Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 23. července 2025 19:54

Kokoska no tvl! 

Ty dlouhé odstávky si pamatuji že dětství, šílený to bylo. Tady jeste hrozilo, že se do té studené vody vrátí dcera z tábora, kde sprchu neviděla 14 dní..ale naštěstí nám vodu pustili místo neděle už v pátek. 

Vidíš barbucha u vás to možná to taky stihnou do pátku. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 23. července 2025 19:56

continuity Ano. Umejt se v pohodě, ale ty vlasy jsou naprd.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 23. července 2025 20:01

continuity Jj, my se do toho vraceli vždycky po 3 tydnech na táboře, kde byl jen rybník a oheň v týpí. Vrsovicka část oddílu se chodila umyt ke strašnické, kde měli odstávku pozdejc 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 23. července 2025 20:08

Potrefenáhusa hezká solidarita. 

To naše dítě a hadry smrdely dýmem až z chodníku. 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 23. července 2025 20:13

continuity Jj

no ted mi zrovna psala kamarádka (ze skauta) jak na ni dýchlo mladí a romantika, když ládovala pračku dceři po 14 dnech na táboře

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 23. července 2025 20:45
Reakce na Aranel:

continuity Ano. Umejt se v pohodě, ale ty vlasy jsou naprd.

​No to taky! Já jsem zvyklá toho ježka mejt denně, je to nutnost jak se to vždycky přeleží... bez toho vůbec nemůžu mezi lidi. Teď jsem se držela v ústraní jen s přelitím tou studenou, ale zejtra musím do města

continuity 

Pevně doufám, že už o víkendu nebudou chtít pracovat!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 23. července 2025 21:16

Tak vlasy jedine do umyvadla smíchat studenou s vodou z konvice. Na kondicionér to není, ale běžné umytí to dá. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 23. července 2025 21:29

A já co miluju v létě vedra, jsem už půl druhého týdne ve Skotsku, první týden jsme tu lapli teploty okolo 30 stupňů,  pak to teda lehce kleslo k 25, ale děcka se vlastně koupou pořád, teď jsme teda zdrhli z ostrova Skye, tam bylo počasí příšerné. Ale už se nám to krátí,  v neděli ráno jede trajekt

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 23. července 2025 22:39

rasaNori Tady by sis tepla taky neužila a ještě bys byla doma:D. 

Je to trochu uz opruz no. Mně ta tepla nevadí, od dob co děti poporostly, pac je to takový jednoduchý program, naházet je do vody. I jsme s tím tak počítali, nic extra nevymýšleli na prázdniny, že jsou stejne u vody nejšťastnější, takže to se zatím uplne nepovedlo:D Na koupališti jsme byly minule pondělí, přečetla jsem, že voda má 25 za každého počasí, tak jsme jely. S námi tam byly asi ještě 4 deky se zoufalymi prarodici, co zrejme vyfasovali děti na delší čas a už nevěděli co s nima. Po každém koupání jsem se navlikla na dece do tepláku, ale bylo pár momentu, kdy to bylo děsně prima, jak tam nikdo nebyl ve vodě, dokonce už jen nestojím a nechodím po dne, ale i plavu, takze ani tolik fialova jsem nebyla;-). Takže teď monitoruji předpověď, kdy bude alespoň 25 a jasno a budeme moct vyrazit. 

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 24. července 2025 04:50

Karja ted jsi mi připomněla, jak jsem jednou dětem slíbila bazén a když jsme na kole v lehkým dešti a tak 18 stupních dorazili, zjistili jsme, že je otevřenej jen venkovní bazén. Tak jsem deti přemluvila, že to bude sranda. Byli jsme tam samozřejmě sami, plavčík nad námi stál v nepromokavý bundě. Zábavný to bylo, ale když jsem je, samozřejmě sama jen v plavkách, oblíkala zpátky do bund a nepromokavejch overalů, nachladil se mi krk, kterej jsem měla z předchozího dne už poznamenaném nošením dcery po muzeu. Takže jsem pak pár dní nemohla otáčet hlavu.
U nás bylo teplo v pátek a o víkendu, včera tak nějak ok, ale jinak každej den prší, teď zrovna taky. A dítě neustále nemůže dejchat.   

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 24. července 2025 06:30

Nam teda pocasi vyslo na dovolene na Valassku krasne, jsme tu od soboty  a byla jedna bourka v noci, jinak neprselo. Segra mi poslala takovou letni z Vysociny, ta sobota, co jsme sem prijeli. Za mlhou hustou tak, ze by se dala krajet, je kopec s kaplickou a vyhled na Zelezne hory...

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 24. července 2025 06:37

Jako já si na počasí vyloženě nestěžuju, ale když vidím předpověď na příští týden, tak moc radost nemám. A celkově jsem se teda koupala tak 3x...zrovna si o počasí píšeme s kamarádkama, jedna je na Taiwanu a jedna v Japonsku a prý že nevěděly, že máme taky období dešťů v Evropě. (jinak ta z Taiwanu mi píše, že takové počasí je u nich začátkem května!)

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 24. července 2025 06:47

Garfie období dešťů

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 24. července 2025 06:52

Garfie u nas na ty Vysocine se rikalo, ze je 5 mesicu v roce chladno a 7 mesicu zima

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 24. července 2025 06:53

Tabea Tak poslala jsem jim tohle

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. července 2025 07:59

notna Ja ti nevim, jsem z chladného baráku, kde nam spořivý otec v pokojíčku škrtil topení na 18, pak jsem si prošla celkem všemi typy bydlení, včetně vlhkyho žižkovského činžáku. Skončila jsem v paneláku, kde zapínám topení třikrát za rok a je tu celou zimu kolem 23. Tady je mi pochopitelně nejlíp, na snášeni zimy obecně nepozoruju žádnej vliv.

Sauna neni pro každýho, pro mě je nedostupná finančně, logisticky i časově, bohužel. Zkoušela jsem starý dobrý studený sprchy, nicméně nejsem schopna se takhle trápit dlouhodobě, i když jsem začínala jakože v létě. Hlavní benefit sprchování (kromě hygieny ) je pro mě ten, že rozmrznu ... zakončit to tím, že si třeba ty nohy zase zmrazím, to prostě nedávám

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 24. července 2025 08:10

MP Meri my tu máme docela studenej odchov, v zimě v ložnici je těch 18 docela standard, nijak zvlášť mi to nevadí ve svetru (plus teda v zimě topíme v krbových kamnech, to je nej ), ale presne, studenou vodu nedávám, ve sprše se chci ohřát, tady teda bohužel muž škrtí dost i vodu, takže se musi logisticky řešit, kdo kdy se tou horkou vysprchuje )

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 24. července 2025 08:27

MP Meri Já jsem proti chladu odolná tak středně, je mi venku zima, nesnášim to, promrznu, jsem i doma více zimomřivá, ale není to tak extrémní jako u tebe. Ale saunu nemám ráda, vubec nevím, co by mi měli slíbit, abych trénovala otužilost v sauně:D:D. Ale chtěla jem jen napsat, že některé bazény mají saunu v ceně běžného vstupu, třeba v Podolí, pak si myslím ji měl ještě hotelový bazén na Pankráci, asi to není nic vyjímečného. Jakože to lze realizovat i dost nízkorozpočtově, ale chápu, mně samotnou by museli naopak snad nějaké peníze přidat abych tam vlezla:D:D:D.

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 24. července 2025 08:27

MP Meri Potrefenáhusa my doma v zime topime malo, max 20,5 stupne a v loznici mame kolem 18. Nejdriv jsem trpela a pak se to zlomilo a telo se asi naucilo. Ted je mi kazdou zimu vsude jinde vedro. Ale osprchovat se ve studene ci dokonce vlazne vode, to nedavam. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 24. července 2025 08:29

Lamicka Ono taky záleží, co doma děláš. My jsme měli tu první zimu tady v domě poměrně chladno, já nevím, jestli to bylo blbě nastavené topení, nebo nějaké neprohřáté, taky jsme ještě ladili seřízení oken, ale když jsem měla zalézt do pracovny na x hodin, to byl mordor. U sporáku či uklízení to nevadí;).