Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2017 17:42

nejvíc těžké na tom pro mě je, že kdyby mě poslechl před pěti, čtyřmi, ještě i třemi lety, tak dnes je z něj stále normálně funkční člověk, které se o sebe sám postará a může třeba někam zajet. jenže on se mi smál a byl ke mně hrubý, protože si byl nevím proč jist, že jeho se nějaké zdravotní problémy týkat nebudou. pak začaly, ale ani první změny u něj nezměnily nic. až se staly nevratnými, konečně zjistil, že jsem si opravdu nevymýšlela a neříkala mu to, abych mu zkazila den, a že je už navždy bohužel v .... dodnes to tedy nahlas neuznal. ale ani když byl na smrtelné posteli, ze které jsme ho heroickou snahou s matkou dostaly, tak nedokázal svůj ubohý životní styl změnit déle než na dva měsíce.

vím, že se s tím nedá nic dělat, ale potřebuju si aspoň ulevit.

jestli se z té nemocnice vrátí se všemi dosavadními údy a žádný si tam nenechají, tak tentokrát prostě na to rehabilitace apod. pojede, už na něho a jeho směšné lži a výmluvy nemám nervy ani náladu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2017 17:43
Reakce na Fakirka:

samozřejmě že sám. má jak říká kriplkartu, která mu umožní si zaparkovat před kteroukoli cukrárnou  v autě má asi tři snickers, v kanceláři čokoládu. zatím totiž stále nepochopil, že na nízký cukr opravdu není snickers ideání volba. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 10. června 2017 17:46
Reakce na Jiná Realita:

chapi to takhle bohuzel mivaji. vsecko nebo nic. nemuzes ho drzet pri zivote proti jeho vuli.. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2017 17:47

což o to, on žít chce. ale chce žít tak, jak už nemůže. a to odmítá pochopit.

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 10. června 2017 17:48
Reakce na Jiná Realita:

samozřejmě že sám. má jak říká kriplkartu, která mu umožní si zaparkovat před kteroukoli cukrárnou  v autě má asi tři snickers, v kanceláři čokoládu. zatím totiž stále nepochopil, že na nízký cukr opravdu není snickers ideání volba. 

Tak to je blbý. Je mi vás moc líto. A jeho vlastně taky.....musí být uvnitř strašně vyděšený a myslí simasi, když bude všechno popírat, stane se zázrak a vzbudí se z toho zlého snu. Nevím, jak ho donutíte. Když se nechce líčit, nebude. Hodně sil vám přeji i mamince.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. června 2017 17:59

Proti stiznosti JR je to prkotina, ale proc proboha nekdo taha do wine baru haranty?   

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 10. června 2017 18:31
Reakce na jinx:

Poněvač je moderní matka, která se nenechá ničím omezovat?

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 10. června 2017 18:32
Reakce na Ounz:

nutne matka?;-)

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 10. června 2017 18:34

Osoba?

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 10. června 2017 18:40
Reakce na Jiná Realita:

což o to, on žít chce. ale chce žít tak, jak už nemůže. a to odmítá pochopit.

Číst Tvůj příspěvek je pro mně silný návrat do minulosti..já vs můj otec. Nebyly to snickers, ale alkohol a marijánka, silná cukrovka....časem mrtvička, problémy se srdcem. Ona cukrovka, pokud o sebe člověk nedbá, mění časem i povahu. Pak též amputace, nezájem a výsměch. Poslední rok už chybělo to, co dělá člověka člověkem. Nemůžu na to ani vzpomínat, protože to člověk nepobírá.....tátovi bylo 57.

Offline prokera
90 příspěvků moje polička 10. června 2017 18:41
Reakce na Jiná Realita:

Je mi tě líto - máš to opravdu těžké:(. Nejhorší na tom je, že dokud nebude chtít on sám, tak s ním nikdo nehne a vám tím jenom nesmírně komplikuje život (tobě i mamince). Působí to na mě tak, že už je mu všechno jedno, že už to svým způsobem vzdal a proto nechce nic měnit. Neuvědomuje si ale, že je to vůči vám sobecké, protože jste to nakonec vy dvě, které ho taháte z té šlamastyky:(. Mám podobně uvažující případ v přitelově rodině (konkrétně jeho otce). Ten si chce žít život podle svého, jak on říká a to bez ohledu na zdravotní potíže, které jsou u něj rok od roku horší. Denně pije jak duha, ale tam už to došlo tak daleko, že od něj dali všichni ruce pryč a "zachraňuje" ho v rámci možností akorát jeho 90letý tatínek (nesmírně, šikovný, vzdělaný a pozitivně uvažující člověk). I tak je to ale velmi smutné a vůči hodnému dědečkovi těžce sobecké:(.

Vypadá to možná na první pohled odlišně, ale já tam vidím takové to podobné "budu si dělat co se mi zachce bez ohledu na sebe i na vás, on se stejně nakonec někdo postará".

Hodně sil ti přeji!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. června 2017 18:55

díky všem za virtuální podporu :) už jsem se mezitím trochu uklidnila. tata není špatný a většinou na mě byl a je hodný, dokud nedojde na otázky jeho zdraví.

Offline prokera
90 příspěvků moje polička 10. června 2017 19:10
Reakce na Jiná Realita:

Tak to dobře, že není špatný;). Je to u něj zřejmě určitá forma zoufalství a takhle se projevuje v chování:(.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 10. června 2017 19:27
Reakce na Jiná Realita:

Myslím, že právě v této situaci by nejlepším řešením byla ta antidepresiva. Člověku se strašně uleví.

Jenže on by je určitě odmítl brát, protože přeci není žádný blázen..  Ale jsem si jistá, že by mu pomohla 

Online continuity
43172 příspěvků moje polička 10. června 2017 20:02
Reakce na Jiná Realita:

to je beznadej. drzim palce, dobre to uz asi nebude, ale aspon preju hodne sil.

davej na sebe pozor, fakt si najdi cas i na sebe, protoze to neni zadna rozmarilost, ale opravdu je to potreba.

Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 10. června 2017 20:48
Reakce na Jiná Realita:

Taky vám chci vyjádřit svoji podporu. Jestli jsem ty vaše příspěvky pochopila správně, tak je to hlavně o zoufalství, že máte blízkého člověka ve vážném stavu a i kdybyste chtěla sebevíc tak s ním nemůžete hnout.

Offline Jean Grey
14 příspěvků moje polička 10. června 2017 20:49

Původně jsem si přišla postěžovat na vleklé potíže s trávením, ale jak to tady čtu, vlastně jsem v pohodě... 

Hodně sil!

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. června 2017 10:27
Reakce na Ounz:

Poněvač je moderní matka, která se nenechá ničím omezovat?

no nastesti zanedlouho potom vysmradli, asi ze bylo potreba okoupat a ulozit... ale ufff jako. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. června 2017 10:35
Reakce na jinx:

Neber to prosim jako rypani, ale cim ti tak vadily? Jako ze decka brecela nebo tak neco? Ptam se z uprimneho zajmu, tez me to za chvili ceka a nejsem zrovna zdatna v socialnich situacich co ano nebo ne (cimz samozrejme nemyslim prebalovani na stole v restauraci a pod. :D )

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. června 2017 10:56
Reakce na rasaNori:

Jo, presne tim. Litaly, rycely, necim tam mlatily do takove zabradlicka a matku, ktera je sem tam napomenula, mely uplne na haku. At si jdou sednout na hriste, ne do baru. Nastesti to bylo na zacatku vecera a pak se osazenstvo zmenilo. Vlastne chvili pote, co jsem napsala sem do vlakna.