Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 24. července 2025 08:31

Karja ja si zvykla uz i na to sezeni u televize nebo pocitace. Min stupnu bych ale nedala, to mam vyzkousene. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 24. července 2025 08:48

Lamicka 20,5 bych nedala. My máme 22-23 a jsem jako nabalená, když odjede sambo pryč, otevřu kohouty, kolikrát zapomenu vypnout topení na noc, nikdo mi to nevyvětrá a jako v těch 24,5, tak to jsem spokojená, hlavně mi asi vyhovuju, že mužu být v tričku:D.

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 24. července 2025 09:07
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 24. července 2025 09:43

MP Meri Chtěla jsem ti vlít optimismus do žil, protože si moc dobře pamatuju, jak jsem sama trpěla. Jsem byla v opačné situaci. Poprvé jsem zažívala utrpení zimy i doma. V dětství v domě se topilo na krátký rukáv, pak s mužem v tom bytě na jih, pořád krásně teplo. A najednou mi byla zima i doma. Šílený to bylo.  A je jasný, každýmu vyhovuje nebo může pomoct něco jiného, nebrala jsem to, že mám univerzální recept. U mě ta sauna asi zafunguvala i v posílení kardiovaskulárního systému, protože mám poslední dobou normální tlak. Dřív to bylo 90/60, dokonce mi u doktoroa naměřili párkrát 70/40. To jsem klepala kosu i ve létě ve 30st.

Pouštět na sebe ledovou sprchu bez předchozího nahřátí v sauně, to taky nedávám. I po té sauně přeferuju rychle se ponořit. Z ledové sprchy uhýbám.

Lamicka 20,5! Jste otužilci. My máme 21 na během dne a večer 22. V ložnici v zimě někdy i 15, ale to je mi příjemný na spaní a zalézám rychle pod peřinu.

KarjaU pc klepu kosu i teď v těch 22st. To je blbá činnost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2025 09:45

Karja my jsme na dovolené u Týniště nad Orlicí a koupali jsme se zatím každý den. Akorát jeden den bylo chladno, tak to akorát děti vlezly do Orlice

Ve studené vodě se moje vlasy umýt dají, jednou třeba, pak už to chce teplou. Paneláková studená teda není jako studená ze studny.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. července 2025 10:20

Garfie kdyz nastaly deste MP Meri ja zacinala v Praze, kde sice tat moc nepritapel, ale je tam relativne teplo obecne. Presla jsem do bytu, tam bylo vedro i bez topeni. A skoncila na horskem svahu. Muz je ze studeneho odchovu, podlahovku mi zasadne vypina a snizuje teplotu na termostatu. Ze si mam topit drevem. Dokonce udelal nejake echt prestavby takze mame akumulacni krb s vytapenim patra pres filtr. No jo ale i tak on ma jiny standard, takze se ve 23 hyne . Ja jsem ted pod vlivem hormonu a tlusta a je znamo, ze tulen v zime neumrzne. Nicmene doufam, ze opet vyhubnu a tim pojedeme dalsi kolo - ja v mikine, muz jen v trenkach. Teplou vodu nastesti mame, kor po porizeni FVE, to mi muz i vola, ze ji mame moc a mam se koukat klidne trikrat. 
No a saunu mame, driv (pred detma) jsme hodne chodili do saunie. Hlavne po sluzbe to bylo super, byt tam xy hodin. Ale zdrazili brutalne a lidi spis pribylo. Domaci sauna byla hit prvni dva roky, ale ted jsme nejaci lini si ji jit zatopit. O horkem sudu nemluve. To je ted tak pro vyjimecne navstevy

Offline Tak Betty
6153 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:20

Letěly jsme s dcerou do Barcelony , letenky koupila k nouzovému východu . Při odbavení mne dali náhradní místenku, bez vysvětlení. Letuška v letadle nám pak řekla , že když to půjde posadí mě k dceři. Pak se tak stalo , byla milá . 
Bylo to z důvodu mého vyššího věku a předpokládané demence, nebo proč ?

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:20

Garfie to mate ještě celkem dobry...

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:21

Tabea To je krutý, to by si děti u babičky docela užily ještě sluníčko;)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:24

Tabea No takže měly pravdu, máme v Evropě rainy season!

Tak Betty Jo, myslím, že to by mohl být ten důvod. Tak jak nás tam minule naopak posadili zřejmě protože jsme dohromady mluvily minimálně čtyřmi jazyky, byl to jediný obsazený nouzový východ (místenky jsme koupené neměly). 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:35

Tak Betty už se tu nouzové vychody resili. 

Většina lidí to bere jako víc místa na nohy, ale ty předpisy jsou pro situace, když se něco opravdu stane. A zrovna o leteckých předpisech se říká, že jsou psané krvi.

Pokud tě u odbavení vyhodnotili, že nezvládnes ten východ otevřít treba fyzicky dostatečně rychle, tak te tam neposadili. Nic jiného bych v tom nehledala. 

Že to pak letuška vyhodnotí jinak, je její odpovědnost.

Takhle to má Smart a jedno, že si za to sedadlo cestující zaplatí.

Omezení pro sedadla u nouzových východů

Sedadla u nouzových východů můžete využít, pokud splňujete následující podmínky:

1) Je vám minimálně 12 let,

2) Jste schopni číst, rozumět instrukcím a realizovat pokyny podávané posádkou,

3) Jste fyzicky schopni a ochotni otevřít nouzový východ v případě nouzové situace,

4) Nejste limitováni omezenou schopností pohybu a orientace,

5) Necestujete s osobou, která je závislá na vaší asistenci v případě nouzové situace,

6) Nevyžadujete prodloužení bezpečnostního pásu,

7) Necestujete se zvířetem na palubě,

8) Nejste těhotná,

9) Nejsou vám známá žádná další omezení (např. zdravotní či odpovědnosti), která by vám bránila splnit výše uvedené podmínky nebo by jejich plnění mohlo způsobit ublížení na zdraví.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 24. července 2025 11:55

Tak Betty Taky bych to viděla na ten bod 3 ostatně ty dveře jsou myslím těžký pekelně.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. července 2025 12:03

continuity já nedávno odlítala z Kypru a nouzák jsme dostali, ačkoliv jsme ho neměli zaplacený (přes CK je to docela pálka) ani o něj nežádali, možná to bylo tím, že jsem na paní u odbavení mluvila anglicky a muž mi pak říkal, že ho česky vyzvala k položení kufru na pás, no byla to Češka a asi vyhodnotila, že teda ty pokyny kdyžtak zvládneme

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 24. července 2025 12:44

Kokoskao moc lepsi to nebylo ani minuly tyden. Bylo 12 stupnu a ja si rvala vlasy, ze jsem k nasim nesbalila detem softshellky a jeden den jsme i topili

Jinak v sobotu odjizdime do L. Mikulase a ta predpoved me taky netesi. Uz jdu balit flisovky.

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 24. července 2025 12:56
Reakce na Karja:

Tabea To je krutý, to by si děti u babičky docela užily ještě sluníčko;)

​prázdniny začínají až 1.8., tak doufám, že se to ještě zvrátí. Když ne, tak holt s babičkou budou chodit na houby.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 24. července 2025 12:58

Tabea to teda taky doufám, že se zvrátí! Určitě je to hnusný počasí tím, že máme letos ten bazén, ve kterém jsme se koupali třikrát, kdybychom ho neměli, bylo by to celej červenec na třicet;).

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 24. července 2025 13:11

Tady to ráno vypadalo nadějně a teď už je zas horko. Teplomilci musí k nám na severovýchod

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. července 2025 13:50

brrr nebo do Prahy, tady je pro změnu vedro a dusno

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 24. července 2025 13:57

Jos Saunie se asi zaplnila, jak je zavřenej bazén. Ono afaik nic moc jinýho veřejnýho není...?

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 24. července 2025 13:58

Mermaid kde? U nás je 24 stupňů a mírný větřík.