Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Sweet Potato
39836 příspěvků moje polička 07. května 2026 21:32

tv

To tedy měla kliku, žes tam byla. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. května 2026 21:44

Lilly_Ku asi delas dobre, ja je teda zvedam, ale desne nerada (skolka, ruzny ucetni z pevnych linek v praci, reseni pozustalosti...). A uplne se mi zvedl tlak, kdyz jsem si vzpomnela, jak jednu dobu volali z nejakych pofidernich linek na pracovni telefon. Pro ilustraci, aro ma 2 specialni telefony (vylozene resuscitace/zachranka a druhy jako organizacni, kam se volaji sekce, operace, konzilia...). Proste telefon co nikdy neopousti nemocnici a koluji mezi lekari, zvedaji se 24/365 i kdyz jdes curat.....no a tam ti vola nekdo s dotaznikem. Nechapu kde vzali tahle cisla! Jednou jsem na ne uz dost kricela. No a kolegyne ta to vysperkovala a kdyz ji teda jednou volali na jeji osobni mobil, tak na ne hulakala, ze kvuli nim mozna umre uspany dite na stole. Samozrejme prehanela, ale myslim ze ji z databaze smazali. 

Offline tv
4178 příspěvků moje polička 07. května 2026 21:51
Reakce na Sweet Potato:

tv

To tedy měla kliku, žes tam byla. 

​Já ze sebe nechci dělat nějakou superhrdinku, ale myslím, že jo. Ta manipulace byla fakt velká, plus ji posílali fotky předvolání ohledně toho, že si někdo na ni vzal úvěr..říkám jí: to ti musí poslat poštou, obálka s pruhem. Zblbnuta byla moc. Vím, že se teď o tom že píše hodně. Ale v té době ještě žádné zprávy o tomhle podvodu nebyly.

Offline leona mp
příspěvků moje polička 07. května 2026 22:45
Reakce na Karja:

Lilly_Ku Jako vážně nikdy je nezvedas nebo si je třeba ani nevygooglis? Protože tohle občas slycham a přijde mi to takové nepraktické nebo premejslim, proč to ti lidé dělaji vlastně;-).  

​Také nezvedám cizí čísla. Protože si mylím, že bych byla schopná někomu nalítnout. Jednou jsem nalítla málem- přišla mi zpráva, že se jim nepodařilo doručit balík. A pro opětovné doručení- klikněte, pak zadejte telefon, zadala jsem a zarazila se až když chtěli, abych zaplatila asi 10 Kč za opětovné doručení . No a fakt jsem se lekla, jak jsem prostě na náměstí jen klikala a byla jsem kousek od toho tam nějaké údaje napsat. Takže prostě nezvedám. Vyrostla jsem na pevných linkách a zvláštní mi to nepřijde. Ale googlím si to číslo. 

Online Jitka77
1892 příspěvků moje polička 07. května 2026 23:54

Mně jednu dobu někdo prozváněl a pak mlčel poté, co jsem napsala telefonní číslo na lístek u sklepa kvůli řemeslníkům. Taky jsem měla ve schránce anonym, že mám dotyčnému půjčit tisícovku a dát ji v barevné obálce do mojí vlastní schránky. To byl nějaký inteligent ze vchodu, ale chvíli jsem sebou pak u každého zazvonění cukla, takže jsem si dala tichý režim a neznámá čísla prostě ignorovala. Dneska mám zvonění zapnuté, hovory přijímám, ale nepředstavuju se cizím číslům jako první, řeknu jen haló nebo dobrý den a počkám, co oni. Když to není někdo, kdo by mohl mít důvod mi volat, normálně bez dalšího típnu. Ukáže se mi potom možnost nahlásit číslo jako spam.

Ještě jsem si všimla, že telefon bývá vytištěný na štítku u různých balíčků, tak to vždycky odlepím nebo začerním, než hodím karton do kontejneru. O dalšího otrapu ze sousedství nestojím.

Pokud jde o policii, mám dojem, že ta jede v režimu poslat obsílku nebo zazvonit u dveří - není pro ně problém spojit se s místním oddělením, kdyby to byla záležitost odjinud. Myslím, že telefony ani maily k této instituci mimo vnitřní styk nepronikly.

Online Jitka77
1892 příspěvků moje polička 07. května 2026 23:57

A stěžuju si, že od úplňku před týdnem spím každou noc maximálně pět hodin. Začínám toho mít dost...

Offline Pinot Noir
29566 příspěvků moje polička 08. května 2026 00:22

Já cizí telefony taky nezvedala, ale co mám děti a rozjednaných X škol, terapií, logopedií a spol., tak musím. Ale hned, jakmile zjistím, že se to netýká dětí, vůbec nemám problém ten hovor okamžitě típnout. Kdysi jsem bývala tak blbá, že mi to jako přišlo nevhodné a různě jsem se vymlouvala, nebo si řekla, že bych je měla aspoň nechat dokončit větu, no hodná a blbá jsem byla, ale pak jsem asi ve čtyřiceti dospěla a normálně jim to zavěsím uprostřed slova, a když mě zrovna něco dožralo v práci, pošlu takového volajícího rovnou do pr**le. A jak se mi kolikrát uleví!

Online Potrefenáhusa
38442 příspěvků moje polička 08. května 2026 02:28

Pinot Noir mam to stejne, ale teda nevim, co je horsi, jestli kdyz dopoledne vola skolka nebo nejakej otrapa

Online viktorka_od splavu
49020 příspěvků moje polička 08. května 2026 07:25

Jitka77 policie i telefonuje, to mi věř:-) zatim mi tedy volala jen ta skutečná.

jinak mám jedno číslo pro soukromé i pracovní účely, takže cizí čísla zvedám jen v pracovní době

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2026 08:03

Pinot Noir taky zvedám a taky pokládám

Vyloženě podvod mi ještě nevolal, jen různé ty nabídky, ale poměr je určitě ve prospěch vyžádaných telefonátů.

Offline Karja
44086 příspěvků moje polička 08. května 2026 08:43

Pinot Noir já většinou říkám, že je to pracovní telefon a nemůžu odbavovat takové hovory.

Offline RoSa
10037 příspěvků moje polička 08. května 2026 08:53

Mně teda nezvedání neznámých čísel připadá neslušný, buranský a nezodpovědný - chápu to u vystrašené seniorky, která zvedá jen uložená čísla svých dětí, vnoučat a kamarádek... má strach, že by nezvládla odpálkovat šmejdy apod. - chápu... ale prostě sama za sebe si nedovedu představit nezvednout vyzvánějící telefon...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2026 08:57

RoSa dost lidí ti pak třeba napíše SMS nebo někdo zvedá až druhý pokus. A proč ne, ten člověk nemůže tušit, co zrovna děláš.

Online stes
8931 příspěvků moje polička 08. května 2026 08:59

Cizí nezvedám a když už, tak zvednu a mlčím...většinou stačí jedno halo s přízvukem na druhým konci a pokládám. . Jednou jsem se představila jako celni sprava. Polozil to rychleji nez já. Jinak když už dotyčného vyslechnu...tak když je to nějaká anketa, tak jim do toho monologu slušně reknu,že mě to nezajima a pokládám a ukládám do blokovanýho kontaktu.

Offline RoSa
10037 příspěvků moje polička 08. května 2026 09:03

Evaeva ježišmarjá, samozřejmě nepíšu o situaci, kdy jsem na WC nebo na poradě a nemůžu to vzít... myslím to cílené nezvedání nových čísel

Offline continuity
42161 příspěvků moje polička 08. května 2026 09:04

Lilly_Ku

Oni často nevolaji z neznámého čisla, ale z podvrženého čísla které se tváří jako cislo banky. Jinak policie v ČR volá ze skrytého čísla a to stejné finančák, takže zvedat to potřebuješ. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2026 09:11

RoSa ale to on přece neví, jestli máš zrovna poradu

Offline brrr
12241 příspěvků moje polička 08. května 2026 09:11

RoSa Já taky to nezvedání cizích čísel nechápu. Mám teda jen jedno číslo, ale když pominu pracovní hovory, volají mi třeba ze školy nebo kurýři,.... Je fakt, že se mi docela vyhýbají různé ankety a reklamní akce. To se slušně omluvím a pokládám. Odpovídat jim vulgárně mi připadá fakt echt buranské.

Už se mi párkrát stalo, že jsem volala zájemci o brigádu a nedovolala se, protože nebral cizí čísla (jak jsem se potději dozvěděla). A vypisovat se kvůli tomu se sms nebo maily se mi fakt nechce.

Online Potrefenáhusa
38442 příspěvků moje polička 08. května 2026 09:12
Reakce na RoSa:

Mně teda nezvedání neznámých čísel připadá neslušný, buranský a nezodpovědný - ​

paneboze, proč???

ja zas třeba vůbec nechápu, proč mi volají z budoucí školy 5x a nenapíšou třeba SMS tady škola, potřebujeme se s vámi spojit (ozvete se nám)

Offline brrr
12241 příspěvků moje polička 08. května 2026 09:14

Potrefenáhusa Uz jsem to psala, pro mně je rychlejší zavolat, než psát sms. Klidně pětkrát.