Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Janulik03
20148 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:47

stes Pinot Noir tak toto ma tiež prenasleduje. Nikdy som nevyhladala jediný recept na diétu, ani ako cvičiť. Mne stačí dodržať kroky, v tomto horku som sa vrátila k chodiacemu pásu, vonku sa to nedá 

Ho a mne sa teda ešte ukazujú ženy s väčšími proporciami ktoré ukazujú ako sú kritizované na sieťach, tiež nevyhladavam, asi ma telefón vidí

Online dzizisketa
8915 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:52

Ve světě přeed zhroucením, plném ekonomických, společenských a klimatických nejistot, prostě lidi ventilují svou úzkost a potřebu mít věci pod kontrolou. Vynechaný běh nebo dort po obědě je ekvivalentem hořících lesů v Kanadě.

Offline andulka01
12785 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:57

Normálně si na počasí nestěžuju, ale teď se teda přidám.
V pátek se vdává přítelova starší dcera, v 11 dopoledne, na louce a budou to mít dlouhý (církevní obřad). Stínění nemají. Masakr, vůbec nevím jak to dá moje matka, která vedro fakt nesnáší. Já si úpal taky pořizuju celkem snadno. K tomu mám saténové šaty a nedělám si iluze, že bych se nepotila. 

Plus to ráno pomáháme připravovat, židle, kytky, catering... vstáváme sakra brzy, naprosto netuším, kdy se dostanu zpět do hotelu, abych se aspoň osprchovala a třeba namalovala a tak. A protože jsem partnerka otce nevěsty, fotkám se nevyhnu (to je taky stížnost, nesnáším se na fotkách).

Do noci jsem stála v kuchyni, připravuju jim cake pops, dneska si postojím zase. Před týdnem jsem si lehce zvrtla kotník, takže se to všechno nasčítává a kotník mám opuchlý jak balon.
Chtěla bych konečně někdy zažít svatbu čistě jako host, odpočinutá, voňavá a bezstarostná.

Offline Janulik03
20148 příspěvků moje polička 24. června 2026 08:59

andulka01prípravy nezávidím, a hádam to nebude tak horké ako sa zdá. Určite to bude krásne a chceme vidieť fotky 

Offline Sweet Potato
40124 příspěvků moje polička 24. června 2026 09:17

andulka01 Slunečníčky. Jako že paraplíčka.  Aspoň té mamince.

Držím palce.

Offline Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 24. června 2026 09:18

andulka01 Jedním slovem masakr , ale ty to dáš , jsi holka do nepohody .

Offline stes
9105 příspěvků moje polička 24. června 2026 09:18

andulka01 teda to nezávidím - kolegyně ted ženila syna, který si s nevěstou totálně všechno zařizoval sám. U nás to taky tak bylo, na svatbu mužovi dcery jsme prostě přijeli jako hosté. Já si teda myslím, že by to tak mělo být. Když nad tím  přemýšlím, tak mi vlastně přijde ze strany mladých  takhle zneužívat rodiče a příbuzný dost hrozný, pokud se nechtějí zapojit vyloženě sami dobrovolně. 

Offline Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 24. června 2026 09:22

stes Tak to já bych si tipla , že Andulka se zapojí dobrovolně . Mne to přijde hezký , když cela rodina přiloží ruku k dílu . Pokud to není svatba na klíč .

Offline stes
9105 příspěvků moje polička 24. června 2026 09:29

Tak Bettyno jasně, každej to má jinak  - ale fakt záleží na dobrovolnosti

Offline continuity
42693 příspěvků moje polička 24. června 2026 09:32

stes

Toto bude spíš záležitost zvyku. moje máma i tchýně obě pomáhaly. Nic jsem po nich nechtěla, ale obě chtěly sami. 

My děláme v partě i rodině i velké oslavy kulatin 25-50 lidí na celý víkend a neumím si představit, že bych tam přijela a nepriložila ruku k dílu. Pokud se dělala svatební párty pro partu, tak se kluci sjeli, naložily naší na gril, něco se upeklo... 

Ti, co se všude dostavi jako hosté si to většinou zařídí někde v restauraci na jeden večer, ale to už není taková sranda. 

Přijde mi to mnohem lepší než ty nakasirovane svatby a oslavy typu: tak mě tady máte, nakrmte mě a bavte mě. Taky je to otázka peněz, situace: chci se vidět s rodinou a nemám půl mega na svatbu na klíč moc jiných řešení nemá. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 09:41

continuity my neměli půl mega, ale nikdo včetně nás nedělal téměř nic. Někdo (už nevím kdo) vyzvedl občerstvení na obřad, jestli ho teda nedodaly ty lahůdky samioběd a raut byl v restauraci, žádnou výslužku nebo dárečky jsme nerozdávali. Akorát ségra rozdávala myrtičky. Já si neumím představit to dělat jinak. Rodina byla už tak nervózní, navíc, jak píše Andulka, nechtějí být spocení a uhonění, ještě po nich chtít něco chystat. A hlavně jsem teda nechtěla chystat nic já Rodinná nebo kamarádská oslava na chatě je něco jiného.

Offline continuity
42693 příspěvků moje polička 24. června 2026 09:51

Evaevamě teda svatba pro 40 lidí stala 80 tisíc už před 30 lety. A to nebylo nic hogofogo, seděli jsme v podstatě v jídelně jednoho úřadu, kde nám uvařili, a brali jsme od nich nealko, alkohol jsme měli vlastní, zákusky zařizovala máma, něco trvanlivého jsem upekla já - v podstatě vánoční cukroví, to týden dva vydrží. Taky bych nechtěla, aby někdo den předem zdobil 40 cupacaku. 

Jeli jsme dost low cost, žádné šaty za 10 tisíc. A stejně to stalo na tu dobu hodně peněz. DJ, kytky, šaty, focení, dort.

Jako dárečky jsem dodatečně poslala každému malé album s fotkami. To tam ani nepočítám. 

Offline Torrah
3284 příspěvků moje polička 24. června 2026 10:06

andulka01 tak tohle je pro mě čiré peklo, co píšeš. To bych nedala. Držím ti palce, ať to zvládneš, víc udělat nemůžu. 

Offline stes
9105 příspěvků moje polička 24. června 2026 10:14

continuity hele, nemůžeš to takhle paušalizovat - jak to děláte vy je ok a zbytek ne. Vždycky záleží na konkrétní situaci a  předem dohodnutých podmínkách. Když jsem pozvaná někam se slovy NECHCEME POMÁHAT, tak to tak beru.Protože ty zbytečně aktivní jsou někdy fakt na škodu a ne vzdy to hostitelům je vhod. Pokud je větší oslava a předem se domluvíme, že to společně připravíme, tak je jasný, že se zapojí všichni. 

Offline Potrefenáhusa
38675 příspěvků moje polička 24. června 2026 10:14

andulka01 tlapkam, v takovym brutálním vedru se zenil pred 11 lety bratranec, bylo to fakt náročný, měli to cely na zahradě s půjčeným party stanem, ale bylo to uplne na chcipnuti i se zastíněním, ani jist nikdo moc nechtel 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 10:18

continuity no jasně, něco to stálo, ale všechny ty peníze se vrátily, prakticky jsme nedostali žádné dárky. Dj i fotograf byli z řad kamarádů, takže nám udělali cenu, z alkoholu bylo akorát pivo a víno, zákusků jen pár, žádný sweet bar jako se dělá dnes, byl dort, že jo...

Offline Myrtila
5266 příspěvků moje polička 24. června 2026 10:31

Tyjo, tak my jsme naši svatbu chtěli pojmout stylem "přijďte si to užít, všechno zařídíme", a hlavně od mojí mamky se to setkalo s tak neuvěřitelným... nepochopením, velice mírně řečeno, že na to doteď dost hořce vzpomínám. Tak nějak v kostce, tak strašně ji štvalo, že mi tu svatbu nemůže zorganizovat, že mi ji nakonec stejně organizovala po vlastní ose, což způsobilo dost nedorozumění a potíží i u dodavatelů (třeba bez mého vědomí přiobjednala cukroví, takže jsme nakonec na 50 lidí měli 50 kg sladkého, a hádejte, kde skončilo? U ní a tchyně v mrazáku a pak v popelnici. A bylo toho víc )

Offline Janulik03
20148 příspěvků moje polička 24. června 2026 10:33

My sme mali svadbu pred 40 rokmi. Bola v reštaurácii, zákusky sme dali upiecť, hostia tiež priniesli nejaké sladké aj slané dobroty. Alkohol sme mali vlastný a tiež odber z reštaurácie bol podmienený. Hostí bolo cca 50, živá hudba, starý svätý. A teda nestálo nás to ani 10000 kčs. Platili sme si sami, môj plat bol v Tom čase presne 1250 kčs, muž mal asi 2000. Takže si neviem predstaviť dať za svatbu 80000?, veď auto stálo vtedy menej

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 10:54

Myrtila babička i máma se taky ptaly, ale to byla moje noční můra dělat ty věci doma/sama. Jim se teda podle mě taky ulevilo.

Offline continuity
42693 příspěvků moje polička 24. června 2026 10:57

stes

první věta mého příspěvku zní: je to záležitost zvyku. Píšu jak to nám já. Akorát mi přijde zbytečný každý odstavec uvádět slovy: podle mého názoru.