brrr podle me je to tim poměrem, kdo ti vola (poměr důležitých a běžných telefonátu oproti spamu), tvoji praci, co potrebujes vyřizovat a bezne telefonem vyřizuješ
mne vola z 90% ten spam, ale presne zvedam kvuli tem školkám atd.
brrr podle me je to tim poměrem, kdo ti vola (poměr důležitých a běžných telefonátu oproti spamu), tvoji praci, co potrebujes vyřizovat a bezne telefonem vyřizuješ
mne vola z 90% ten spam, ale presne zvedam kvuli tem školkám atd.
brrr mne přijde efektivnější poslat zprávu a pustit to z hlavy, ale asi záleží
Jitka77 policie i telefonuje, to mi věř:-) zatim mi tedy volala jen ta skutečná.
jinak mám jedno číslo pro soukromé i pracovní účely, takže cizí čísla zvedám jen v pracovní době
V telefonním hovoru ale neexistuje ekvivalent modrého pruhu na obálce. Nemáš povinnost přijmout hovor, nemáš jak poznat, že ti opravdu volá státní úřad, není tu vymahatelná sankce za nezvednutí ani lhůta, kdy se zpráva považuje za doručenou. Asi jsou situace, kdy člověku může zkomplikovat život, že se něco nedozví v tu chvíli, ale přijímání hovorů na soukromém mobilu je čistě věcí osobního rozhodnutí (píšu obecněji k diskusi, ty to koukám vidíš stejně).
Jitka77 povinnost nemáš, ale policie nám volala třeba, když našli můj telefon nebo chtěli doplnit vysvětlení. Ani v jednom z těhlech případů ti obálku s pruhem nepošlou.
Potrefenáhusa fakt ti volá tolik spamů? Já mám čas, tak beru všechno, ale ty spamy natož podvody jsou výjimečné. Z institucí vždycky volají, ale ve škole když tak píšou mail.
Ja cizí čísla na pracovní cislo zvedám, to mi přijde naprosto normální. A zvedám i hovory na soukromé číslo. Ja nevím, muze se cokoliv stát a nekdo se mi potřebuje dovolat z cizího čísla, třeba. Pokud je to nějaký opruz okamžitě hovor ukoncuju.
Evaeva Jasně, někdy to může být užitečné. Však prve píšu, že dneska telefon zvedám, jen se s nikým nevybavuju, dokud se nepředstaví. Ale stejně volání nemám ráda. Ve mně hrkne, i když se mi rozsvítí upozornění tady na fóru ![]()
paneboze, proč???
ja zas třeba vůbec nechápu, proč mi volají z budoucí školy 5x a nenapíšou třeba SMS tady škola, potřebujeme se s vámi spojit (ozvete se nám)
Tohle bych třeba neudělala nikdy, max když mi to někdo opakovaně nebere a JÁ s ním musím mluvit. Ale v mojí hlavě spíš je nastaveno, vidí dva nepřijaté hovory, zavolá přece zpátky. Takže na někoho, kdo se mi neozve po dvou hovorech zpět, bych už, pokud bych mohla, zapomněla. Chci něco vyřídit, tak volám prostě;).
Taky mi to přijde zvláštní, překvapilo mě, že to dělá tolik lidí, vždycky jsem si myslela, že to má souvislost s nějakou sociální fobií nebo že je to jak nějaká forma plachosti či dětskosti a pak se z toho vyroste.
Jitka77 jo, já taky nerada volám. Ale opačně, nerada to iniciuju.
Karja ta škola se s tebou ale obvykle potřebuje spojit. Mně teď volali ze školy i školky, jestli nastoupíme k nim. V tomhle případě mi taky přijde efektivnější napsat mail, když máš těch rodičů obvolat stovku. Volala bych, až kdyby na něj neodpověděli.
Karja u mě to nějaká fóbie je. Telefonování nenávidím, jediné dvě osoby, kterým zavolám bez stresu, jsou máma a muž. Na všechny jiné telefony se připravuju až několik dní, volání k lékařům předchází několik návštěv WC. Skoro by se dalo říct, že nutnost někam zavolat mě udržuje šlank. ![]()
A samozřejmě telefon směrem ke mně tu bouři vnitřností způsobí taky. Telefon je pro mě fakt hrozný spouštěč stresu.
Evaeva Tak to je ale jeden příklad z x;). Samozřejmě je někdy lepší napsat e-mail, ale než teda psát 100 e-mailu, co nejdou poslat hromadně, tak to radši obvolám teda, kolikrát se ti rodiče chtějí na něoc zeptat, nebo mi řeknou, my nemáme nakonec zájem, takže už s tím počítáš, jak se to tak změní atd. atd.
Potrefenáhusa fakt ti volá tolik spamů? Já mám čas, tak beru všechno, ale ty spamy natož podvody jsou výjimečné. Z institucí vždycky volají, ale ve škole když tak píšou mail.
mne nikdo nevolá, takže když někdo volá, ano, z 90% je to spam
Karja No hele, já myslím, že se z toho nevyroste. Mně hovory děsí pořád a to teda neznámá čísla brát musím. Ale když zvládnu někomu nevzít hovor dvakrát, tak číslo nejdřív vygooglím a pak volám zpátky. Ale pokud můžu něco vyřídit mailem, tak volím mail a totéž oceňuju od druhé strany, protože při čtení mám čas se nad problémem zamyslet a nemusím do něj nečekaně přepínat během jiné činnosti.
Pinot Noir Tak to mám možná přesně naopak, jediné dvě osoby, co mě udržují ve stresu, když je volám je moje máma a můj muž:D:D:D. Protože máma je vždycky hrozně nepříjmná a muž tak ten to stejně v 95% případů nezvedne:D
mne nikdo nevolá, takže když někdo volá, ano, z 90% je to spam
![]()
Mluvím teda o soukromém čísle. Mám i služební, to samozřejmě zvedám, ale jak píšu výš, nedělá mi to vůbec dobře.
Karja můžeš ho poslat hromadně, dáš skrytou kopii. Nebo si aspoň můžeš kopírovat ten text. Ředitelku v MŠ jsem viděla 14 dní poté, co volala mně, a pořád to neměla obvolanéNapsat mail, tak věřím , že si ušetří dost času. Mně jinak z institucí volají jen, když je to akutní. Jinak píšou rovnou mail nebo do bakalářů.
Potrefenáhusa Pinot Noir mně taky moc lidí nevolá, ale převažují ty instituce, spamy opravdu výjimečně (třeba jednou za půl roku).
Evaeva jeste mi přijde zajímavý, ze ty instituce volají radsi 5x mne, nez by zkusily i tatinka, jsem tam teda jako kontaktní osoba, ale kdyz volají kvůli dítěti s horečkou, přišlo by mi efektní zkusit teda oba rodice, když to jeden nezveda
Potrefenáhusa to jo, ale to se mi ještě nestalo. U mimiňáka rovnou hlásí, že když to nebere jeden, volají druhému. Ze školky mi ještě nevolali.
Evaeva to jsem přesně nevědomky udělala a funguje to!
Zrovna minulý týden jsem měla telefonát od "policie" a můžu vám říct, že ta míra stresu ve mě byla dost vysoká. Bance poděkuju a hovor ukončuju okamžitě, ale když mi domnělý policajt říká, že mě vyšetřuje pro podvod, dost to se mnou hlo ![]()
Ale byla jsem podezřívavá, protože týpek se zeptal, jestli mluví se Zuzkou... a ne Zuzanou, to mi přišlo divný extra a pak nerada telefonuju, takže jsem se nabídla, že jestli bych to mohla zaskočit vyřešit osobně (do Tachova bych asi nezaskočila a nevím, jestli může nějaký případ řešit pobočka)a on mi to položil ![]()
Evaeva Ja znám skrytou kopii, ale myslela jsem, že tam třeba píše nějaké informace jakože o jméně dítěte nebo tak, nebo se chce s rodiči na něčem domluvit,.. Každý to volí asi podle toho, jak to vidí efektivní sam a jak je to pro něj lepší.
Potrefenáhusa To se mi nestává, někde volají rovnou muži, třeba když s nimi byl naposledy na očkovani on, tak s dalším termínem volali jemu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.