Já teda nebudu vzpomínat ani na jednu z mých dvou svateb, ale vzpomenu si na svatbu nějakých random lidí, kde večerní hostina probíhala v hospodě 3. cenové skupiny, kam jsme chodívali po volejbalu na pivo. V salonku, kde jsme běžně sedávali, byli svatebčani, nicméně netrvalo dlouho, všechno se to promíchalo, my k pivu, co jsme si dali, dostali řízky, koláčky, takový ty labutě z odpalovanýho těsta, začala kolovat slivovice, tančilo se na zemi, na stolech... dodnes nevím, kdo se ženil nebo vdával, ale svatba to byla snad nejlepší, na které jsem kdy byla :D
Stěžovací vlákno
Na svadbu našej dcéry v Parízži, v júli pred 23 rokmi, sme boli pozvaní, a ja, aj ženíchova teta z Česka, sme viezli zákusky.Ja tak menej a iba „ suché “ orechové, teta moravské koláčiky, niekoľko krabíc. A okrem tohto a takej, vraj tradičnej svadobnej torty , z guličiek z odpalovaného cesta, plnených krémom a poskladaných do pyramídy tam nič sladké nebolo . Dcéra nás vopred upozornila, že sa prispôsobí miestnemu zvyku, ale aj keď jedlo bolo skuktočne vynikajúce / 10 chodov v miniatúrnom , skôr ochutnávkovom množstve , s rôznymi, k tomu jedlu patriacimi nápojmi / , mne tam trocha viac toho sladkého cbýbala . Ale bola som potichu, nijako som to nedala najavo .
Dcéra si ale vybojovala jednu výnimku - a síce ,že rozhodne chce slepačiu polievku, a dalo jej to vraj dosť práce, to do toho tradičného francúzskeho menu pretlačiť. Nie, že by protestovala ženíchova rodina / roidičia Češi / , ale vraj kuchár v reštaurácii krútil hlavou . / ale bola dobrá !/
Ten dort se jmenuje croquembouche, myslím, že ho dělali i v Pečie celé Slovensko ![]()
Potrefenáhusa tak ono je rozdiel kedy, ak by som prepočítala na terajšie, to je asi 8 platov, hneď je tá suma inde. Čiže naša svadba bola v cene mojich skoro 10 platov a nech teda beriem v úvahu minimálnu mzdu, ako som vtedy brala ako začínajúca v prvej práci s tabulkovym platom, tak už to je skoro 8000€. Ja som napríklad písala preto aj naše platy v roku 1996.
O 10 rokov neskôr už to zas bolo inak .
Ach,jaj, ja popleta ! Veď som vlastne chcela napísať, že na tej svadbe sa vôbec nerobili výslužky, ale sa rozdávali ,ako je vraj zvykom na každej svadbe, kúpené dražé, bonbony . Boi sme ich so svatkou vyberať vc špecializovanom obchode,.
Sambo mi dal neuklizené auto na výměnu klimatizace:D. Je mi stydno, je mi stydno. Jakoby já jak tam jezdím s dětma nebo někám dál do práce, tak se tam leccos děje, hlavně jí, tam se jako dokáže najít leccos. Já to uklízím fakt jako namátkově, není to, že tam udržuji pravidelně čistotu jako třeba v kuchyni. Bože.
Karja ja jsem sla tuhle po ulici, kdyz nejakej tatinek otevřel zadní dveře a z auta se vyvalily holinky, papirovej pytel z mekace a dalsi kinderbordel, tak jsem si rikala , ze v tom nejsme sami...my tam jeste casto vozime psa v různý fázi mokrosti ![]()
Kdysi jsme jeli na pracovní večeři autem kolegy. Ve dveřích měl pohotovostní plínu. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my