Evaeva Dětskou jsem myslela normální sauny, jen měly vyčleněné časy pro děti. Tak jako jsou hodiny třeba jen pro ženy nebo nějaké tématické. Ale je to pár let zpět, nemám přehled. My jsme někdy i v sauně četly. Těch pár minut přežije papír i čtečka.
Stěžovací vlákno
Evaeva ještě je pěkné koupaliště třeba v Žamberku, Vamberku nebo v Ústí nad.O. a u nás v HK, tam je vyhřívaná voda. A na kola Hradecké lesy, pokud byste dojeli až tam, v oborách jsou k vidění daňci, jeleni, divočáci. A koupání v písníku Marokánka. Nebo obora se zvěří ve Vysokém Cvojnu. Taky hezké zámky Častolovice se zvěřincem, Nový zámek Kostelec a Doudleby, to už je dál. Líbí se vám u nás?
notna v infrasauně jsem asi nikdy nebyla, ale v tý klasický se nepotím ale opékám. ![]()
Kdyz jsem naposled byla v úplně úžasným sauna spa v hotelu s malo hosty, tak jsem to odstonala. Vůbec mi nesedly ty studený pauzy (letní déšť, voda z kýble, místnost se sněhem, ...). Bylo to procházení různýma saunama a chladícíma místnostma s návodem co, kde, jak.
Garfie ako mi tu bolo nedávno vysvetlene, studené počasie v lete je úplne normálne.
tak ještě jednou, pro mírný podnebny pás je počasí letošního léta naprosto typické.
Tabea Já to chápu, že každýho ta sauna nebere. Původně jsem taky nebyla žádný fanda. Dokonce jsem poprvé v lázních s dcerou protetovala, aby to měla v procedurách. Furt nemocný čtyřletý dítě saunovat a ještě pak s ním jít za půl hodiny cvičit a pak na hodinu do lesa! Jsem si myslela, že se zbláznili při tvoření toho rozpisu ![]()
Voda z kýble! Nebo ledová drť. To jsem zkoušela párkrát a vždycky uhnu ![]()
notna Jj, ty lázně nám daly strašně moc 6 týdnů koupelí, inhalací, saun a jiných procedur a s pětiletým úplně v pohodě, ale musí se to trénovat, konzultovat a celkově vést to dítě, no. Samo se to nějak ne to.
Evaeva Balkon mame na jih, slunce od poledne až do večerek, ale kdyz nesvítí žádný slunce, tak to mas fuk ![]()
notna No presne, saunování s detma ma uplne jinej rytmus, nejak postrádám zdravotní benefit pro toho dospelyho ![]()
Jinak v zimě jezdíme do Alp do hotelu, kde je privátní sauna, pára a infra. Deti bereme s sebou, neb jaksi na pokoji sami zůstat nemuzou. Takze mam celkem i představu, jak to tam s nima funguje. Uplne zabitej cas to neni jen proto, ze tam muzou celkem klidne litat po přípravne místnosti, houpat se na odpocivacich lehátkách a pouštět si Albi tužku a my se u nich nejak vystřídáme. Sauna je baví tak minutu, pak chtěj oblíknout, pak zase svlíknout, čurat, kakat, svačinu, pití, asi milionkrát někdo uklouzne, neustále otevírají dveře, chtěj mačkat čudlíky ... jak říkám, funguje to jen proto, že jeden dospělej je obsluhuje a ostatní se mezitím snaží vytěsnit hlukovou složku a zrelaxovat se
To možná ten nejmladší bracha můj v deseti letech si to už začíná aspoň trochu užívat.
Jako never ever, ze by me nekdo donutil se dvěma detma jít sama v Praze do sauny, ale jo - opotila jsem se uz jenom z ty představy ![]()
tak ještě jednou, pro mírný podnebny pás je počasí letošního léta naprosto typické.
Tak ještě jednou, to že je to typické neznamená, že nám to musí vyhovovat.
MP Meri Já jsem reagovala na to, ze bylo vysvetleno, že chladné léto je normální. Nic víc, nic min. To jak to komu vyhovuje, je věc jiná. O tom řeč nebyla.
Raduza a z akého dôvodu máš potrebu mi to ešte raz písať?
notna mě by to bavilo, to jen to moje druhy já nespolupracuje. ![]()
Vlastne bych si nemela stezovat, zdrhli jsme z Beskyd prave kdyz zacinalo prset. Lilo skoro celou cestu, kolem Olomouce nejvic! ![]()
letfenixa Mně teda přijde pocitově docela teplo (zatím), ale na koupání to pro mě není. Jsem si ale jistá, že jako dítě bych byla ve vodě zima nezima. :-) Já si myslím, že tenhle způsob léta je pro naše končiny spíš normální, loni jsem ani nevytáhla dlouhý rukáv a to mi přišlo fakt divné (tím že si balím kufry a jedu sem "na dovolenou", tak mám docela přehled).
Kokoska Ha, tak to jsem strávila v Brně v milé společnost!
A nyní něco pro potěšení místních zloprcků.
Jak jsem si tu stěžovala na tu vypnutou teplou vodu a hrůzný zážitky z ledový sprchy... dneska jsem si ke všemu ráno myla hlavu v umyvadle v kapce ohřátý vody
Všechny páky samozřejmě trvale otočený na studenou, abych ještě těm vydřiduchům nedejbože neplatila za něco co nedodávaj...
Inu zkrátka: ledová sprcha za zubů skřípění proběhla i dneska. Vypotácela jsem se na odkrvenejch nohách, a jak jsem se tak zmrzlá motala a zle zlořečila, zavadila jsem o tu páku, a...
No schválně, copak asi z kohoutku začalo téct?
Není zač.
barbucha
...promiň..
barbucha Bydlet v bytě tak si na to odstávkový šmudlání pořídím kempingovou sprchu a naohřívala vodu, jinak bych měla pocit nedostatečné hygieny. Na tu tvoji zlatou žilu je teda lepší ta ledová sprcha, páč se ti to lépe prokrvuje potom a hlavně ráno nejlépe probere ledová voda na řiti. No ale že jim to trvalo, co?
barbucha jeziiis ses chudak!![]()
ja tu klasickou saunu "strasny vedro kde se nemuzu nadechnout" a pak ledovej bazen kde mi bolesti ztuhnou nohy a nemuzu pak ven uprimne nenavidela, chodili jsme kdysi se skolkou a tak ruzne. utrpeni.
no pak jsem chodila do te Saunie a bylo to hrozne fajn, ruzne druhy/teploty, sla jsem postupne, pokud nebylo potreba tak jsem se ani nechladila jen sla na chvili na lehatko na terasu.. delalo mi moc dobre to ticho a klid. no naposled jsem byla kdyz tam zacaly chodit ty particky cizincu co to berou asi jako spolecensky zazitek ci co, fuj.
dalo se to platit z benefitu z prace, ted je radej utratim za cviceni. ale ten zdravotni efekt tam urcite byl. jestli teplotni to nevim spis ne:-)
barbucha Chachá ![]()
Holky, víte že máte pravdu s tou studenou vodou? Fakt se mi taky zdá že to na těch určitejch místech docela pomáhá... ale jako dospět k tomu je teda tortůra!
Navíc má Kan pravdu, že pro ten hygienickej pocit prostě ta teplá funguje líp, no.
V každým případě ale není moc fajn cejtit se jako naprostej debil anžto mě ani nenapadlo tu teplou nejdřív zkusit ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí