Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online viktorka_od splavu
49020 příspěvků moje polička 09. května 2026 11:08

Jitka77 tak policajt je (zvetsiny) normalni clovek, klidne ti muze zavolat a neco s tebou resit. urcite teda nebude chtit abys prevadela penize:-)

Online Jitka77
1892 příspěvků moje polička 09. května 2026 11:57

viktorka_od splavu No já jsem v životě ochuzená o zcela zásadní zážitky, koukám...

Offline mazanajana
příspěvků moje polička 09. května 2026 12:21

Jako vyšetřovatelka u PČR (už tam drahně let nedělám) jsem běžně lidem telefonovala, hlavně abych si je pozvala na "výslech" - bylo to takto za a) zdaleka nejrychlejší, kolikrát jsem je měla vyslechnuté dříve, než by jim to písemné předvolání vůbec dorazilo. Za b) to byl vstřícný krok směrem k nim, že jsme se lidsky domluvili na termínu, který se jim taky hodil, ne že jsem jim ho jednostranně určila já. 

Případně jsem lidem volala k nějakým doplňkovým maličkostem - typově třeba při předběžném ověřování, zda firma mající sídlo v bytovém domě, kde bydlí, skutečně vyvíjí nějakou činnost (chodí jim tam zaměstnanci/klienti/pošta nebo něco). Nebo jestli v jejich paneláku nebydlí někdo, koho sháním, a který není na své ofiko adrese - to bylo opravdu hodně časté.

Když občas vyjádřili obavu, že neví, jestli jsem fakt ten, kdo tvrdím, že jsem, tak jsem jim řekla, že mají pravdu, že to opravdu takto po telefonu neprokážu, a že případně se můžou dostavit na služebnu - nakonec všichni souhlasili s telefonem :-D. Ale fakt jsme takto mluvili v podstatě o banalitách, stejně nějaké podstatné info je potřeba mít zaprotokolované v rámci toho výslechu (nebo aspoň písemně přes tu datovku kdyžtak).

49020 příspěvků moje polička 09. května 2026 13:06

Jitka77 je fakt že já se v životě nenudila

Offline mazanajana
příspěvků moje polička 09. května 2026 13:06

A když už se tu k tomu vypisuju, tak uvedu, proč bych z pozice policisty neinstruovala někoho k nějakému podstatnému kroku jenom skrze telefon. Zkráceně řečeno, přes telefon nemám jistotu ani v osobě adresáta, ani v provedení požadované činnosti.

Ohledně adresáta - přes telefon nikdy nevím na 100%, s kým mluvím - např. může to být shoda jmen nebo mi o tom někdo záměrně lže.

Ohledně jistoty výsledku - kde kdo mi do telefonu odkýve cokoli, ale pak se mu to rozleží v hlavě a prostě to neudělá (i když to má být třeba pro jeho dobro). Srovnám to třeba se situací, kdy v nějakém bytě v paneláku uniká plyn a my chceme, aby lidi ten dům radši opustili, než se to vyřeší. Taky neudělám to, že na všechny kontakty, které k tomu domu mám, jenom pošlu SMS nebo jim zatelefonuju a považuju to za vyřízené. Takhle by mi unikli lidi, co tam bydlí "načerno", jsou na návštěvě a pod. Taky by se našli lidi, co se mi na tu evakuaci prostě jenom vykašlou. Radši tam tedy pošlu hlídku, ta ty byty obejde a dohlídne na to že ti lidi vážně odchází.

Offline Kammila
750 příspěvků moje polička 09. května 2026 15:40
Reakce na Mermaid:

​To jsi nemyslela vážně, že ne? 

​nevím jak k policii, ale k státní správě typu finančák, čssz atd si nachází cestu maily a telefony z mých zkušeností velmi obtížně. Ve smyslu že volají zásadně z čísla na které se nedá zavolat zpět (u finančáku to teda naštěstí v poslední době skončilo) a maily taky raději nesdělují. Protože co kdyby jim někdo napsal a oni by se museli obtěžovat tím zabývat že...ráda vždy dávám k dobru historku kdy mi úřednice odpověděla "já budu mít pár dnů HO, takže na mailu nebudu"ostatně momentálně čekám odpověď na dotaz, který jsem zasílala 16.4. a na urgenci mi odpověděl dotyčný úředník, že zatím neměl čas...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2026 16:03

Kammila já si emailovala jen s úřadem práce a ti teda odpovídali rychle a vyřešili jsme ten problém rychle

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 09. května 2026 16:49

Kammila já mám s finančákem jako klient zkušenost jen jednu, z loňska, obě paní, po kterých jsem něco chtěla, byly v pohodě, normálně jsme tu věc řešily několikrát telefonicky a s jednou z nich jsem si i mailovala. Pak každoročně o něco žádám na městském úřadu jednoho maloměsta a tu žádost tam taky posílám mailem a téměř obratem je vyřízeno. Takže já mám zkušenosti s komunikací jen dobré

Offline JankaM
3042 příspěvků moje polička 09. května 2026 21:23

Letos mi paní z finančního volala taky, nebyla jsem u telefonu, tak jsem to nebrala. Napsala současně SMS, takže jsem pak zavolala a domluvily jsme se. Jinak cizí čísla taky moc neberu, pak googlim a většinou je to fakt nabídka něčeho. Ale děti jsou už větší, takže školka nehrozí a ze školy píší přes bakaláře (i ty kázeňské delikty ), kurýry čehokoliv nevyužívám. 

Offline notna
9218 příspěvků moje polička 10. května 2026 12:50

Od loňska už vám finanční úřad nemůže volat ze skytého čísla. Normálně se vám číslo zobrazí a zpět se na něj dovoláte. Konečně! Byl to neuvěřitelný opruz, když člověk věděl, že ho nahání finančák, ale nevěděl který a co chce a nebyl šance to zjistit.

Cizí čísla beru. Z 99% je to něco důležitého jako práce, úřady, nebo instituce od dítěte nebo seniorů. Nějaký otravný, nevyžádaný hovor mám tak 1x za čtvrt roku. Asi by se nic nestalo, kdybych ta neznámá čísla nebrala, ale vzít to znamená tu situaci hned vyřešit. Třeba dítě omdletý v tv by přežilo, ale když zavolá tělocvikář, kterýho číslo neznám, je lepší, než s časovou prodlevou mít hovor od třídní, které telefon znám apod. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. května 2026 13:31

Kammila

PPodobně to mají u soudu. 

Volají a když voláte zpátky, dovolate se na podatelnu, kde musíte vědět číslo, které vám volalo (u tohoto jsem se začala smát) a taky číslo jednací, kvůli kterému voláte (tady mě přešel smích) 

Offline Zuzuli
3672 příspěvků moje polička 10. května 2026 17:20

Stezuju si na vsechny balkonove kuraky... zjevne vi, jakej smrad ty cigarety jsou, ze si nekouri doma, ale chodi s tim na balkon a smrdi do oken vsem sousedum

Offline tv
4178 příspěvků moje polička 10. května 2026 17:37

Zuzuli taky máme takovou sousedku, přízemí, nemá balkon, hulí u zvonků. Pořád. Říkáme ji pani Píčová, kromě toho kouření je problematická i v jiných směrech.

Offline Makara
3565 příspěvků moje polička 10. května 2026 17:38

Zuzuli Soucítím. 

Offline Malenge
4792 příspěvků moje polička 10. května 2026 20:54

Zuzuli uaaa, balkonoví kuřáci, další věc, kterou jsem z duše nenáviděla na žití v bytě. Moc lituju, opravdu strašně moc!!

Offline barbucha blogger
35365 příspěvků moje polička 11. května 2026 12:26

Taky je dobrý mít sousedy, který milujou - a často připravujou - takový delikatesy jako je třeba játrová omáčka (dle puchu patrně z jatýrek tchoře)... a jak se oteplí, šup okno v kuchyni dokořán, aby si užili i ostatní. Občas se divím co lidi dokážou sežrat - jako když to tak strašlivě smrdí už při vaření, jak se přinutěj to vůbec polknout? 

49020 příspěvků moje polička 11. května 2026 12:31

barbucha jeste o chlup horsi je clovek co si to doma uvari a pak to ji v praci

Offline barbucha blogger
35365 příspěvků moje polička 11. května 2026 12:35

viktorka_od splavu 

To by byl pracovní úraz

49020 příspěvků moje polička 11. května 2026 12:37

barbucha posledne uz jsem kricela.. dva dny se mnou nemluvil

Offline Raduza
příspěvků moje polička 11. května 2026 12:45