Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline leona mp
příspěvků moje polička 10. ledna 2026 22:09

MP Marge A kolik je pejskovi? 

U nás kulhání zvěstovalo anaplasmosu, ale byl celkově takovej nanicovatej. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 10. ledna 2026 22:13

Hwi Když čtu tvoje příspěvky, hrozně mi to připomíná sestru. Tu po třicítce postihly deprese. Absolutně žádný důvod k nim neměla.  Dostala od doktora xanax - než zaberou antidepresiva. 3 týdny jen spala. A pak už měla v kombinaci prášků tritico a to už po vysazování xanaxu zabíralo a v noci spala. 

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 23:13

MP Marge Máme ohaře a ten nám taky už chodil párkrát po 3. Někdy i víc dni. Kdyz to udělal poprvé, u našeho obyčejného veterináře vzniklo podezření na přetržené vazy. Skončili jsme na psí ortopedii. Stálo nás to sice strasnej ranec, ale psa proklepli důkladně včetně rentgenu, utz a pes je zdravý a ce skvělé kondici. Zřejmě to někdy přežene s aktivitou nebo naopak nějak přeleží, protože už začal kulhat i bez aktivity, ale po delším ležení. Mame doporučení ho šetřit, když to prijde a léky proti bolesti, kdyby bylo potřeba. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 04:08
Reakce na Torrah:

MP Marge držím palce s prací. S pejskem poradit neumím, tak jen tady držím palce. Ono se to vždycky všechno sesype najednou, to už tak bývá. Tak ať se to brzo přežene, přeju.

​Dekuju, jsi hodna

U nas se rikalo "cert sere vzdycky na tu nejvetsi hromadu"  

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 04:13
Reakce na leona mp:

MP Marge A kolik je pejskovi? 

U nás kulhání zvěstovalo anaplasmosu, ale byl celkově takovej nanicovatej. 

​Pejskovi bude 29. ledna 8 let

Nevim, co je anaplasmosa a bojim se to vygooglovat, protoze jak se znam, tak si zacnu okamzite myslet, ze to ma. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 04:14
Reakce na notna:

MP Marge Máme ohaře a ten nám taky už chodil párkrát po 3. Někdy i víc dni. Kdyz to udělal poprvé, u našeho obyčejného veterináře vzniklo podezření na přetržené vazy. Skončili jsme na psí ortopedii. Stálo nás to sice strasnej ranec, ale psa proklepli důkladně včetně rentgenu, utz a pes je zdravý a ce skvělé kondici. Zřejmě to někdy přežene s aktivitou nebo naopak nějak přeleží, protože už začal kulhat i bez aktivity, ale po delším ležení. Mame doporučení ho šetřit, když to prijde a léky proti bolesti, kdyby bylo potřeba. 

​Jsem rada, ze to u vas dobre dopadlo

Ja doufam, ze dokud nezacnu zase pracovat, tak se psi ortopedii vyhneme

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 09:24

MP Marge Chtěla jsem tě uklidnit, že to nemusí být vůbec nic vážného. 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 10:18

leona mp Hm, zkusím to s někým zkonzultovat. Je teda fakt, že mám v rodině lidi se sklony k různým psychickým nemocem, tak jsem nejednou uvažovala, jestli to prostě není dědičné a nezačalo se to teď projevovat.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 11:38

Hwi Část dědičná je, repsektive jsou tam genetické predispozice, pak stačí nějaký vnější spouštěč a může se to rozjet. Platí to třeba i o depresi. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 11:46

MP Marge Je to nemoc přenášená klíšťaty, případně i jiným hmyzem, ale jak píše leona mp , není to jen kulhání, ale celková nanicovatost, prostě vidíš, že pes není úplně ve svý kůži. U nás se to ani neprojevilo kulháním, ale všimla jsem si, že Cid nějak opatrně slejzá z postele a míň ochotně naskakuje do kufru. Rodina vyjádřila názor, že ho moc pozoruju a je jen trochu pohodlnej, na veterině ale zjistili právě tuhle mrchu.
Každopádně to lehký kulhání může mít fakt milion a jeden důvod, jestli jsi v oblasti, kde je sníh a solí se, tak to může bát právě sůl, nebo můžou vadit zmrazky mezi packama, nebo mohl pes blbě šlápnou a trochu si to nohu zvrtnout, může mít nataženej sval, prostě cokoliv. Já bych ty tlapky/tlapku zkontrolovala, dala si pozor, aby si ji neolizoval, omezila dlouhý túry (ty teda asi stejně neděláte) a dala tomu chvíli čas.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 12:21

Nasněžilo a naprostá klasika.... Na procházce naší ulicí vidím pána venčit vlčáka, na cca 300 metrech ten čokl přidřepl nejmíň šestkrát, pán jen kopnul na hromádku sníh. Když jsem ho požádala, aby to aspoň před tím dětským hřištěm uklidil, zdařile mě ignoroval a šli srát dál. Tvl - kdybych věděla, kde bydlí, ráda mu to přinesu před vchod.

Online Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 12:31

andulka01 ja si zrovna dneska rikala, jak je to nadherny, ten snih vsude. Ze jsem si pripadala jak nekde na horach a ne ve meste, s tim uslapanym snehem na chodniku a zaveji okolo... ale ze se fakt bojim, jak budou ulice zase vypadat, az to zacne tat

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 12:32

andulka01 tak tenhle pán zcela jistě nesbírá, ani když ten sníh není..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 12:56

Zuzuli no tady to vypadalo už před tím. Nevím, co se vždycky stane, ale už to přes půl roku bylo dobré a teď si zase nějaký pes velikosti menšího telete (podle velikosti stop, co zanechá) oblíbil takový roh trávy u nás před domem. Zrovna ten, přes který si děti rády zkracují cestu. Trvá to zatím pár týdnů, začalo to někdy před Vánoci

Online Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 13:46

Evaeva pred vanoci, jak na chvili napadl snih, tak jsme s dcerou pri bobovani obe nejake hovno schovane pod snehem vyslaply.

Jinak jedno zmrzle hovno bylo cely minuly tyden primo u branky do skolky, nechapu,  ze to lidi nejsou schopni uklidit ani tam.

Online Zuzuli
3796 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 13:49

Ale stezuju si, ze je venku tak krasne, slunicko, snih, mraz... akorat na boby, brusle... a hadejte, ci dite ma od patka horecky?

A to jsem i sehnala hrazdu na brusleni, vecer si jdu vyzvednout jednu z druhe ruky, ale stejne budeme asi cely pristi tyden doma.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 16:11
Reakce na notna:

MP Marge Chtěla jsem tě uklidnit, že to nemusí být vůbec nic vážného. 

​Jasne

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 16:16
Reakce na Zina:

MP Marge Je to nemoc přenášená klíšťaty, případně i jiným hmyzem, ale jak píše leona mp , není to jen kulhání, ale celková nanicovatost, prostě vidíš, že pes není úplně ve svý kůži. 

​Hm, no me prave prijde, ze krome toho kulhani je zdrav a vesel, zadne dalsi zmeny na nem nepozoruju.

Nozku setrime, jak se da - nosim ho ven na travnik a jak se vycura, tak ho hned odnesu domu. Chudak Bellinka uz ma asi toho klidoveho rezimu plne zuby, ona je takova akcni

Akorat je fakt, ze si tu tlapicku dost lize, ale to on si lize vsechny. Alergiemi trpel odjakziva, ale co jsme se prestehovali do Iowy, tak se to strasne zhorsilo. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 16:19
Reakce na andulka01:

Nasněžilo a naprostá klasika.... Na procházce naší ulicí vidím pána venčit vlčáka, na cca 300 metrech ten čokl přidřepl nejmíň šestkrát, pán jen kopnul na hromádku sníh. Když jsem ho požádala, aby to aspoň před tím dětským hřištěm uklidil, zdařile mě ignoroval a šli srát dál. Tvl - kdybych věděla, kde bydlí, ráda mu to přinesu před vchod.

​Ja tohle TAK nesnasim! Nejhorsi na tom je, ze lidi jsou pak nasrani na pejskare (i na psy, kteri za to uz vubec nemuzou) vseobecne, coz je nefer k tem, kteri by to nikdy neudelali.

Bezohledne sobectvi! 

Offline Tabea
8137 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 16:52

andulka01 dneska ráno jsem viděla jedno český video, jak někdo rozetřel nesebraný miláčkovo hovno páníčkovi na záda. Pak běžel pryč a moc se smál. Přiznám se, že to video bylo velmi uspokojující. Ale magorovi s vlčákem bych asi nic na hlavu házet nešla.