Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online rasaNori
8850 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 08:39

Karja no řekni, tohle že bys doma nechtěla?;)

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:10
Reakce na Raduza:

Karja k borderce byste pak museli přikoupit ještě ovce

​přesně tohle jsem chtěla napsat: k tomu stádo ovcí! sousedi maj už druhou, ale v Praze se zdržuje málo, jejich syn má stádo ovcí mimo Prahu a tam jsou nejspokojenější... tady na vodítku v parku by jim asi hráblo

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 10:04

rasaNori Tohle je podle mě přesně ten akční pes no:D:D:D

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 10:49

Já se teda přiznám, že až Bonnie nebude (za dva týdny jí bude 11), tak si dalšího pořizovat nechci. Aspoň ne hned, až budou děcka větší a budou schopné toho psa aspoň vyvenčit, tak třeba jo. Ale mít třeba za rok, dva, tři ke dvěma ještě malým dětem štěně, no to ani omylem.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:02

RoSa Ano, tady jedni naši sousedi ji taky mají, ale jejich dcera se zabývá výcvikem psů a tak, takže ten pes má prostě to vyžití no. Já myslím, že s běžnou rodinou by se fakt nudil. Strejda měl toho křížence ten byl takovej lenivější, i byl takovej zavalitější, měl trochu jinou stavbu těla, ale měl aspon to svoje stádo hus a slepic a bylo prostě kolem něj celej den živo....

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:02

Karja

Nevím, proč se tu pořád uvažuje v kategoriích kočka nebo pes. 

Přitom takové malé prasátko, to je společník :) 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:04

Mha :D že a nebo i kravička;)

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:05

Karja

Taky koza jde ochočit :)

Kráva tolik ne, ale jsou i zakrsle:)) 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:07

Lukáško si praje ovečku.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:14

dzizisketa Já to docela chápu, my jsme snížili počet psů z jednoho na dva a trochu podezírám muže, že bude, až ten čas (za dlouho!) přijde, že bude lobovat za dočasnou nulu. Hlavně poslední dva roky, co Cid začal v teplejších měsících panikařit v autě a hodil nám tak vidle nejen do společných dovolených, ale i do prodloužených pobytů, jsou takový logisticky složitější. I tak ale myslím, že bez psa dlouho nevydržíme, já jsem ho šíleně moc chtěla od malička a pořád je to i navzdory těm komplikacím splněnej sen.

Online Tabea
8149 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:15
Reakce na Mha:

Karja

Nevím, proč se tu pořád uvažuje v kategoriích kočka nebo pes. 

Přitom takové malé prasátko, to je společník :) 

​prasátko je fajn, sleduju jednu paní s miniprasátkem na x. Akorát to teda potřebuje rejt v zemi a nevysvětlíš mu to. A na výchovu je taky dost náročný. Jestli teda prasátkem nemyslíš klasicky domácí prasátko do chlívku.

Offline Potrefenáhusa
38904 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:23

letfenixa připomínám, že ovečka nebo kozička nemůže bejt jen jedna!

dzizisketa Jsem na tom podobne, nemam ted na svyho psa vubec mentální kapacitu, Trnka je muze a stara se o ni převážně on, je to i duvod, proc nechci druhyho psa, zdravime Zina , ale myslim, ze jednou, az budu mit trochu volnější ruce, budu svyho psa moc potrebovat

ted se mi teda poprvy, co mame deti, stalo, ze me chytnul jeden útulkáč na peswebu za srdce, ale rozhodne do toho nejdu! 

a příbuzní maj chodskyho psa a ten je fakt uzasnej, krasnej a ma i super povahu, ani neni štěkací (ale ja mam teda laťku, co se týče otravnyho štěkání,  po špicovi asi dost vysoko)  

Offline Potrefenáhusa
38904 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:24

Tabea prasátko mela myslim Noren a myslim, ze to soužití nebylo uplne jednoduchý 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:29

Zina Potrefenáhusa 

Já jsem moc ráda, že Bonnie máme, všichni ji milují, a ona nás taky, i děti. Že děti jako malinké zažívají soužití se psem, za to jsem fakt vděčná. Ale stejně tak jsem ráda, že jsme si děti pořídili až několik let po psovi, když už byl dospělý a relativně v klidu. 

Až nebude jednou výchova a výcvik štěněte jen na mně a muži, mileráda svolím k pořízení dalšího psa.

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:41

Myslim, že by se vlastnictví psa mělo brát jako koníček - stojí čas a peníze.  Podle mě žádnej pes není bezúdržbovej, stačí nějaká nemoc, ale stačí třeba nějakýho lehce hysterickýho psa učit, že s těma drápkama mu nechci ufiknout i celou nohu - to například mě stojí dost mentální kapacity

Tchýně furt naráží na to, že nemůžeme na ty letecký dovolený (nemáme hlídače, pro případ nouze jen spřátelenej hotel s VIP službami - nacpala se jim do postele ), ale pes mi každý den dbá na fyzickou i psychickou kondici a dělá mi radost.  

Zase až děti odrostou a nastane puberta, tak budete mít parťáka na ty odchody do lesů

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:42

Potrefenáhusa kvůli tvojí oblibě mám ty choďáky taky v hledáčku, s jedním chodím na tréninky a to je tak fajn pes (a po letech jsem jí teď slyšela zaštěkat prvně)

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:57

Já psa neměla celej život ani jsem po něm netoužila, než přišel mladej pán s Otíčkem... a už mám třetího. No... psa... buldočka teda Ale začínám se přiklánět k názoru milostpána, že Poppy asi bude naše poslední - společná dovolená maximálně jeden týden za rok, jinak není hlídání, a ty chlupy a jinej bordel všude, to už mi fakt leze na nervy. Teď zrovna musím vymalovat zeď, u který Poppy stoluje: zeď je ohozená do půl metru, fuj hnus. Sedačka proslintaná i přes deky... na podlaze furt fleky... už bych ráda žila ve větší čistotě, aniž bych musela imrvére šůrovat. Smutno nám určitě pak bude, ale snad si zvyknem...

Offline Marbuša
1427 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 12:16

RoSa Já "svoje" určitě doporučovat nebudu. Naletěli jsme internetovým článkům i chovatelce na výstavě, jak je vodní pes vhodný pro pejskaře začátečníky a za mě teda vůbec. Samozřejmě ji milujeme, je to spratek rozmazlenej, ale není to jednoduchý. Souhlasím s předchozíma, že čivavu ne, pro mě to prostě není pes. Z toho, co tu padlo, bych se z těch malých plemen přimlouvala za westíka, mám v okolí tři a jsou pohodáři. A co malý nebo střední pudl? Jsou chytrý a chlupy taky dobrý. 

Offline Marbuša
1427 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 12:18

Na jaře odcházel kolega do důchodu a plánoval pořídit si na důchod psa. Kritérium bylo, aby se vešel do košíku na kolo, aby ho mohl brát na výlety. Vůbec nevím, jak to dopadlo, myslím, že v užším výběru byl westík

Offline Potrefenáhusa
38904 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 12:35

Zu mne se furt hodne moc libi ten strakac, ale na ty nemam uplne pozitivní reference