Karja no stovce rodičů bych asi napsala neosobní email typu dejte mi, prosím, vědět, zda vaše dítě nastoupí k nám
A nebo prostě kopírovat text a měnit jména.
Stěžovací vlákno
u nas financak nevola, veskera komunikace probiha postou, a to jakoze fakt :D
Lilly_Ku to je docela na dlouhý lokte, ne?![]()
Evaeva no ja nerikam, ze to je ta nejefektivnejsi forma komunikace :D popisuju jenom, jak to aspon na nasem financaku chodi.
vadilo mi to hlavne driv, kdy jsem byla zamestnana a k tomu mela zivnost vcetne dph. ted uz mi to je fuk :)
V telefonním hovoru ale neexistuje ekvivalent modrého pruhu na obálce. Nemáš povinnost přijmout hovor, nemáš jak poznat, že ti opravdu volá státní úřad, není tu vymahatelná sankce za nezvednutí ani lhůta, kdy se zpráva považuje za doručenou. Asi jsou situace, kdy člověku může zkomplikovat život, že se něco nedozví v tu chvíli, ale přijímání hovorů na soukromém mobilu je čistě věcí osobního rozhodnutí (píšu obecněji k diskusi, ty to koukám vidíš stejně).
Napsalas to skvěle.
Já mám v telefonu simku pracovní i soukromou. Na pracovním beru všechno, na soukromým se neznámým číslům nepředstavuju. Ale beru je, protože to může být spojeno s dětmi. Když nestihnu, googluju a podle výsledků se rozhodnu, jestli volám zpět. Školám a doktorům volám zpět.
Když mi volala neznámá místní pevná linka a představila se jako policie, tak ve mně hrklo jen málo, protože to bylo na pracovní simku. Byla to opravdická policie a bylo to relevantní. ![]()
Evaeva Tak to je ale jeden příklad z x;). Samozřejmě je někdy lepší napsat e-mail, ale než teda psát 100 e-mailu, co nejdou poslat hromadně, tak to radši obvolám teda, kolikrát se ti rodiče chtějí na něoc zeptat, nebo mi řeknou, my nemáme nakonec zájem, takže už s tím počítáš, jak se to tak změní atd. atd.
jsem teď chytrá jak rádio, protože jsem to potřebovala v práci.. ale jde poslat sériový personalizovaný e-mail, kde se podle adresáta mění oslovení případně další údaje v emailu...
Jinak od institucí taky nečekám SMS, když jim nezvednu telefon. Spíš email.
continuity
u nas financak nevola, veskera komunikace probiha postou, a to jakoze fakt :D
nejlepší je výběrčí poplatků za rádio/tv. E-mailovou adresu nemají, lze jim napsat jen vyplněním online formuláře. Tam teda nebyla možnost, co jsem potřebovala, tak jsem volala, jak to mám tím formulářem udělat. A odpovídají dopisem. ![]()
Lilly_Ku ne, to jsem ani nemysela, že ti to přijde efektivní. Jen mně to pobavilo ![]()
Tabea no dokonce. Ale to u nás ve školce určitě neumí ![]()
Evaeva jo, je fakt, že kdo neví, že je něco takovýho možný, tak ho nenapadne hledat, jak to udělat. ![]()
Mně teda nezvedání neznámých čísel připadá neslušný, buranský a nezodpovědný - chápu to u vystrašené seniorky, která zvedá jen uložená čísla svých dětí, vnoučat a kamarádek... má strach, že by nezvládla odpálkovat šmejdy apod. - chápu... ale prostě sama za sebe si nedovedu představit nezvednout vyzvánějící telefon...
Neslušný je spíš někoho zbytečně votravovat, ne?
Ale ty zrovna telefony brát musíš, jsi v jiný situaci - co když někomu spadnul barák? Nebo co když je to novej klient... ![]()
Já to zvedám, pokud to slyším
Položit to pak taky neni problém.
Zuzuli Mně taky volali, z Kuřimi
, ale vůbec nevím, k čemu ten hovor byl. Co tím jako chtěli získat. Dneska mi přišla fejková SMS, že nemám doplacenou pokutu u dopravní policie - LOL, auto nemáme a na červenou nechodím ![]()
Mně taky jednou volal policajt s dotazem, jestli mluví s Kateřinou P......., já na to, že ne.
On, vy nejste Kateřina P.....? Já na to, ne.
Tak zavěsil.
No nejsem, no ![]()
Dřív jsem taky nechápala lidi, co neberou cizí čísla. Ale od té doby, co se na displeji ukazuje, jaká organizace to je (ne vždy, ale často), a od té doby, co mi volá ve většině případů jen samý spam, už si ty čísla většinou prvně googlím (pokud mám zrovna možnost), než to zvednu. Takže jsem to začala chápat. Telefonování mi přináší stres hlavně ve chvíli, kdy já jsem ten, co někomu volá
opačně mi to zas tak nevadí.
No tak vám děkuji. Zdálo se mi, že před naší firmu, dělala jsem v Sazce, přišla tlupa s falešnou fakturou a požadovali její okamžité uhrazení. Skončili jsme v nějaké garáží, taky vyhrožovali a když jsem se asi napopáté dovolala na policii, žoviální "muž s koženou brašnou" mi řekl, že to máme zaplatit.
Pokud jde o policii, mám dojem, že ta jede v režimu poslat obsílku nebo zazvonit u dveří - není pro ně problém spojit se s místním oddělením, kdyby to byla záležitost odjinud. Myslím, že telefony ani maily k této instituci mimo vnitřní styk nepronikly.
To jsi nemyslela vážně, že ne?
Mermaid Nikdy jsem to blíž nezkoumala, píšu o svém dojmu na základě zkušeností z okolí. Ráda jsem si přečetla zkušenosti ostatních.
Jitka77 tak tě ráda informuji o tom, že policie umí používat a používá i při komunikaci s občany telefon, email, dokonce i datovou schránku
Mermaid Zprávou v datové schránce bych se zabývala určitě, zbylé dva případy (soukromý mail, soukromé telefonní číslo) mi stále připadají problematické z toho pohledu, co po tobě můžou chtít a jak se prokážou.
Jitka77 o tom se nepřu, jen jsem reagovala na tvoje tvrzení, že "telefony ani emaily k policii mimo vnitřní styk nepronikly".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje