Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 11:13

Janulik03 uuf tlapkam, priste at si prinesou svacinu!

moje maminka je o hodne starsi a uz to vareni neni co byvalo, vcetne odhadu mnozstvi (zdravim brrr ale nerekla bych to ani zanic! jediny co ji teda vycitam kdyz skladuje to jidlo moc dlouho, to se bojim ze mi otravi tatinka

Offline woman27
574 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 11:39

Taky chci pozvat dceru na husu o víkendu. A jak to čtu, tak se raději zeptám. Pět dospělých a vnučka dva a půl (ale ta si určitě dá, je fakt jedlík). Tak to raději asi dvě husy

Offline woman27
574 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 11:39

Taky chci pozvat dceru na husu o víkendu. A jak to čtu, tak se raději zeptám. Pět dospělých a vnučka dva a půl (ale ta si určitě dá, je fakt jedlík). Tak to raději asi dvě husy

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 11:48

Fajn, jdu projet menu okolních restaurací, kde mají husu.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 11:53

Já si teda stěžuju, že z téhle konverzace taky dostávám chuť na husu. A moje maminka jí nepeče! ;o)

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 11:54

woman27 2 kachny, ale husa imho staci jedna (mne by se ani vic teda neveslo do trouby)

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 11:54

woman27 Tak ta husa je taková nepředvídatelná, někdy je velká jako kachna, někdy větší. Ale poslední dobou vídám v obchodě i na talířích spíš ty husy menší...Já teda chci dělat dvě kachny pro 4 dospělé a 4 děti ve věku 5-7 let. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 11:55

DruI Já na huse i na kachně nevidím žádné umění ani práci, problémovější mi přijde ta příloha:D:D:DAle ta se dá delegovat koupeným knedlíkem.

Offline brrr
12364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:07

Tabea Garfie U nás je problém ne v tom, že by neměli na dvě kachny, ale vůbec jim nedochází, že kluci rostou. Třeba starší zbožňuje červené zelí, babička ho pořád láka, ať si jde zkusit k hrnci, ale pak je překvapená, když ji dítko řekne, že by klidně snědlo cely ten hrnec. A že by utlrčitě velkou část fakt zvládnul.

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:09

DruI Jediný, co u kachny/husy může být past, je dostatečně osolit. Protože neslaný to fakt není dobrý a hotový to nedosolíš. Jinak je to na přípravu jednoduchý. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:10

Karja No jo, ale maminka tvrdí, že umí upéct akorát kuře a já jsem na to pečení vysloveně líná. Asi budeme muset vyrazit do hospody ;o)

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:12

Tabea Já bych to nejradši delegovala na manžela, ten umí maso péct moc dobře, akorát jemu se nechce úplně stejně jako mně (ale já teda objektivně maso péct neumím, buď to mám blbě ochucený, nebo strašně vysušený)

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:20

Karja My si počkáme na husu až na Boží hod - taková pěkná vánoční tradice posledních cca sedmi let - sestra na Martina objedná a zakoupí v Dobrém špajzu husu, se slovy "nějak jsem nestihla uklidit mrazák" (také součást tradice) ji veze ke mně,  já trochu naporcuji( droby a křídla zvlášť, biskup pryč), setra kibicuje a průběžně mi tu a tam  významně utře prach, na Štědrý večer převezu k našim, a na další den vaříme polívku z drobů a křídel  a dáváme péct - no a na Boží Hod dopoledne se postupně pracovní síly scházejí u mamky v kuchyni, cedí se polívka, obírá maso z křídel, krájí zelenina do polívky, sbírá sádlo z výpeku, zavařujou játrové knedlíčky do polévky, a zpravidla se u toho stihneme ještě i tradičně pohádat :-)

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:21

DruI pečení je líná záležitost. Já teda si kachnu předem porcuji, protože tím docílím toho opečení ze všech stran, celkově se mi povede líp, když je naporcovaná. Ale to dáš jak nic, podle Kuchařky pro dceru a hotovo;). Já to jen zavřu, pak to po 3 hodinách otevřu, ani to nepolévám, nic. Ale je asi lepší to neumět, ted je to docela oblíbené jídlo mých dětí, my máme kachnu pro nás na dva dny a jako ono jíst ze tří týdnů dvakrát kachnu nebude moc zdravý:D:D:D

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:23

Isca jo to je hezký;);). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:27

Karja no přesně, pečení je pro líný. Akorát husu ani kachnu kluci nejedí. Loni jsem dělala, myslím, kachnu, letos na to pečunějak se mi nedaří tenhle zvyk zařadit 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:31

Evaeva Jj, tak nenuť se do toho:D Může být i kuře. Sambo ještě má ten blbý zvyk se ptát, kdo dělal to zelí, zda je od našich, nebo je dělaný (jako doma čerstvě), tak jsem mu říkala, jo, je dělaný, v Německu ho dělali:D:D:D

Offline Janulik03
20296 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:32

Tak a teraz mám chuť na pecenu kačicu a musíme zjesť čo zostalo.

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:34

Ja pecu obcas jen kachni prsa, celou kachnu ve dvou jist 3 dny se mi nechce. Jen ted maji vsude jen vodnanskou, to nechci.

Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:39

taky je potřeba počítat s tím, že se pečením dost scvrkne - husa i kachna