Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 01:28

Prečo je to naležato,  netuším...

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 02:10
Reakce na slniecko:

A kde presne jste byli? V tom Dolphin Sanctuary? Tam je to ok, ale takovy ty chudacci, co maji dva mini bazeny , nic moc...ale tady uz se od toho dost upousti, ted budou stehovat delfiny z DC prave nekam do novyho otevrenyho arealu nekde u pobrezi more. Jeden tam chudacek mel pokroucenou ploutev, prej z nedostatku volneho pohybu a taky prej trpi nedostatkem novych podnetu a maji depresi - ale nevim, jestli ja sama bych poznala delfina v depresi teda. 

No, ale musim rict, ze jsem kdysi na jednom blizkem setkani s delfinem byla a byl to velmi pozitivni zazitek (pro me, pro delfina mozna ne ). 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 08:13

Stezuju si na ceske drahy. Jsem zrovna na ceste z Prahy do Hamburku a mam spoj s prestupem v Berline, kde je podle jizdniho radu 45 minut na prestup. No a nas vlak nabral 40 minut zpozdeni jeste predtim, nez v Praze vubec vyjel z hlavaku. Vazne je mimo me chapani, jak je mozne, ze u uplne prazdne soupravy, co prijela nadrazi odnekud z depa, muzou na vadny vagon prijit az tam a teprve ve chvili, kdy vlak mel odjizdet ho zacit menit. Nemeli by na to ciste nahodou prijit uz v depu? Jo a mimochodem, nikdo z ceskych drah mi nemuze dat informace, co delat, kdyz kvuli jejich chybe navazujici vlak nestihnu, jak jsem se ptala uz na nadrazi v Praze, ale mam si to vyresit az s nemeckou stranou.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 10:13
Reakce na Dadoo:

Mutziputzi 

No to se mi ulevilo! Já celoživotně trpím představou že jsem ňáká divná, páč nesnáším drezúru zvířat, nenávidím cirkusy (ani vlastní krvi jsem návštěvu nedopřála) a mám problém i se ZOO (jak tam choděj v kleci furt dokola).

Tak aspoň že nejsem sama.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 10:18
Reakce na Zuzuli:

To je u ČD naprosto normální. Já třeba zažila, že k vlaku, který vyjíždí z Olomouce každý den přesně ve 11:37, chyběla lokomotiva. Což pro některé lidi znamenalo, že museli čekat dvě hodiny, protože u regionální trasy, kterou jezdí jen tenhle jediný vlak, končí vlaky jedoucí v sudé hodiny v půlce trasy a vrací se, a pouze ty, které jedou v liché hodiny, pokračují až na konec. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 11:39
Reakce na barbucha:

Já v cirkusu byla jednou jedinkrát jako dítě a mám na to úplně traumatickou vzpomínku, svoje děti jsem tam v životě nevzala, i když škemrají pokaždé, když k nám do města zavítá, taky cirkus nenávidím. Dokonce jsem odmítla lákavou pracovní nabídku od staré Berouskové .  

Zoo akceptuju, často fungují i jako záchranné programy, ale chodím tam jen s dětma, samotnou by mě to ani nenapadlo. Jo a musí jít pochopitelně o Zoo "evropského typu" jak říkají Japonci (protože ti nechápou, co máme na obrovských ohradách, ve kterých kdesi v dálce pobíhají jeleni). 

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 11:42
Reakce na Garfie:

takze puvodni cast brnenske zoo s temi malymi klickami jedna vedle druhe bude zrejme "zoo japonskeho typu"?:-))

mne hlavne klasicke cirkusy prisly vzdycky jako strasny trapas...jak to kasirovane pozlatko zblizka je legracni

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 11:54

Asi jo :-) Fakt jsem tady viděla pidiklece, kde je jedno zvíře, klidně medvěd, mazec. Hlavní tokyjská Zoo je pěkná, ale jinak teda hrůza. Ona je to spíš narážka na známého Japonce, kterého jsme jednou u nás chtěli vzít s jeho rodinou do Zoo v Olomouci, líčili jsme mu na jak hezkém místě to je, v lese a tak....a on prý "doufám, že to zase není taková ta Zoo evropského typu, jak vidíte jen velkou ohradu a žádné zvíře"  (strávil před tím s rodinou 8 let ve Švédsku....

S cirkusy souhlasím, je to trapas, třeba klauni, to úplně nesnáším. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 13:13
Reakce na :

Jojo, přesně tak. Jim to možná tak nepřijde, stísněně tady žijí i lidé, prostě ten "výběh" asi nepovažují za důležité :-/ (jsou výjimky pochopitelně, abych jim nekřivdila). 

Mně to právě přijde taky hrozně smutné, nejvíc u šelem....:-( když vidím pumu nebo lva v kleci, úplně mě to fyzicky bolí. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 13:51
Reakce na Setare:

V Gulf World Marine Institute, to je také menšie.

Inak cirkusy u nás doma sú kompletne tabu, s výnimkou Cirque de Soleil pochopiteľne, ZOO ok, ale deti to už veľmi nebaví.

No, keď si spomeniem na to, čo nás učili v škole, tak sú to hlavne rôzne automatizmy, ako tie kývajúce sa medvede, odmietanie stravy, aktivity...delfín je cicavec, tam to asi bude podobné.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 14:00
Reakce na Garfie:

Jo a nejsmutnější je, že lidi co tam chodí nepoznají v lese srnku od zajíce, a 99 % zvířectva menších jak morče se vlastně štítí.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 14:15
Reakce na :

:-D. Jo já jsem v létě seprala tak desetiletého kluka, co házel kameny do výběhu hrocha?! A musela vysvětlit svým půjčeným dětem, že se to nedělá, a že ten kluk je hrozně hloupej, protože to je jasný, že ty tříletý už taky měly kamínek v ruce... PS.: rodiče jsem raději neseprala, těch jsem se bála:-D:-D.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 14:17
Reakce na Karja:

Pripomnela jste mi, kterak ne jednou rodice vezli za sera do/ze skoly jako malou, ja uvidela cosi a jala jsem se je na zviratko upozornovat: "Zajic, mala srnka" (v tom rozruseni jsem si nemohla vzpomenout na srnce). Na pristi prohlidce u ocare jsem nafasovala bryle s temer dvema dioptriema, ale tohle mam na taliri i po temer dvaceti letech. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 14:20

Preto sa mi páčila tá ceduľa, že oni tam zvieratá pred ľuďmi strážia, ale tých ľudí pred tými zvieratami, ak robia somariny, tak nie....si myslím, že je to tak správnejšie.

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 14:36
Reakce na :

"Pote mi doslo, ze dite je proste uplne blbe po rodicich a ze bych asi beztak nic nezmenila"

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 15:02
Reakce na :

Jo, s těma rodičema jsem si řekla to samé a jelikož negativní situace nevyhledávám, jala jsem se poučit jen to děcko, které pak zmrzele odběhlo ke stánku se zmrzlinou, ten hroch ho asi rajcoval víc. Navíc to mělo výchovný počin na ty naše děti, poté co jsem té starší řekla počkej tady, jdu seprat támhletoho kluka jsem viděla v jejích očích jasnej obdiv a zároveň obavu, aby i jí někde cizí pani při špatnym chování nevyčinila.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 25. zaří 2017 15:44
Reakce na slniecko: