Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 09. června 2017 11:37
Reakce na Janulik03:

ja zas u nekolika lidi pozorovala takovou vtipnou nemoc z povolani - jak vetsinu casu delali s deckama, co je musely poslouchat, tak si zvykli z pozice takove autority vystupovat i v jinych situacich, nekdy dost vtipny.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. června 2017 11:45
Reakce na Isca:

Tak to je běžný, spousta lidí má o povolání, která nevykonával on/jeho rodiče/jeho příbuzní/jeho kamarádi lehce zkreslené představy a podceňuje časovou a jinou náročnost .  A samozřejmě totéž povolání může být jinak náročné za jiných vstupních podmínek, a hlavně podle toho, jestli to dotyčný fláká, nebo dělá s nasazením. 

To by mě zajímalo co bych mohla mít na náplni práce učitele zkreslenýho. Z hlediska časovénáročnosti je to prostě super práce, nic jinýho netvrdím.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 09. června 2017 12:00
Reakce na :

No právě že to byla jen noční záležitost, asi nějaká rychlá breberka ( nevypadalo, že by to bylo z jídla, protože nikomu jinému nic nebylo ). Nakonec úplně vysílená usnula v pět ráno, a když jsem ji šla v sedm zkontrolovat, vztyčila se na posteli, vypadala jako totální zombie, ale ohlásila, že jí je už dobře a jestli může snídani. Pochopitelně jsem ji celý den držela na dietě, ale pak už jí prostě nic nebylo, jen ji bolel ten namožený žaludek, protože to v těch cca 10-ti minutových intervalech trvalo od deseti večer do těch pěti.  

20970 příspěvků moje polička 09. června 2017 12:00
Reakce na :

To s tim manželem je náhodou super, praktický věci se maj učit, né to co si každej trouba vygoogluje

20970 příspěvků moje polička 09. června 2017 12:18
Reakce na :

Zcela seriózně s jejím názorem souhlasím.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 09. června 2017 12:21
Reakce na Mutziputzi:

jo, to uz jsme probraly myslim vedle, ze ty by sis vzala klidne i Berese, akorat respektuj ze ne vsechny to tak mame a predevsim nestojime o to aby to nekdo tloukl do hlavy nasim dceram

20970 příspěvků moje polička 09. června 2017 12:24

Já vás respektuju, jenom bych měla strach, že pokud vás dcery poslechnou a statistiky nelžou, docela se naběhaj.

20970 příspěvků moje polička 09. června 2017 12:36

Koukám jaké zde panují romantické představičky

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 09. června 2017 13:19
Reakce na Mutziputzi:

Neplést romantiku se sebeúctou, prosím.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 09. června 2017 13:28
Reakce na Isca:

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 09. června 2017 13:35

A co se kantorů týká (mám jich v okolí víc než dost), souhlasím s viktorka_od splavu, že bohužel jsou většinou trochu odtržení od reality a jejich představy o jiných povoláních jsou dost naivní. Upřímně-vlastně si ti v mém okolí (čímž je nechci házet do jednoho pytle všechny) pořád na něco stěžují-na ředitele, na studenty, na rodiče, na málo peněz, na špatný rozvrh, na školský zákon, na nucené volno ve vrcholné sezóně... Ale zase je pravda, že do hospod nosí často ty nejkouzelnější historky! 

20970 příspěvků moje polička 09. června 2017 13:44
Reakce na Isca:

Neplést romantiku se sebeúctou, prosím.

Rozhodně nepletu, prosím.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 09. června 2017 14:29
Reakce na :

Pokial cola pomohla a vyspí sa do krásy, tak bude všetko OK. Pekný víkend želám, bez zvláštnych príhod. 

Offline Lalaith
261 příspěvků moje polička 09. června 2017 16:14
Reakce na Mutziputzi:

Děkuji za připomenutí. Ono v podstatě to možná tak nevyznělo, ale největší problém pro mě aktuálně není až tak ten objem práce, ale zejména fakt, že mě k tomu značně bolí zub a pobyt s malými dětmi tomu moc nepomáhá. Ale jak jsem psala, svou práci mám ráda a neměnila bych, sama jsem si ji vybrala a rozumím tomu, že prázdniny i pracovní doba jsou benefitem. Třeba už to, že ty přípravy lze dělat i jinde než ve škole. Ale pořád si nemyslím, že kvůli tomu nemáme jako učitelky právo si tutam postěžovat, když nás chytí panika (i když to ostatním povoláním bez prázdnin může připadat malicherné).

Můžeme polemizovat nad skutečnou pracovní dobou učitele, nevím jak je to v běžných školách, ale u nás je to dost specifické - nemáme učebnice ani pracovní sešity, materiály a vše ostatní dělá učitel sám a i na prvním stupni se učí do 14h. A 14 dní ze srpna máme zabraných - týden vzděláváním učitelům a týden na přípravy ve škole, já sama rozhodně kus prázdnin strávím přípravami na další školní rok. Ale jak říkám, tuhle školu jsem si vybrala a jsem za to vděčná, protože má jiný přístup k dětem i učitelům, než je běžné, skvělou metodiku a jde po kvalitě - což se odráží třeba i na tom, že jako učitelé máme monost mentoringu, což bohužel na českých školách není běžné.