Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 12:48

Kokoska Já tedy hodně vídám nějakou maďarskou kachnu, ale ta bývá mražená spíš. A nebo řeznictví Rabbit má české kachny a ne vodňanské, ti mají sít ruzně po ČR, ale ne v Praze. A nebo nějaká farma. Ale ano, koupit jako ne celou a ne vodnanskou kachnu asi nebude jen tak, když se kupuje celá, není to takový problém. Možná bych si jí přepulila do mrazáku;)

Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 13:32

Karja bacha, Jandejsek (Rabbit) je s Babišem (Vodňanské atd.) kámoš! mám v Trh.Štěp. barák a normálně k Jandejskovi jezděj kamiony bezostyšně s nápisem Vodňanské... asi to tam přebalujou nebo nevim... 

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 13:43

Bez kachny se obejdem, třeba budou mít někdy na Rohlíku zas farmářskou (radši nepátrat, kdo s kým o čem pro koho!)

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 13:45

Tabea myslim, ze u tech ptaku toho jde zkazit dost. moje ex tchyne mela kachnu vzdycky nedopecenou, sadlo nevypusteny, to se nedalo. clovek tomu musi dat dost casu (samozrejme neni potreba byt u toho, kdyz se to pece, coz je super)

Karja na kachne jako mase urcite neni nic nezdravyho, to sadlicko uz je druha vec

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 14:01

O víkendu jsem pekla kachnu pro 5 dospělých a přidala jsem k tomu ještě 2 stehna, ale nakonec se nesnědla ani celá kachna (zbytky si odvezla dcera) s bramborovým knedlíkem s červeným zelím. 

Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 14:07

Isca ale to je krasna tradice 

Trosku mi Tvoje sestra pripomina meho bratra. Ten po prijezdu domu jednou rukou odklada kufrik a druhou rukou bere vysavac a zacina uklizet

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 14:20

RoSa To nevím, mně jen kdysi říkal kamarád, co tam pracuje v nějaké vyšší kancelářské pozici, že je chtěl Babiš koupit, ale nelze to kvuli antimonopol. zákonu, a hodně tam kvuli tomu brojili, z toho jsem usoudila, že kámoši moc nejsou, ale nevím, nezajímala jsem se o tom moc. V Rabbitu nakupuji tak nějak vše kromě toho standardního kuřete, to si beru spíše to s delší dobou výkrmu (ono to ve finále není o moc víc, to bude jen takovej tah na spotřebitele hlavně)

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 14:22

viktorka_od splavu Ano, taky jsem měla párkrát nedobrou kachnu, bez kurčičky, barva nijaká, ale nechápu, jak se to těm lidem povedlo nepovést, prostě když děláš vše podle instrukcí, dobrého receptu, tak mi to přijde jednoduché.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 14:23

viktorka_od splavu zkazit to jde tím, že to člověk chce všelijak uspěchat a obecně obabrat. Ale když se to normálně poctivě upeče je to fakt primitivní. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 14:29

continuity ano ja vim, umim to udelat dobry, a vim taky jak to lze zkazit, jen jsem mela potrebu oponovat tvrzeni, ze to zkazit nejde

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 15:16

Jednu hodně nedobrou kachnu jsem jedla opakovaně. Pekla se totiž v pekáči , zalitá až po prsa ve vodě a celou dobu zakrytá. V podstatě vařena, i když se celou dobu "pekla" v troubě. Byla šedo žlutá, ta tlustá nevypečená kůže, hrůza na pohled i chuť. Jsem na to už milosrdně skoro zapomněla nebýt vás tady teď

A jednou jsme s mužem při tour po příbuzenstvu o vánočních svátcích měli kachnu 6x! To bylo taky peklo, ač 5 kachen bylo výborných.

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 15:35

notna u nas se kachna na Vanoce nikdy nedelala a nedela, byval treba bazant, hovezi na divoko, nejaka minutka z veproveho... proste neco ne moc tucneho v tom vsem cukrovi a salatu a vanockach.

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 15:44

Tak tady už jedou Vánoce v plném proudu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 15:44

Kokoska u nás je tradičně krůta. Nějak se říkalo, že má být pták, ale teď nevím ani jestli na Štěpána nebo na Boží hod? No nám už se návštěvy smrskly jen na jeden oběd (a několik svačin), tak jsem hlavně ráda, že něco je

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 15:56

Kokoska

já dělala jehneci. Vidíš vlastně letos na to bude prostor, budeme přes svátky doma. 

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 16:07

Evaeva to nevim, u nas se rikalo, ze nema byt ptak na Novy rok, aby neuletelo stesti. 

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 16:07

continuity jo, takove jehneci kotletky, to je moc dobra vec. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 16:32

Evaeva U nás se teda říká, že na Boží hod pták být nemá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 16:46

Kokoska DruI zajímavý. U nás nemá být na nový rok, ale na vánoce naopak jo

Offline Samantha
3297 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 18:28

Jak se tady probírají ty husy a kachny, tak jsem si vzpoměla na kolegu programátora, který, dle programátorské cti byl neuvěřitelně (vlastně uvěřitelně) sprostý. To bylo když mu padal kód při překládání takových "píp a píp a píp"… . 
A tenhle kolega jednou vyprávěl, jak on připravuje svatomartinskou husu. 

Popisoval velmi pomalé pečení, cca 10 hodinové přes noc, vůni, která se line celým domem, křehoučké masíčko, zelíčko atd. ... Byl to prakticky básnické zpracování kuchařky, nikdy mě nenapadlo, jak širokou má slovní zásobu