continuity A v kanystru benzín, bych měla pro jistotu.
Stěžovací vlákno
Manžel mi to vysvětloval, že je to zhruba tak, že provozovatel využívá jen informaci z karty, aby si z ní mohl případně strhnout danou sumu. Případně se ta suma zablokuje a pak buď strhne nebo uvolní. Tímto způsobem jsme si půjčovali auto v cizině už nejméně před 10 lety; chtít zálohu hotově určitě není nutné.
@monis Možná to je takhle. Když jsem naposledy platila vratnou zálohu, bylo to taky hotově, myslím, že mi vrátili ty samé bankovky ![]()
barbuchaÚplně s tebou souhlasím, netuším co je to ten nadstandard, vlastně nepamatuju, že bych měla kdy pocit, že se o mě obsluha nadstandardně stará. Že jsou milí a ochotní považuju za základ.
V Japonsku tringelt vůbec neznají, kdysi za mnou utíkala obsluha přes půl ulice, když jsem tam nechala v přepočtu asi 80 haléřů.
Ale ve velkých městech se to kvůli turistům taky začíná pomalu měnit, pořád je ale akceptace dýška výjimka.
Aranel no pravda je, že když jsme si pronajímali na prázdniny zahradní domek u jednoho farmáře na jeho statku ve Francii, tak měl taky v podmínkách kauci hotově. Dal peníze do obálky a při odjezdu nám prostě dal tu obálku - taky ty samé bankovky
. To ubytování samotné jsme ale platili přes stránky Gites de France (takové sdružení soukromých poskytovatelů ubytování), ne přímo jemu.
continuity jo tak
. V Polsku jsme si odskocili akorat do mistni Biedronky (syn ujizdi na jejich oranzade
) a tam karty brali.
Mohučanka My takhle máme v našem SVJ vratnou zálohu na klíč od kolárny. Ke smlouvě o úžívání je prostě v archivu daná to pětistovka, kterou člověk odevzdává, když klíč přebírá a dostane ji nazpátek až klíč zase vrátí :o)
K tématu, v Rumunsku brali karty všude, výjimka byly stánky s melouny podél cest.
S dýškem mám taky problem, kde jsou ty časy, kdy jsem zaokroulila k nejbližší desítce a bylo.
Třeba nevím, jestli dávat tringelt v hospodě, kde si dojdu k baru, objednám si, dostanu to a odnesu si ke stolu. To mi připadá jak dávat spropitné v obchodě.
Nesnáším dávat dýško , neumím to a je mi trapně . No nedat je mi taky trapné. Nemá to řešení .
Dýško dávám jen v hospodě s obsuhlou ke stolu a to ještě fakt jen zaokrouhluju. Samozřejmě jsou výjimky dle situace,ale to neni kazdej tejden. Pryč jsou doby, kdy jsem třeba na trhu zaokrouhlovala na bůra. Svou cenu si určují,proc u toho nezůstal. To samý služby. Dám co si řeknou, účtenky nechci nikde.
Já třeba zaokrouhlila teď i cenu léků v lékárně, byl to doplatek, majitel lékárny přímo i obsluhuje, míchá nám masti pro tátu, fakt se snaží, píše i sms, volá, když něco na objednání neběží podle plánu a hodně doporučuje zkušenosti co má u jiných pacientů s podobnou diagnózou, fakt dělá nad rámec, oproti Benu a Maxu. Chodím k němu ráda.
Nechali jsme 3 týdny odemčenou chalupu v Krkonoších. Nestalo se nic.
3 týdny jsme se v Praze nedostali na zahrádku, takže dnes jsem tam s dětmi šla a v garáži nám někdo bydlí. Zavolala jsem na policii a v jejich doprovodu šla dovnitř. Hrůza a děs. Z naší zahradní oázy je feťácký squat. Odnesli přes 30 stříkaček, co viděli na první pohled. Dál nehledali. Děti od rána brečí, měli tam spoustu hraček a já si poplakala taky.
MPLee Uffff ![]()
MPLee ježiš ![]()
Pinot Noir Aranel velmi se mi chce 4 a 2 letym detem vysvetlovat, proc jim ty hracky ani neprinesu domu. Ja tyhle lidi fakt nesnasim. At si tam vleze, odnese si 4 piva a flasku vina, vezme si krovinak a jde ho prodat. Ale na tohle nemam. Policie ho tam nenasla, ma vylamany plot z ulice k nam i mezi sousedni pozemky, takze asi zdrhne. Vymlatil luxfery a my to ted musime nejak vyklidit (velmi se mi mezi ty strikacky a jiny sajrajt chce, navic kam asi chodil na zachod?) opravit, aby to vymlatili znovu... a hledat firmu na demolici...

tohle je jeste asi ta lepsi cast. Ano, byla to stara garaz, ale jeste jsme si tam jak blbci minuly mesic zametli a vymetli pavuciny a porodili termo box na piti a detem novy obchudek a klouzacku ![]()
MPLee to je strašný!! ![]()
Tlapkám ![]()
Kan tak to je něco jiného...v takovyhle situaci je to jasny
MPLee lituiji te velmi. My mame squat naproti pres ulici uz roky, normalne v ulici rodinnych domu. Majitel ruiny je nastvanej, ze mu mesto nepovolilo pozadovany stavebni zamer, tak tam ty existence natruc pestuje. Policajti jsou zoufali, protoze kdyz to majiteli nevadi, tak nic nezmuzou a lidi si porad stezuji. Hrozny toto...
MPLee sekat ruce a mlátit tenhle ksindl. Moc tlapkam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí