![]()
Stěžovací vlákno
![]()
Mě to hodně napadalo když jsem nedávno byla v průmyslovém městě na severu a na náměstí se rojily prapodivné rodinky. Rodiče nevalné inteligence se spoustou podobných dětí... Moje by fakt byly aspoň průměrné, teda pokud by se něco fakt moc nezvrtlo. No, teď už to zkoušet nebudu, mimo jiné i proto, že to zvrtnutí je s věkem pravděpodobnější.
Nejsem teď schopná říct, jestli přijde rodina a děti za rok, za deset a nebo nepřijde nikdy. Ale ve všech případech si dovedu představit, že bych dokázala být šťastná. Musím říct, že bylo docela úlevné si přečíst vaše komentáře - v mém okolí je tenhle přístup dost vzácný.
Hrozně mě štve, že lidi často vídí za single stavem potřebu něco demonstrovat. Joo, ty seš určitě taková ta kariéristka, co všem chce dokázat, jak to sama zvládne. Hm. Ještě víc miluju lidi, kteří se ve mně za můj single stav snaží vyvolat pocit studu a méněcennosti.
A ono je to přitom tak prosté. Prostě se mi (teď) chce. A je to vzhledem k okolnostem jednodušší.
Asi je to divný důvod, ale já právě daleko víc řeším to "pre rozvoj štátu a národa" :-) Na nátlak rodiny či sousedů reaguji naprostým odporem, ale fakt daleko víc přemýšlím nad tím, že téhle zemi tím že nemám děti moc nepomůžu. Jsem průměrně inteligentní, děti bych myslím vychovala relativně dobře, byla bych pyšná kdyby z nich byli třeba skvělí řemeslníci, geny snad úplně hrozný nemám. Blbě se mi smiřuje s představou že jen čerpám a nedávám.
Ak to tak cítiš sama, ok. Ale ako argument, prečo by mal mať deti ten druhý je to tak nejako mimo.
Cestou z obeda jsem si na zapesti strikla od chanel gabrielle. Fuj, to je smradek, to se neda. Jak mohli prijit s necim tak lacinym. :O
![]()
Četla jsem podobné recnze, takže díky za potvrzení, že se bez ní obejdu.
Je mi 45, po dětech jsem nikdy netoužila a taky je nemám. Našla jsem si chlapa, který má dceru z prvního manželství a další děti už nechtěl, s jeho dcerou (nyní již dospělou) se pravidelně stýkáme a máme báječný vztah a jsem za to ráda. S manželem jsme spolu 16 let a pořád dobrý.![]()
Dvacet let jsem poslouchala, že si mám pořídit děti, že je to proti přírodě, jak jednou budu litovat toho, že děti nemám, jak mi to bude manžel vyčítat - a nic z toho se nestalo, oba jsme spokojení, mě žádné mateřské pudy nepřepadly a pochybuji, že se tak ještě stane. Občas jsou u nás na pár dní malí synovci a úplně mi to stačí, co se dětí týče.![]()
Jsem se svým životem spokojená a remcalové jsou mi ukradení. Až budu jednou potřebovat pomoc, půjdu do domova důchodců.
No je to taková sladká vůně, která mi ‘nepasuje’ mezi ty ostatní…taková nijaká? Mně jako vyslovenej smrádek nepřišla, ale nezaujala a určitě mají lepší vůně a nekoupila bych si ji.
Dnes ma k tomu prihodne "esej" Vondruska v MF Dnes
Nikdy jsem nenapsala, že to vztahuji na ostatní. Pouze na sebe.
V domovech důchodců lze vídat i ty, kteří děti mají. Takže mít děti jako pojistku na stáří (což se občas v textech vídá, byť psáno jinými slovy) není důvod k rozmnožování.
A pěkně jste to napsala. Hlavně mít děti jen protože se to od člověka očekává je na hlavu. Pudy mě sice přepadly, ale nepřeválcovaly, neb jsem zapojila i hlavu. A pak to přešlo
.
V domovech důchodců lze vídat i ty, kteří děti mají.
A troufám si tvrdit, že většina z nich, zejména těch co žili v pěkném bytě v centru, děti jako pojistku na stáří podle mě 8 z 10 důchodců nedoporučí![]()
Ale veď ja som to tak ani nebrala.
Já myslím, že tohle se externě těžko soudí, co se dělo za zavřenejma dveřma, i tady padly zmínky o frustrovaných matkách co navenek působí ideálně, v tom to asi je. Někde se chyba stát musela, může se stát cokoli, třeba když si skvěle vychované dítě z objektivně OK poměrů najde někoho, kdo to tak nemá. Záruka podle mě neexistuje.
Ale já znám i dost rodin, kde rodiče do domova důchodců chtěli a byli tam velmi spokojení. Ale asi je domov a domov - vím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí