Máme jet ještě na dovolenou, na kterou se sambovi fakt moc nechtělo, ale pak to nějak přeorganizoval a jako asi karma udeřila, všichni nakonec maximálně natěšení a já cítím, že na mě něco leze....Aaaa, doufám, že to tady zafunguje a odleze to, jinej trik už nemám.
Stěžovací vlákno
Sakra , at už se do toho barbucha pustí.
Mně se ještě nechce
možná večer to zkusím...
To máš pravdu, dát pod ty kleště nějakej hadr ![]()
Karja tfuj tfuj tfuj ať už je to pryč :D
Karja na me vlezlo posledni prazdninovy vikend. V sobotu silena ryma, bolava hlava... v nedeli skoro nic, trochu kasel, v pondeli pohoda. Tak samozrejme radsi at nic neprileze, ale kdyby, at je to taky rychle pryc!
Kokoska No uvidíme, já myslím, že ve čtvrtek už budu vědět. On to byl taky asi velkej úkol, abychom byli doma zrovna v září všichni zdraví:D
Karja Držím palce a věřím v sílu parfu. My jsme na konci srpna chytili doma všichni sedmou nemoc, jen nějakou divnou, horečky se nám vyhnuly. Už jsem se radovala, že jsem byla ušetřená, když už byli všichni ok a vtom se mi udělal první pupínek. Málem jsme kvůli tomu zrušili dovolenou muže se synem (moc se na to těšil, letadlem a poprvé k moři), ale mělo to hrozně rychlej průběh a nakonec odjeli. Přeju, ať z toho nic není anebo ať je to aspoň hodně rychle pryč a dovolenou stihnete.
Musím říct, že trend člověk musí vždycky znát o svém zdraví úplnou pravdu, může být pěkně na prd. Mám ve svém nejbližším okolí člověka, kterému v době, kdy neměl žádné problémy, které by pociťoval, řekli, že má 3 měsíce života. Zjistili to na CT. Prosili jsme lékaře, aby to nebylo takhle prezentováno, ale trvali na tom, že člověk musí znát celou pravdu. Takže si představte, že vám řeknou, kontaktujte paliativní tým, dejte si do peněženky papír, v případě ztráty vědomí neoživovat a spoustu dalších doporučení. Přitom by stačilo říct, medicína pro vás nemůže nic udělat, ale žijte normální život a když to začne být blbý, pomůžeme vám. Teď je to tři dny blbý, ale ten člověk mohl mít mnohem lepší psychický stav celých 14 měsíců.
Je to strašně složitý.
Aranel Mně se zdá, že ne. Vidí osmdesátiletého člověka, je tam spolupracující rodina. Říkají nám, člověk musí vědět, kolik času mu zbývá, aby si mohl dát do pořádku svoje věci. Říkáme jim: majetek převedl na děti, co si má dát do pořádku? S nikým není rozhádaný, nepotřebuje se s nikým usmířit, kouká na televizi, chodí se psem, jezdí na chatu...
To, že se sekli o rok je další věc. Stane se, ale určitě to není poprvé, tak nemají stresovat:
999 vzdCky je to o forme sdeleni. Ale primarne se proste rika pravda a ten pacient se muze dale ptat nebo taky ne. A on rozhoduje, koho dalsiho muzeme dale treba informovat. Jinak takovy sok na CT je hruza a je mi to lito. Kontaktovat paliativni tym je ale spravne. Ono to je proste osemetne. Jeden den je clovek dobry a druhy ma krute bolesti a uz se vse sype. A neni zadny plan. Zadna zachranna medikace, nikdo nevi, kam se obratit. Obecne je ted tendence resit tyhle otazky mnohem driv nez lze tusit definitivni konec. Prave aby si lide stihli zaridit jeste podstatne veci v zivote na ktere uz nikdy nemusi byt cas. Drzte se
999 Myslela jsem spíš pro vás. Taky je asi složitý určit, kolik času zbývá, a to by se podle mě takhle číselně dělat nemělo. Jako co kdyby si po těch třech měsících obrazně lehnul do rakve? To by ho vlastně měli na svědomí.
Jos Díky
Aranel Taky si myslím, že by se to dělat nemělo. Zvlášť když vidí vitálního člověka.
Jos nezaškrtává se tohle v tom informovaném souhlasu? Matně si vybavuju tři kategorie rozsahu informování jak pacienta, tak příbuzných![]()
Evaeva no ano, zaskrtavas pri hospitalizaci, kdo smi dostavat info. Ale pak jsou situace, ze te treba PL posle nekam na ambulantni vysetreni a prijdou vysledky. A tady jak jsem pochopila to byl necekany vysledek a sok.
Jos aha. Já tenhle papír vyplňovala i na kožním v ambulanci třeba.
Evaeva v jakem smeru? Kdo muze byt informovan? Ja nejsem uplne v prvni linii, takze tohle uplne neresivam. U nas v drtive vetsine davame info rodine a tam mam takove nepsane pravidlo, spis pripravit na horsi nez slibovat. S cim se ale naopak setkavam casto je to, kdy pacienti prichazeji k vykonu absolutne neinformovani. Na vykon, ze ktereho se nikdy nemusi dostat domu ale nikdo jim to vlastne nerekl a nezeptal se jich, jestli spis nechteji kratsi ale kvalitnejsi cas prozit doma. Ale vsechno jsou tohle spekulace, kazda ta situace je jina.
999 Ty jo, to musí být hrozný ![]()
Jos už si to úplně nepamatuju, ale myslím, že jak chci být informovaná já a koho ještě můžou informovat. Ale nebylo to jen tam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY