím okolo .Takže nás pobyt doma je zredukován přesně na to, že já vařím/uklízím a holky do toho po mně občas něco chtěj, ale že bychom si něco spolu jako dělaly, to ne

​Myslím, že takhle to měla naše máma a mě to občas mrzelo. Jako hrály jsme si se ségrou, ale přesně třeba ty karty nebo některý deskovky by byly o dost lepší aspoň ve třech.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. července 2025 21:24

Aranel Jojo, taky v sobě svoji mámu vidím v tom,,počkej, musím ještě/ale já vařím oběd/chci tohle dodělat,,. Na druhou stranu s nima by člověk nic neudělal, kdyby povolil a jsem s nima o prázdninách a o víkendu někde každé odpoledne, ale ty věty fakt úplně slysim

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. července 2025 22:09

Karja jsem v tom s tebou, me to taky desne nebavi. I kdyz se prinutim, nejsem uplne mentalne pritomna. Ale asi se nezmenim, deskovky nebo karty jsem nikdy rada nemela. Nebavi me to domaci tvoreni, vyrabeni kostymu....

Offline Tak Betty
6153 příspěvků moje polička 20. července 2025 22:16

Myslím, že hraví rodiče jsou pro děti výhra. Ale my jsme taky nebyli na to hraní . Na druhou stranu dcera když ji bylo asi 15 řekla , že vždycky věděla kdyby potřebovala třeba ledvinu , tak ji dáme .

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 20. července 2025 22:19

MP Meri Ja ty domaci aktivity s ditetem taky uplne nemusim. Sice si obcas zahrajeme s legem nebo nejakou deskovku, ale nebavi me to. Takze cas doma mam fakt vymereny na to, abych neco udelala, poklidila a uvarila a pak mizim ven. Dcera totiz porad vyzaduje moje zapojeni, stale na me mluvi a chce si se mnou hrat. A ja si chci treba chvili cist a to muzu jen na hristi, kdyz dite si hraje s jinymi detmi, a nebo doma, kdyz kouka na televizi. A venku si hraju moc rada, naposled jsem na hristi hrala pavouka a chytala jsem male mouchy (dceru a jeji kamaradku) A

le hrat treba clovece, nezlob se po me nikdo chtit nemuze.

Vlastne jen diky tomu, ze jsme hodne venku a ja si tam vycistim hlavu, pak vecer zvladam treba cist pohadky pred spanim a dceri se nejak venovat.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 20. července 2025 22:29

Tak Betty presne tak jsem to mela s nasima. Na hrani je neuzilo, ani nebyli nijak sportovni,  nedelali srandicky, ale to vedomi jsem mela a neprijde mi to malo. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 20. července 2025 22:44

Zuzuli Jo to popisujes asi tak nějak nejpřesněji. I mám pocit, že jsem se tak jako vyčerpala z těchto aktivit. Dneska říkala ségra, jdu do bazénu, ale až tam nebudou děti, já už na to nemám a to je přesně ono, už na to asi nemám, prostě jsem tam s nima 5 let chodila, tím se to vybralo a nějaká ta energie co na to kde byla došla. Už to je prostě odsezeny to stavení z kostek, a dvouhodinové překlopovani babovicek;-). Sambo si třeba s dcerou hrál s domeckem s panenkama, normálně takovy to hraní rolí a jako fakt jako nasedel hodně, tak to by mě treba teď zabilo, to je to člověče ještě zlaty:D. 

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 21. července 2025 06:35

Karja Zuzuli mam to stejně jako vy. Včera byla dcera na ne-narozeninový oslavě, tak jsem jen převlíkla postele a 2,5h jsme se synem jeli na kolo do lesa. Nechtěl jezdit po velkých cestách, jakmile viděl nějakou pěší cestičku do křoví, museli jsme ji vzít. Takze jsme i přenášeli kolo přes potok. Byl nadšenej, dcera chce ted taky. 
Doma uz je na hrani moc neužije, spis vymysli ptákoviny. Včera se balili na zemi do peřin a dělali larvy. Dcera by si ráda hrála se mnou s panenkama, ale to vůbec nezvládám. 
Pavouka jsem jednou hrála v zimě na síti na hřišti s dětma a jejich kamarádkou. Pak to pokaždý chtěly, kdyz jsme na tom hřišti byli.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 21. července 2025 06:54

Tabea baleni do perin na zemi taky znam, u nas se tomu rika "palacinka", dale maji v repertoaru delani bunkru z nabytku a vyhazovani obleceni ze skrine, nebo nejake podezrele cinnosti, kdy jednoho vzdycky zahlidnu, jak nekam nenapadne prenasi nejakou misku po okraj naplnenou vodou a cmrnda vsude kolem... nic v cem bys chtela stravit vikend, to radsi budu v holinkach cumet venku v desti:)

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 21. července 2025 07:16

RoSa Prosím Tě, zapomněla jsem na dotaz k bramborám. O tom vydýchání jsem v životě neslyšela (ale já jsem neslyšela věcí), my si vždycky nakopeme v sezoně čerstvé (blbé když prší, nebo je moc mokro). Dobře se loupou jen nožem, po uvaření se jim neděje nic zlého, nepraskají a nic takového 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 21. července 2025 07:28
Reakce na MP Meri:

​Me by fakt zajímalo, jestli je někdo, kdo zvládá obojí. Jakoze akceptuje oba dva ty stavy je mi chladno/je mi vedro. 

​Ty jo, to mám asi já....jako pochopitelně, ne že bych si v jednom nebo v druhém libovala, ale zvládám dost dobře horka i zimy (pokud nemluvím o extrémech v obou směrech). Ale myslím, že mě v tom fakt hodně vycvičilo Japonsko, hlavně ten první pobyt na severu, kdy zima znamenala přežít nebo umřít, nic mezi.

barbucha V Japonsku se ochlazující oblečení normálně prodává, zrovna v pátek si v hospodě Japonka (žijící v Česku) stěžovalal, že se tady nedá sehnat! :-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. července 2025 07:28
Reakce na RoSa:

brrr ty čerstvě nakopaný brambory k obědu mě zajímaj - slyšela (a vyzkoušela) jsem, že se maj nechat "vydejchat", jinak při vaření popraskaj a taky něco se škrobem se tam děje...

jo a ad plíseň: někde jsem viděla tip stříkat to roztokem vody a jedlý sody

​A to jako raná odrůda? Já teda nakopu, omeju a oškrabu, nebo taky ne. Nepoužívám jen zelený a jinak poškozený. Jíme to celá rodina a nikomu nic nebylo. Na hromadě, den dva necháváme jen podzimní, protože přebiráme podle velikosti a na uskladnění.