to kazdopadne,jenze neni povinny tak nato se...takovych nejspis bude.no to vlastne pises.![]()
Stěžovací vlákno
tak my jedem k Brnu, voda mi vadi ze vseho nejmene.
tak mně by nevadila vůbec, jen v kempu s malýma dětma uplně bažiny nepreferuju:-) tak ať to hlavně vyjde
dik, uz se i zacinam trochu tesit, hlavne decka se tesi. byly hrozne hodne, expresne si zabalily a dokonce si sami vycistily zuby, kdyz videly, ze toho mam moc (puvodne jsme kvuli muzi chteli vyrazet az vecer v sedm, ale tim, ze to dopadlo takto, pujdu podle uplne puvodniho planu hned po vysvedceni a budu doufat, ze se vyhnu nejhorsim zacpam a nebudu tam strasit se stanem za tmy).
No, kvôli jednému ožralému cyklistovi som 15 rokov nesadla za volant. A to som ho ani nezrazila.
A po jednej škaredej nehode, okolo ktorej som išla a prvé čo mi padlo do oka bolo, že žiadna prilba, si krátim ranné zápchy tým, že rátam cyklistov s a bez prilieb. A keď má aspoň tretina prilbu považujem to za mimoriadne vydarené ráno.
Ty jo to ta cyklistka nemela pojisteni zodpovednosti? Jsem myslela, ze to tady ma kazdej.
Ja si udelala pred par roky, na kole jezdim furt, berlin, no.
Onehda se mi prevrhlo zaparkovany kolo na nejakyho bavoraka a poskrabalo lak. Stacilo nahlasit na pojistovne a tim to pro me haslo. Ale zpocena jsem teda byla pekne.
no,nemela a nas nejvic sokovalo,ze zo byla Nemka a nemela.:-/
Tak ono vzdy je to neprijemne pro majitele,protoze opravene auto uz neni ono,ale kdyz jsou k tomu jeste tahanice abys dostala skodu,tak to uz tuplem stoji za dve veci.
Taky mame tu pojistku,a jeste na pravniky.:-D
Muž sa rozhodol, že cez víkend prehodí strešné okno bližšie ku komínu, aby sa mu ľahšie vymetalo. Kominár nám totiž odmietol ísť na strechu a chcel to vymetať z podkrovnej izby, kde sú dvierka do komína. No jasneee, potrebujem sadze v hornej spálni. Tak si to muž robí sám a kominár potom zrkadielkom skontroluje. ![]()
Teraz sa teším, ako budem sledovat mojich chlapov na streche. No poistku má.
Ja mám z bicyklov hrôzu. V jeden rok ma dvakrát zrazil bicykel na chodníku. Takže odvtedy keď počujem za sebou bicykel tak ma oblieva horko a snažím sa mu čo najskôr dostať z cesty.
Naviac vidím ako jazdia cyklisti v Londýne, mám pocit, že pre nich neplatia žiadne pravidlá. Autá stoja na červenú a cyklisti veselo križujú križovatku, najlepšie krížom alebo cik cakom, pretože chodci majú zelenú, tak sa snažia vzájomne vyhýbať. Už aj tu ma párkrát takmer zrazil bicykel na prechode, keď som ja šla na zelenú a on vybehol spoza auta stojaceho na červenú...
z toho mam denodenni hruzu,ze mne srazi kolar.Tady taky jezdi naprosto silene,presne jak popisujes a ty chodniky rozdeleny na chodce a kolare se casto dost krizuji.:-/
Jak se jim to hodi,chodnik,silnice vsechno jedno.![]()
Když jedu autem, nadávám na pěšáky a cyklisty. Když jdu pěšky, nadávám na řidiče a cyklisty. Když jedu na kole, nadávám na řidiče a pěšáky.
A mám to tak na třetiny. Takže tak :-)
ja bych to shrnula: nadavam na blbce.
Jak se rozjelo léto a začínají prázdniny, zase mě přepadl takový sladkobol z toho, jak je svět velký a krásný a jak ho vůbec nestihnu poznat, protože nestačím ani poznat všechno, co je a co se děje u nás.
Taky je v Londýně nejvyšší cyklistická úmrtnost. Shodou okolností sem se dostala do komunity fixed gear bikes a to je teda mazec. Kolo je v podstatě okruhové, bez rychlostí, bez brzd, náročný převod. Brzdí se klikama dozadu a smykem. Rychlost vysoká, stejně tak riziko. Jezděj fakt šíleně, v Londýně je 70 % mrtvých cyklistů právě z této komunity. Původně specialitka newyorských messengerů byla ještě nedávno děsně in u hipsterů, ale když zjistili jak je to nebezpečný, zůstala u toho už jen skupina magorů. Což je třeba můj přítel. Mám o něj strach, ale co nadělám, zakazovat mu to nebudu.
To je nepříjemné. Já bych se bála, že nateče do vedení. ![]()
A co je na tom nebezpečného? Jakože je to rychlejší než normální městské kolo? Já jsem si to vygooglila a vypadá to trochu jako jízdní kolo za stara, ale je tam pár věcí co fakt nehcýpu. Že je kolo okruhové, co to znamená? A náročný převod, ale zároveň bez rychlostí? Boha jeho, co to je?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.