jj babicka taky chodila v lete vyhrabnout k obedu par brambor co se hned snedly - timto si stezju, ze tak dobre brambory asi uz nikdy neochutnam![]()
Stěžovací vlákno
Kan tyjo, to nevim, asi se to těch raných netýká... jednou se nám takhle v létě čerstvě nakopaný v hrnci uplně rozvařily, popraskaly a rozpustily se ve vodě...
Gatita voda v miskách byla včera taky, dělali kadeřnického salon. Koupelna taky pod vodou.
Ale zpet k tématu, u nás bylo teplo a slunečno patek až neděle, dneska už od noci prší. Nijak extra vydatné, ale bez deštníku by to nešlo. Vlastně pršelo i v sobotu večer. Minulý týden jsem měla jít na dve venkovní akce (prace a druzina) a obě byly kvůli počasí zrušeny. Ráda bych šla na divadlo na venkovním jevišti, ale jak je pořad pršavo, tak nemám chuť sedět večer někde v pláštěnce a klepat kosu.
Mne ty dlouhodobý pobyty s detma doma prijdou taky docela peklíčko, generujou ukrutnej bordel a jeste ukrutnější řev, vykopat to ven pomůže uplne vzdycky, my teda ty děti máme outdoorový asi vic než jsem ja, nikdy jsem nezažila takovou zimu jako při pobytu venku s jejich hlemejzdim tempem, ale ty uggy a burtokabat to docela vylepšily, u nas je teda v zime bláto kam se podíváš, coz mi prijde mnohem strašnější než mraz
Nevím,jestli se počítají moje zkušenosti s hraní si s vnoučaty...ale jejich rodiče se jim věnují asi tak na 150%-v jednom kuse si hrajou s nimi...a já mám někdy pocit,že to ty děti až ruší...když jsou u nás,tak je klidně nechám a hadi si hezky spořádaně hrajou sami...no dobře,úplně spořádaně ne,taky se řežou...
Ale jinak s nimi sem tam vyrábím,a háďata to baví...mě teda taky![]()
Maureen Jo, no to je jasný, taky jsem měla chvíle, kdy jsem si chtěla hrát úplně sama, rušila mě i ta ségra.
Gatita Vida, jak tu svoji nemožnost vidí každej v něčem jiným
Ja je teda doma (za dveřmi pokoje) nechám klidne cmrndat tu vodu, cokoli, co projde starým dobrým pravidlem "získám tím víc času, než pak budu muset věnovat úklidu". Jinak si nepředstavuj, že s nima doma od rána do večera hraju deskovky, vůbec. Proste ja si delam svoje a oni se nejak mrcasi okolo a prudí někdy vic, někdy míň. Ale důležitý na tom je to "ja si delam svoje".
Bejt venku = nedělám svýho nic
Za hezkyho počasí, jsem to nic celkem i schopna akceptovat, ale v zime ani parem volů. Jsem si vzpomnela, ze uz jsme to tu jednou asi řešili (jako vsechno
) a tehdy myslim trochu podobně to mela Pinot. Proste radsi deset minut casu na rejpáni v záhoně, nez neuzitecnej cas na hřišti ![]()
MP Meri mám to úplně stejně. Ale z množství času, které kvůli tomu kluci stráví u tabletů, by většinu rodičů trefil šlak.
Stěžuju si, že se mi při přenocování v malém stanu, kde se nedalo ani otočit, zablokovala páteř od lopatek až k hlavě. ![]()
Nic jako bolesti zad neznám, nikdy jsem s páteří neměla problémy, tohle je velký šok pro mě! Au au, otáčím se jako robot.
MP Meri Náhodou, mně kdysi hodně moc pomohla jedna tvá poznámka, nějak ve smyslu, že sis připustila, že není nutné jít s dítětem každý den ven. Mě kvůli tomu strašně prudila moje máma, když jsem měla mimino, byly doby, kdy mi denně volala, jestli jsme byli venku, a to byla taková úleva, dovolit sama sobě se na tohle prostě vy...
zvlášť když mimino řvalo všude jinde než v náručí nebi nosítku, já za sebou měla 4 h přerušovaného spánku, a ještě se matlat venku... takže zpětně děkuju ![]()
Maureen ono se tohle tema posledni dobou dost resi. Ze to nynejsi generace rodicu prehani ve smyslu, ze detem delaji staleho animatora. Jak doma, tak vymyslenim aktivit venku, milionem krouzku apod. A ze z vyvojoveho hlediska je pro dite dulezita i ta nuda, kdy se v detech probouzi nevidana kreativita. Takze tom se utesuju, ze kdyz treba uklizim/varim a kluk sedi u stolu a maluje temperami ty jeho veledila nebo si stavi z lega 200. auto. Ale taky si naopak pripadam blbe, kdyz vidim jak kamaradka kmita. Co vikend nejaka akce, covolena, kurz, deti kazdou chvili jiny sport ci krouzek. No ale ona je polosilena, to zas musim dodat.
Pinot Noir ted taky mam syn desny sceen time. Ono mit doma cerstve mimino, skoro petileteho a venku treba prsi....I tak po me porad nekdo neco chce, jeste deskovky ![]()
Myrtila Jeee, to je hezky
Ja si to ale opravdu myslim, uznavam, ze my jsme trochu extrem, ale imho fakt neni nutny se tlačit do procházky dennodenně, pokud neni síla. Driv to byla norma no, proste denně s kočárem, přes to nejel vlak.
Pinot Noir
Obrazovek se u nás taky neštítíme
No co už.
Pinot Noir Už jsme starý asi! Já si připadám pocitově fyzicky tak o 7 let starší, jako kondice, unava, použití, ze stanu bych snad už nevylezla. V zrcadle teda třeba minus pár let, ale nic jako extra, ani žádný mladý kluci mi telefonní čísla rozhodně nedávají:D Nicméně někteřé moji vrstevníci a starší to vidí asi jinak. Ted mě na jedné akci tři lidi zařadili mezi teenagery. Jeden segry spolužák se jí zeptal "moniko, tohle je tvoje dcera?" Já se spíš cítím jako matka té domnělé dcery....
Pinot Noir uuuf, tak to tlapkam, možno to povolí.
Jos Ja mam takovou známou, ja se s ní regulerne kvůli tomu nevídám ... ona na ty deti konstantne hovoří ... jakoze nonstop podněty.
"Vidíš toho ptáčka - co je to za ptáčka - a jake znáš další ptáčky - najdeš ptáčí peříčko - co kdybychom ho nakreslili do písku - zkus najít klacíček - poznáš z jakého je to stromu - jaké znáš další stromy ..."
Je to absolutně vyčerpávající pro mě vůbec být v její přítomnosti. Ty děti jsou na to zvyklé a jakmile je máma z dosahu, tak je úplně vidět, že neví co se sebou. Ale ona je přesvědčena, že je rozvíjí. Ano, děti jsou zvídavé a spoustu toho umí, ale ...
Jinak ta nuda je imho důležitá i pro dospělé, nedávno jsem si uvědomila, že sama jsem tuhle schopnost trochu ztratila. Jsem asi dost orientovaná na výkon. Buďto se věnuju práci, nebo něco čtu, nebo poslouchám podcasty, nebo na něco koukám, nebo aspoň poslouchám hudbu (nebo řeším ty děti
)... vlastně je to celý den něco. A neusnu bez čtení knihy. Proste ma mozek nonstop podněty.
Takze jsem zacala cíleně zařazovat - rikam tomu "neužitečné desetiminutovky". Povoleno je cokoli, co nema žádný zjevný užitek
- zírání, bloumání, tancování, drnkání na kytaru, stavení kostiček s detma, psaní do deníku, onípávání kytek ... ze začátku to bylo překvapivě těžký. Ale teď už se na to regulérně těším ![]()
MP Meri Ja ty domaci aktivity s ditetem taky uplne nemusim. Sice si obcas zahrajeme s legem nebo nejakou deskovku, ale nebavi me to. Takze cas doma mam fakt vymereny na to, abych neco udelala, poklidila a uvarila a pak mizim ven. Dcera totiz porad vyzaduje moje zapojeni, stale na me mluvi a chce si se mnou hrat. A ja si chci treba chvili cist a to muzu jen na hristi, kdyz dite si hraje s jinymi detmi, a nebo doma, kdyz kouka na televizi. A venku si hraju moc rada, naposled jsem na hristi hrala pavouka a chytala jsem male mouchy (dceru a jeji kamaradku)
A
le hrat treba clovece, nezlob se po me nikdo chtit nemuze.
Vlastne jen diky tomu, ze jsme hodne venku a ja si tam vycistim hlavu, pak vecer zvladam treba cist pohadky pred spanim a dceri se nejak venovat.
Hele, fakt škoda, že nebydlíte blíž, já bych třeba i doma něco neuměle lepila, hlavně když jsme nemocní, ale náš typ dítěte to nebaví vůbec. Myslela jsem, že to nějak neumím dobře představit, ale omlouvali se i ze školky, že nedostáváme domů výrobky, že k tomu skoro nejde přitáhnout.
Já jsem sama venkovní dost, ale určitě ne tolik, kolik musím být, plus k tomu malého schopnost samostatné hry je pořád hodně nízká, takže se přesně musím zapojovat i na tom hřišti, když tam nejsou jiný děti.
Jako věřím, že z toho jednou vyroste a moooožná, se mi po tom bude i stejskat, ale teď bych trochu toho peciváství uvítala.
Jos Jo, ale to, že ty vaříš a děti u toho šmudlaj něco u tebe, to je podle mě ten společně strávený čas doma, kdy je rodina spolu a každej dělá něco co může. Já nechápu, jak to ty lidi dělají, co si spolu "hrají furt", jednak stejně musí ten čas hledat někde jinde a kompenzovat něčím jiným, plus si myslím, že je to fakt na škodu.
Myrtila Jo, tak tohleto "musim" každej den ven mám taky, plus další musim dalších věcí, co jsou přece samozřejmost denní.....mám to stoprocentně z mámy a ze samba, který ve výsledku z toho musim v životě zvládli max tak 50%, a to když měli dobrej den:D:D:D. Takže přesně no, člověk je rád, že to čte;)
Tabea taky na tom hristi se siti ted musim delat pokazde pavouka. A fakt si dost cenim tatinka dceriny kamaradky, co me v tom nenechava a pomaha mi ty male mouchy chytat taky
a na jinem hristi jsem dceru s kamaradkami jednou houpala na takove te kruhove sitove houpacce a delala jsem si legraci, ze to je pusa a ony jsou male zoubky a ja jsem zly kaz, co je z te pusinky dostane ven. Tak samozrejme ze ted to pokazde vyzaduji. Jinde se zase nemuzu zbavit role vlka, co se snazi snist princezny schovane v zamku.... ale vzdycky si rikam, ze to mam misto fitka, to lezeni po prolezackach a behani po hristi ![]()
Kdyz jsem nedavno vstala ze zeme bez pomoci rukou, protoze v jedne ruce moje 16kg dite a v druhe jeji 20kg kamaradka (alias mouchy, co je pavouk nemohl pustit, protoze by uletely), tak jsem na sebe byla fakt pysna ![]()
Zina ja bych taky rada byla obcas doma, cely den si jen cetla... jenze to by fakt skoncilo jen u te televize a za to mi to nestoji. Ale ja ven chodim rada, prijde mi, ze pobytem doma se stejne jen generuje bordel, lepsi je se vracet do toho uklizeneho bytu. Dcera si vydrzi nejaky cas malovat nebo neco vyrabet, i si vymysli hry, nebo si rada cte (miluju albi tuzku), ale je to tak na to, abych se v klidu umyla nebo neco uvarila, na cele odpoledne rozhodne ne. Takze chodime ven.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí