Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
42693 příspěvků moje polička 24. června 2026 11:02

Janulik03 já se vdavala v roce 2001(vidím, že jsem to tam dala blbě) a to už byly ty ceny všeho úplně jinde. A teď jsou od té doby zas jinde. Můj plat už byl asi 10x tolik co jsi měla ty, ale myslím méně než 10x tvého muze, takže to i celkem odpovídá. 

Offline continuity
42693 příspěvků moje polička 24. června 2026 11:06

Evaeva to mě zaujalo Sweet bar jako novinka. Já jsem teda původně že severního Slovenska a zákusky se na svatby pekli odjakživa. Pekla mamina sestřenice a i jako dítě si vzpomínám, jak to měla vyskládané vše na policích ve spajzu.

A to už je fakt 45 let určitě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 11:12

continuity zákusky jsme měli, ale teď abys na to měla extra dodavatele a dala za to x tisíc. My měli pár druhů od té restaurace, nic extra.

Offline continuity
42693 příspěvků moje polička 24. června 2026 11:15

Evaeva no já jsem zkraje, kde v každé vesnici někdo pekl, a pekarka upekla, co jsi zadala, ale vysloveně zákusky, různé řezy a tak) vozilo se to pak v takových plochých velkých krabicích. 

Tady jsem to v tom rozsahu nikde na svatbě nezažila, jsou tu běžnější spíš ty svátební koláčky?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 11:17

continuity no já právě nechtěla, aby někdo něco pekl, někam to vozil, něco se furt řešilo.

Offline andulka01
12785 příspěvků moje polička 24. června 2026 11:18

Sweet Potato bílý/světlý deštník právě sháním, máme vějíře, mokré ručníčky, spoustu vody, led... A děkuji

stes Oni si to taky chtěli připravit sami, ale teď na poslední chvíli jsme zjistili, že spoustu praktických věcí nemají, prostě je nenapadly a přestali stíhat. Tu ranní přípravu a catering před obřadem jsme tak nějak převzali komplet, rádi to pro ně uděláme, akorát je to na poslední chvíli. Tomu předchází čtvrteční podvečer, pojedu s dodávkou, takže na mě je převoz skoro všeho (tedy i po obřadu, ten je jinde než oslava). Jo a dekorace na oběd a odpolední program si chtěj taky dělat sami, to stihnout prostě nemůžou, takže očekávám, že to taky budem řešit nějak za poklusu. 

Ono to samozřejmě dopadne dobře, jen jsem v poslední době organizovala tři fakt velký firemní akce a jsem unavená. Až se to přežene, nadělíme si nějakou péči o nás.

Offline Janulik03
20148 příspěvků moje polička 24. června 2026 11:22

continuity ahha tak to už aj môj plat bol inde

Offline Sweet Potato
40124 příspěvků moje polička 24. června 2026 11:25

andulka01 Být hostem a zároveň organizátorem je mazec.

A ty se koukej včas zastavit, nebo to zase neskončí jen kotníkem!

Offline stes
9105 příspěvků moje polička 24. června 2026 12:01

andulka01 držím palce - Ty jsi šikula, ale to počasí je prostě proti všem. 

Offline Myrtila
5266 příspěvků moje polička 24. června 2026 12:21

Evaeva No my jsme právě nechtěli sami dělat skoro nic, ono to ani moc nešlo, organizovali jsme svatbu přes půl republiky od místa, kde bydlíme, takže jsme si všechno někde zadali. Sami jsme "jenom" připravovali chalupu, kde byla oslava, i to úplně stačilo. Ale moje mamka chytla nějaké obavy, že to všechno bude málo, málo hostů, málo jídla, málo zábavy, tak nejdřív přišla se seznamem, koho ještě máme pozvat, pak naše příbuzenstvo pozvala k nim domů, i když jsme se chtěli sejít se všemi až v kostele (i proto, že hosté byli doslova z celé republiky, a snazší pro ně bylo dojet na pozdější hodinu po obědě do kostela, než dopoledne kamsi do prdelákova, neboli do mé rodné vsi ), pak přišla na to, že doma není dost nábytku, jídla, pití, tak sháněla všechno toto... na to naše příbuzenstvo se nějak nabalilo i manželovo, takže zase bylo všeho málo... a nakonec to dopadlo tak, že kromě posledních 15 minut, kdy jsem na sebe hodila svatební šaty a namalovala se, jsem u našich roznášela pití a párky, a až týdny po svatbě jsem zjistila, že mi někdo zpíval pod oknem (nějaká tradice, nevím, neznám )a pry ještě nějaké zvyky proběhly - nezaznamenala jsem. 
Doteď se mi občas vynoří vzpomínka, jak mamka přijela par měsíců před svatbou ke tchánům, kde jsem zrovna byla taky, a první věta ke tchánům byla "tak jak jim to zorganizujeme?" V ten okamžik se mi obrátil žaludek, protože mi bylo jasný, že tohle bude průšvih, no a fakt byl. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 12:26

Myrtila někdo zpíval pod okny No nemělas to lehký 

Naši jsou naštěstí dost introvertní (a teda i rozumní). A tou dobou měli i jiné starosti.

Offline Myrtila
5266 příspěvků moje polička 24. června 2026 12:33

Evaeva No já doteď moc nechápu, co ji to tenkrát popadlo. U nás jsme introvertní my s mužem, i proto jsme chtěli poklidnou malou svatbu. Pak nějakou dobu po svatbě jsem si říkala, že jsme se měli vzít někde jenom se svědky (shodou okolností jsme takovou nabídku fakt dostali od našeho známého faráře, škoda, že jsme tehdy odmítli ). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2026 12:34

Myrtila chápu! 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 24. června 2026 12:49

Zrazu všetky spomíname na svoje svadby  a prípadné  průšvihy na nich  !Naša svadba / 1972 ! / bola taká komornejšia, na hostine v hoteli nás bolo 13  / áno 13, žiadne obavy / .  Do hotela sme nič nenosili, ale moja milá maminka aj tak napiekla obrovské možstvo rôznych koláčikov, 10 tort .Ja som nič neriešila, myslela som, že to tak má byť, vlastne som jej ani moc nepomáhala, lebo som si ešte šila svadobné šaty . Druhý deň po svadbe sa hostia vrátili na Slovensko, a zvyšok mojej rodiny sa presunul na chalupu do Južných Čiech . Niečo si vzali  so sebou svokrovci, niečo naši, rozniesli sa krabičky  susedom, známym, do roboty   - a stále bola komora plná, a vonku horúčavy. Áno, aj keď sme sa snažili,   keď toho máte tak veľa, už na to ani nemáte chuť, o dva. tri dni to už javí známky  nečerstvosti, tak čo ? Áno, vyhadzovali sme . Vtedy nás dvoch bohužiaľ ani nenapadlo, že by sme tým, čo je v tak bohatej miere nazvyš , mohli potešiť  aj iných, alebo zduplovať výslužky tým, čo už dostali .

Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 24. června 2026 13:03

V posledních dvaceti letech jsem zažila tři svatby - mojí a dětí všechny v tomhle období = příšerný vedro... a ve všech jsem figurovala jako host, to jest bez práce

Slavnostní oběd - jen pro rodinu a svědky - zadán v restauraci, a následná hospoda pro partičku a známý byla už jinde jen se studeným bufetem a nápoji Domácí svatební koláčky nikdo nepostrádal, dort ku oficiálnímu nakrojení novomanželi byl objednán a dovezen...  Za mě ideál.

Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 24. června 2026 13:12
Reakce na SunEclipse:

vyzvedla jsem si dneska rezervovanou knihu a az doma jsem zjistila, ze mi dali jinou...

​A kam chodíš? Do tý místní hned vedle?

Nic si z toho nedělej. Já včera jela na Anděl, specielně kvůli oblíbenýmu salámku zřítelnice, kterej mají jen farmáři v OC - koupila jsem ještě další šunčičky atd... abych pak doma zjistila že mám o balíček míň. Hádej co v něm bylo

Offline andulka01
12785 příspěvků moje polička 24. června 2026 13:15

No tak moje svatba byl taky dobrej bizár. Připravili jsme fakt pěknou svatbu (za cenu velkých ústupků z mé strany), abych si z toho nakonec užila tak třetinu. Jakobych okamžikem obřadu přestala být pro spoustu lidí důležitá, včetně ctěného novomanžela.
Ale všichni kamarádi říkali, že to byla fakt skvělá svatba

Offline Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 24. června 2026 13:29

Na mě na instagramu vyskakujou samé promoce , studenti, diplomy . 

Offline Potrefenáhusa
38675 příspěvků moje polička 24. června 2026 14:36

Mne by teda zajímalo, jak se dá zařídit svatba za míň jak 80tisic (mimo obřadu na úřadě jen se svědky), videla jsem bratrancův rozpočet před těmi 11 lety, meli to na zahrade vlastni chalupy, hostu cca 15 a i tak to byly položky několik tisíc za kytky, za půjčení šatů, party stanu, za jídlo a pití, fotografa, dojezd oddavajici, myslim se tenkrát do těch 80 taktak vlezli

Online Zuzuli
3721 příspěvků moje polička 24. června 2026 15:02

Potrefenáhusa my meli svatbu v roce 2017 a stala nas necelych 40 tisic pro cca 45 osob. Vcetne prstynku a obleceni.

Svatba byla na P6 na urade, potom obed pro rodinu v salonku nedaleke restauraci. To nas bylo asi 20 a byl klasicky vyvar, svickova, krajel se dort ke kave. Vecer pak ve stejnem salonku byla oslava s kamarady, v civilu, pivo, rizecky, tatarak. Zase asi 25 osob. Kamaradi vsichni bydleli v okoli, takze kdo chtel, stavil se na obrad, nekdo pak jen na oslavu vecer. Jen za jidlo a piti jsme v te restauraci ten den utratili skoro 30 tisic, takze hladem a zizni nikdo netrpel. Byl i svatebni dort a kolacky na vysluzku pro kazdeho. Ale neplatili jsme zadny pronajem nebo vyzdobu, ani za obrad, cesala a licila jsem se sama, kytku jsem mela ze zahrady od nasich, obrad nam nafotil muj kolega. Saty jsem mela dlouhe hedvabne vinove z manga z vyprodeje, manzeluv oblek byl vyrazne drazsi. Ani jeden z nas neni uplne fanda tech velkych nacincanych svateb, takze i po letech jsme s tim, jak to probehlo, spokojeni