Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 30. června 2017 12:48
Reakce na :

andulka01 WTF, už jsem našla nějaký článek na reflexu, vony se točej šlapky tak rychle jako kolo prej pořád:-D. A to brždění je už uplně bez komentáře, já jsem původně myslela, že se brzdí jako postaru dozadu, ale jednou:-D

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 30. června 2017 12:52
Reakce na :

to jsou ty hipstersky trendy, pamatuju si to z barcelony, ted uz tak druhej rok to vidim i u nas, na ulici kola v hodnote auta, vetsinou prave tyhle jednoduchy fixie.

sama jezdim na starym krapu, panc se nechcu furt klepat, ze mi ho nekdo ukradne.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:25
Reakce na Karja:

Omluva, asi jsem to ne uplně dobře popsala. Jo, furtošlap bez brzdy. To kolo je takhle jednoduchý i proto, že čím méně výbavy, tím méně oprav a méně peněz za náhradní díly, teda teoreticky. To kolo drahý být nemusí, ale protože se na tom závodí, lehký a správně zaúhlený rám není k zahození. A pak odolné součásti... no levný to není :)
V sobotu jedeme na okruhové závody, teda já jen koukat, přítel závodí. Jsem na to hodně zvědavá.

Nicméně, ano, jsou to magoři a docela často si nabíhají na průser. To vjíždění do křižovatky na červenou chodci nechodci, to je blbý. Frajeři jezděj na rychlost v noci.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:33
Reakce na Lilly_Ku:

V Berlíně (teda v Německu úplně) jsou pravé fixky zakázané, musí mít aspoň jednu brzdu :-) a jsou za to docela fest pokuty a na místě zabavené kolo. Ale komunita fixies je tam opravdu silná. Na normální provoz mají teda aspoň tu jednu brzdu, na závody (palubkové okruhy, okruh na Tempelhof nebo nahlášené silniční závody) se jezdí v čistém stavu. Jinak, teď jsem v Berlíně byla s kolem (velmi hip caféracer polofix :-)) a nemůžu nic jiného než chválit - Berlín je pro cyklistiku zaslíbený. Placatý, cyklisti všude, příměstské vlaky s dostatkem prostoru pro kola. Pojezdila jsem si po všech památkách, v klidu všechno stihla, moc fajn výlet a v plánu je opáčko (závody na Tempelhof).

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:40

A omlouvám se za plevelení o kolech. 
Stěžuju si na sebe, že jsem si spletla měsíc kdy mám udělat technickou na autě :-( Blbá no, příští týden mají všichni dovču a policajti budou rozvášněný kvůli prázdninám. Takže budu v podstatě bez auta.

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:43
Reakce na andulka01:

mně ty kola přijdou zajímavý, ještě jsem o tom neslyšela.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 30. června 2017 13:57
Reakce na Potrefenáhusa:

U nás na tom jezdí málo lidí. Hipsteři nemaj koule na fixkách jezdit pořádně, je to strašně náročný na fyzičku a reflexy při provozu. A i na údržbu, když se jezdí poctivě, furt se mění pláště a řetěz. Takže hipsteři přesedlali na superdrahé caféracery Festka nebo Favorit, které jim na Náplavce zvednou kredit ale zároveň si moc nepropotí kostkovanou košili a nepocuchají vous :-)
Pravověrný fixkař má památky v podobě zlomenin, jizev z asfaltu a když se potkají v provozu, je z toho většinou závod přes půl města. Dost nezodpovědný přístup k životu, ale je to teda sakra přitažlivé  Mám už nastavenou odolnost na nebezpečné koníčky partnera, vždycky je tam něco šíleného.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:03
Reakce na andulka01:

Caféracer?

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:07
Reakce na andulka01:

aha, dik, zas jsem se poucila, tak to budou ty s tou jednou brzdou! :)

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:08
Reakce na andulka01:

myslim, že jednoho caferacera jsem dostala před pár lety k narozeninám, ale než bude zprovozněnej, tak asi naroste plnovous i mně

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:09
Reakce na dzizisketa:

Model "jedunanaplavkunafairtradekávičkusrawdortíkem" :-)
Já si z toho dělám srandu, ale jsou to krásné modely městských kol se zjednodušenými převody. Často schované v náboji zadního kola, takže to vypadá jako fix. Velmi in, velmi hip a často velmi drahé :-)
Ostatně, také mám jeden model a také s ním jezdím na Náplavku, v šatičkách a na kávičku :-). Přítel mi postavil ze starého dámského Favorita moc krásný modýlek s jedním převodem. Ale ne drahý, naštěstí.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:12
Reakce na andulka01:

To je tedy přítel s výhodami podle mého gusta! Mně se jednu dobu, ještě v Brně, líbil jeden městský babyblue model za asi dvacet tisíc, s proutěným košíčkem vepředu. Tehdy bych ho tam docela užila, teď mám akorát starého horáka na ty svoje pojížďky se psem lesem nebo na trénink do vedlejší městské části. Vlastěn i když bych chtěla jet od nás do práce nebo na náplavku, tak to není úplně blízko, no.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:12
Reakce na andulka01:

Díky za odpověď, mě to taky přijde dost zajímavý a ráda bych si na tom někde v klidu takhle po vesnici nejlíp klidný a nebo nejlíp uplně vysídlený zajezdila. Favority, říkáš? A kdy přijde do módy Ukraina? Tu mám ještě doma - chceš-li poznat, co je to dřína, kup si kolo Ukraina. I když myslím, že kdybych jí vytáhla už teď na Náplavce bych byla za královnu!

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:14
Reakce na Karja:

to rozhodně, ukrajiny frčej už docela dlouho!

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:17
Reakce na Karja:

ja mam u nasich na pude staryho favorita a kdyby mi ho sem nekdo dovezl, byla bych kralovna silnic!

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:20

Ňuňu

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:21
Reakce na Lilly_Ku:

kamarádka jednou se slzou v oku nechávala starýho favorita někde v Německu na autobusáku, když se vracela ze semsetru někde ve Frankfurtu nebo kde to byla, protože jí ho odmítnul na přestupu vzít řidič autobusu do Čech, ačkoliv měl kola přepravovat, přivázala k němu cedulku s emailem a vysvětlovacím dopisem, ať si nálezce to kolo užije, ale už se jí nikdo s díky neozval

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:26
Reakce na Potrefenáhusa:

jeziiis 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 30. června 2017 14:28
Reakce na Lilly_Ku:

My máme doma takovou sbírku, že pokud by někdo chtěl hipstr kolo pro děti, může říct. Ale nevim, jestli zrovna hipsterský modely kol děti oceněj:-D