Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2026 21:08

notna mně hrozně zajímá, co tchýně s tím dortem dělá Vždyť to se nemůže sníst, všechno příbuzenstvo dostalo tu výslužku, to aby to vzala do práce. To zlato mi teda přijde zajímavější Ale neslyšela jsem ani o jednom.

Ani o těch drahých rozlučkách. To bude asi moderní v nějakých bublinách. Jakoby proč ne, když se ten nevěstin wellness víkend rozpočte mezi 6 družiček, tak si to umím představit. Navíc je to asi reciproční záležitost, ale fakt blbý je, když je na tom některá ta kamarádka finančně hůř. 

Offline notna
9375 příspěvků moje polička 25. června 2026 21:34

Evaeva Moje tchýně o tom taky neslyšela. Tak byla na svatbě překvapená, pak dojatá. Tradici jsme vysvětlili jen tu část, proč dostává dort. By ji chudinku asi kleplo, dovědět se, že mi za to měla dát dárek

Jinak se s dortem tradičně nakládalo stejně jako s jiným sladkým, které zbylo. Rozdávalo se po svatbě po rodině, kamarádech, sousedech, neslo do práce apod. Kam se předtím nesla výslužka před svatbou.

Offline Myrtila
5267 příspěvků moje polička 25. června 2026 21:40

Zuzuli Taky jsme jednou byli na svatbě s výšlapem, ale všichni to věděli předem a v pozvánce doslova stálo "vemte si pohorky" babičky tam vyvezli autem, my (tehdy) omladina jsme šli v těch pohorkách. Byly z toho pak super fotky, šatičky, oblek a ty pohory

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2026 21:48

notna no s tou výslužkou před svatbou se pořád nějak nemůžu smířit vždyť už z toho slova vyplývá, že si to máš vysloužit. Tak jak to, že to dostaneš ještě než přijdeš. (Píšu samozřejmě v nadsázce. Zvyky a tradice jsou různé.) Takže v mém světě má celá rodina v lednici tu výslužku a chudák tchýně k tomu ještě ten dort A ty jsi navíc bez zlata