Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Noren
616 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:31
Reakce na Ounz:

Jakože nejsem jediná, komu je samotný dobře!? 

Zrovna včera jsem dostala přednášku, že bych se nad sebou měla zamyslet, protože přece není normální být pořád sama...

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:43
Reakce na Ounz:

Určitě je nás víc, kdo vystačí sám ze sebou. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:43
Reakce na Lama_z_Lana:

A pritom mladý ľudia. Beriem ze staršia generácia zážitky istý model podľa ktorého by mali fungovať všetci. Ale ze sa ma bude rovesníci pýtať že či už nebolo na čase. Samozrejme svadba je tiež veľká téma lebo keď už mám toho priateľa tak aby mi neutiekol za inou treba si ho poistiť. No fakt niekedy sa smejem co všetko ľudia vypustia z úst. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:49

Mam dve znamy, ktery tak do 33-34 militantne hlasaly, ze deti fakt nechtej, ted ve 40 maji kazda 3 deti

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:52
Reakce na MP Meri:

A můžu se zeptat, zda máte děti? Já se ještě s představou života bez nich nesmirila, ale na druhou stranu mam pocit, že se strašně těším, az vyrostou a půjdou z domu (zní to srandovne, ze se tesim, az moje imaginární dosud ani nepočate deti vyrostou )  a ja to budu mít "odzito" a budu moct být zase sama... A přiznám se, ze potom uz se vidim úplně sama, i bez partnera. No co ja jsem to za člověka ?

Já to mám hodně podobně, akorát ty deti mám. Vždy jsem chtěla mít dvě děti a to se mi splnilo. Ale netušila jsem, jak strašně moc náročné to je a opravdu se nemuzu dočkat, až budou samostatnejsi, protože mi z toho neskutečně hrabe. Ty kecy o spokojených matkach, které to naplňuje, nechápu. Já počítám dny, kdy budu moct do práce, do vlákna o těhotenství a dětech jsem přispěla asi dvakrát, nesleduju dětské weby, nikdy bych nesla na kraviny typu cviceni s dětmi, na hřiště jen ve stavu nejvyšší nouze. A plně chápu rozhodnutí lidi, kteří deti nechtějí. A nikdy jsem to nikomu nerozmlouvala. Manžela teda mám, ale kdybych měla být brutálně upřímná, tak můj sen jsou odrostlé deti, se kterými už mužu chodit na víno, hromada peněz a byt v centru velkoměsta, manžela bych si nechala, ale at si kazdej děla svoje.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:53
Reakce na Mutziputzi:

Ja znam jednu, ktera se vdala, poridila si deti a ted ji to prerusta pres hlavu, je nestastna, resi to nahodnyma schuzkama po netu, navenek vzorna rodinka... ale rekla bych, ze stejne jak tvuj priklad to nic obecnyho nedokazuje :)

Pojedme flejm o vztazich a detech! 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:54
Reakce na paktofonika:

Právě!

Já mám vytvořenej systém svých vlastních "vraceček", takže se mě pak naštěští opakovaně na tyhle věci nikdo moc neptá .

20970 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:54
Reakce na Lilly_Ku:

Na takovej me neuzije

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 06. října 2017 08:56
Reakce na Mutziputzi:

Srabe :))

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:01
Reakce na Lama_z_Lana:

Jj, musím to poriadne natrénovať 

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:01
Reakce na Mutziputzi:

kdyz se tak zamyslim nad tim, jak jsem zmenila fakt takovy ty hluboky zivotni nazory zhruba mezi tou 35 a 45 tak to naprosto chapu. super ze to stihly teda, smutny musi byt kdyz nekdo ten nazor sice zmeni ale uz to nemuze zmenit v realu. ja myslim ze z pohledu mnozstvi lidi je spis lepsi kdyz nekdo deti nema, jenze z takovyho toho blizsiho, pokracovani te "nasi" zivotni linie, "nasich" genu, cim blizsi clovek tim je to puzeni at se rozmnozime a pokracujem silnejsi. takze i ty kecy chapu... uz je i sama generuju dokonce

musim se teda priznat ze pomysleni na to, ze bych zjistila v 60 ze nemam vubec nikoho mi uplne nahani husi kuzi. pritom zadne tesne vztahy a caste stykani s rodinou nepestujem, staci ze o sobe vime. 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:03
Reakce na Mutziputzi:

Mam dve znamy, ktery tak do 33-34 militantne hlasaly, ze deti fakt nechtej, ted ve 40 maji kazda 3 deti

To je ještě dobry, já to mám naopak, furt děti, děti a teď ANI VIDĚT a co teď s nima?

49375 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:04
Reakce na Luna:

chich ja takovou "spokojenou matku" v zivote nevidela, to bude neco jako yetti nebo lochesska:-))

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:08

ja bych rekla, ze je fajn, ze mas jasno za sebe, ale tohle se fakt zobecnovat neda.

Neni pravda, ze kdo nema deti, bude ve stari uplne sam, naopak deti se ti muzou odstehovat daleko a nikde neni psany, ze vsechny deti chteji s rodicema udrzovat kontakt, nekde to spraavi jeden telefonat mesicne. celozivotni pratelstvi muzou plnit podobnou funkci, a to taky i kdyz se lidi kazdej den nevidi.

ja si treba dokazu predstavit, ze snad nekdy budu mit vic casu na to se zapojit do nejakyho dobrovolnickyho programu, jak tu mame ty imigranty, ze, tak treba chodit doucovat deti, travit s nima cas... ted mam jiny priority, ale doufam, ze si na to nekdy najdu prostor.

ja tim nechcu rict, ze by lidi nemeli mit deti, ale to co pises je takova idealizovana romanticka predstava, ktera muze vyjit, ale taky nemusi. 

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:25
Reakce na Mutziputzi:

Do třiceti jsem byla přesvědčená, že děti nikdy mít nebudu. Pak jsem se nechala ukecat, ale stejně jsem pořád doufala, že se to nepovede. A taky strašně dlouho ne, mozek to zřejmě umí zařídit. 

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:26
Reakce na Lilly_Ku:

Mně teda jako idealizovaná romantická představa spíš připadá ten dobrovolnický program a vyúka imigrantů 

49375 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:30
Reakce na Lilly_Ku:

jezis, dyt prave proto pisu ze zadny tesny styky nemame, proste to pomysleni ze jsou a ze se uvidime zas za pul roku mi uplne staci, ja jsem dost samotar. muze snesu proto, ze je samotar jeste dvakrat takovej. mladsi decka vidim u vecere a i to je nekdy azaz:-) fakt necekam ze na stari si me decka vemou k sobe a budou se o me starat, to teda tezko:-P asi je to teda i tom ze nemam rada lidi, extra blizka pratelstvi nepestuju a predstava venovat se cizim deckam no to je peklo:-)) takze zrejme se tezko vzivam do situace cloveka ktery si sve socialni vazby a potreby realizuje komplet mimo rodinu.

20970 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:31
Reakce na Lilly_Ku:

ja tim nechcu rict, ze by lidi nemeli mit deti, ale to co pises je takova idealizovana romanticka predstava, ktera muze vyjit, ale taky nemusi. 

Ale to všechny ty představy jsou idealizovaný a romantický, kolikrát nejlíp všechno vyjde těm, co si nikdy žádný nepěstovali, to je jak ten vtip co říkal W.Allen

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:31
Reakce na Pinot Noir:

proc? mas s tema programama nejakou praktickou zkusenost? ja jo.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:33

dyt jo, peace, kazdej jak libo  

ja prave blizka pratelstvi pestuju a o cizi decka se staram rada, panc vim, ze to je dycky jen na chvilku.