Ale ja chápem, minule som išla s podobnými myšlienkami z útulku pre bezdomovcov...ale to sa už tak nejako človek nedozvie...
Len sa mi potom myšlienky rozbehli tak všeobecnejšie.
Ale ja chápem, minule som išla s podobnými myšlienkami z útulku pre bezdomovcov...ale to sa už tak nejako človek nedozvie...
Len sa mi potom myšlienky rozbehli tak všeobecnejšie.
Ja to mela napsat vic radikalne, mela jsem na mysli pripady, ktere potkate ve zpravach - hladovejici duchodce na ulici, protoze prepsal dum na deti, co ho pri prvni prilezitosti vyhodily, atd atd. Tam mi to vazne vrta hlavou. O domove duchodcu jsem nenapsala jedine slovo, nevim, kde to tu vsichni berou :D
no tak takový "případy ve zprávách" mi přijdou totálně okrajový, psychopati.
Od dnešního dopoledne nemůžu pohnout pořádně rukou, pod ramenem to šíleně boli. Nevím proč, nenamohla jsem si ji nebo tak něco ![]()
já co jsem pozorovala u nás tak tohle (mladí bezdomovci v ulicích) začalo, když se otevřely brány věznic a blázinců hnedka po převratu. pozorovala jsem a pozoruju lidi psychicky nemocný. teď nemám na mysli zestárlý feťáky a alkoholiky, ale fakt takový ty na první pohled normální mladý lidi, na druhý už jsou (pominu-li špínu a svrab) něčím "jiní". bývalý režim je držel za zdí, dnes už, pokud nic neprovedou vyloženě trestnýho, jsou prostě bezprizorní
těžko se to chápe, protože z pohledu "normálního" člověka to nemají v hlavě v pořádku, ale pokud nikomu neubližují a žijí tak dobrovolně... ono dřív bývali různí poustevníci a obecní blázni a taky to nikomu nepřišlo divný. přímo je bych taky neoslovila, ale rozhodně jsem za to, aby se tihle lidi měli kde umýt, převlíct, najíst.. na to ráda přispěju.
Mám to podobne, deti som nikdy nechcela a ani nechcem. Zhodli sme sa spoločne s priateľom že takto si svoju budúcnosť nepredstavujeme. Oznámili sme to rodine, samozrejme nepochopenie a pravidelné otázky kedy už konečne budú deti
A samozrejme že som ešte mladá, a keď už nebudem môcť tak budem plakať do vankúša, priateľ ma určite opustí, nikdy nebudem šťastná a skončím sama niekde v priekope....
No a samozrejme psy mám len preto aby som si vykompenzovala deti.
Jo jo, to vsechno jsem si take vyslechla, akorat ja nemam psy, takze u me to byla moje prace - jako terapeutka pracuju jen proto, abych ukojila nenaplnenou materskou touhu ![]()
Bezdětní odvádí více na daních, nemají rodičovské dovolené, neberou si paragrafy na děti. Já si myslím, že pro stát dělám dost a výčitky, že nic státu a národu nevracím nemám. Lidí je na světě jak much. Spíš planetě prospívám, že ji nerozmnožením šetřím
.
Nemít děti je každého volba, o syndromu nechtěného dítěte toho dost napsal profesor Matějček, není o co stát. Jen se tak nesmí rozhodnout moc lidí, protože jinak se o nás v těch domovech důchodců nebude mít kdo starat.
Nie, to by som psychicky nedala. V rámci praxe v škole (teológia).
Neviem, ako je to tu s takouto "žobráckou mafiou", musela by som sa opýtať ľudí, čo s tým profesionálne robia. Tu vidím v pravidelných intervaloch pokusy s rumunskými deťmi, ale vždy to potom na dosť dlhú dobu zmizne. Tak neviem, či miestna sociálka robí tak dobrú prácu, alebo či sme jednoducho voči Viedni za rohom pre nich neatraktívni. Čo sa samotných bezdomovcov týka, tak tam je veľa rôznych ľudí, veľmi veľa detí z detských domovov tak končí, potom samozrejme závislí a rozne typy psychicky chorých ľudí, ktorým proste rodina pomocnú ruku nedala (lebo "blázon"), alebo žiadnu proste nemajú, ale aj ľudia, ktorí sú tak povediac fakt tuláci povahou. To čo som teraz ventilovala bola pani, ktorá po rozvode išla pracovať mimo bydliska, tam si prenajímala izbu, a keď o prácu prišla a sa vrátila, tak ju vlastné deti nepustili do bytov, ktoré im po odchode nechala (jedno pôvodný byt, druhý, čo mala po rozvode), lebo ich vtedy nepotrebovala, no a ostala na ulici.
já co jsem pozorovala u nás tak tohle (mladí bezdomovci v ulicích) začalo, když se otevřely brány věznic a blázinců hnedka po převratu. pozorovala jsem a pozoruju lidi psychicky nemocný. teď nemám na mysli zestárlý feťáky a alkoholiky, ale fakt takový ty na první pohled normální mladý lidi, na druhý už jsou (pominu-li špínu a svrab) něčím "jiní". bývalý režim je držel za zdí, dnes už, pokud nic neprovedou vyloženě trestnýho, jsou prostě bezprizorní
Četla jsem někde nějakou statistiku, bohužel už to nedohledám, že po zavedení zdravotnických poplatků opustilo výrazné množství pacientů lůžková zařízení psychiatrie a do těch ambulantních nikdy nedorazili. Nicméně poplatky už nemáme, tak se snad dají snáz přesvědčit k léčbě.
Já vám děkuji za tu obsáhlou diskuzi o single životě. Najednou víc rozumím dceři a nemusím se jí ptát. Mám zábrany ptát se jí na tak osobní věci.
Ted to líp chápu a víc rozumím. ![]()
Druhá dcera zase léta tvrdí, že děti ani náhodou.. Její přítel má dva syny z předchozího manželství, to prý stačí, ale kdyby chtěla, on prý by se nebránil. Ona se k tomu ale moc nemá, hodně jí baví práce, nemá potřebu, biologickým hodinám došla baterka. Jednou se nedávno okrajově zmínila, že ... nooo, spíš ne,vůbec mě to neláká, ale tak.. uvidíme, uvidíme.. Tak si tiše přeju, aby změnila názor, je ještě čas, je jí 33.
Přála bych si vnouče, vlastní, jenom moje, ty od manžela nestačí :-)
Doufám, že změní názor, ale mlčím a nepřipomínám ![]()
Apropó, som tu zachytila pár sťažností, že na FB zrazu nevidíte, čo predtým....tak možno ste súčasťou testovacej vzorky...
"Ešte na chvíľu k Facebooku: tento týždeň sme písali o tom, že Facebook robí experiment na užívateľoch zo šiestich krajín, medzi nimi aj na Slovákoch. Príspevky stránok boli testovanej vzorke presunuté do samostatného feedu a ľudia tak v newsfeede vidia už len to, čo zdieľajú ich priatelia. Plus, samozrejme, reklamu.
Čo to znamená? Pre ľudí, ktorí sú v testovacej vzorke, to znamená, že v pôvodnom newsfeede nevidia príspevky stránok, ktoré majú lajknuté. Musia si po ne chodiť do nového Explore Feedu, kde však funguje úplne iný algoritmus radenia príspevkov. Príspevky sú tak v nezvyklom poradí, sú tam vo veľkom zastúpené zdroje, ktoré človek dlhšie nesledoval, a tak mu ich Facebook donedávna ani zbytočne nezobrazoval. Navyše chýba možnosť zoradiť si príspevky od najnovšieho, takže možnosť dostať sa k aktuálnym postom."
A já bych přitom byla tak super babička ...
.
Znama na tohle tema psala diplomku, mela data z dotazniku z nejake prazske neziskovky, co se zameruje na bezdomovce, a vyslo ji z toho, ze vetsina jich je psychicky nemocnych a uplne propadli socialnim sitem - kvuli sve nemoci si nedovedou nic vyridit (lekare, socialni davky, jakoukoli jinou pomoc), zaroven jsou dospeli a pravne svepravni (v realu teda mozna uplne ne), takze to za ne nikdo nezaridi. Zacarovanej kruh.
Dalsi velkou skupinou byli lidi po vykonu trestu, driv treba pracujici, s bydlenim, ale uz se nedovedli znova zaradit do normalniho zivota.
Zuckenberg holt z mladýho nezávislýho týpka degraduje na stárnoucího podnikatele... škoda.
jeste chvili vydrz, mas je jeste malinkate. ja jsem ted rada za dve blizko u sebe. prijdeme na dovolenou a sami se tam zabavi, trochu se jedna o druhou postaraji. treba jsem je hodne brzo nechavala samotne ve vane, protoze jsem si spocitala, ze obe najednou se snad neutopi a ta druha zacne rvat. taky je kazda jina, co je myslim pro ne dobre. ja si fakt nemyslim, ze ta druha uz byla navic, ale taky mam presne, co jsem chtela. prvni dva roky byly zahul, ale pak uz to bylo opravdu jenom lepsi. dokonce tak pred rokem docela durazne trvaly na tom, ze jste chteji sourozence. tak na to uz jsem nemela (hlavne vek tedy).
Díky!
Jo, ještě chvilku to snad vydrzim.
Jinak k těm supermatkám: Mám na fb obdobu K. Kristelové, jen její objekt není Řepka, ale dvouměsíční syn. Každý příspěvek je tohoto typu: Všechno jde, když se chce. Jsem AKTIVNÍ MÁMA. Každý den jsme někde. Nikdy nejsme doma, Mám spoustu volna, čtu, vzdělávám se, chodím s kamarádkami na kávu i když prší, zkratka bije do oči to: VIDÍTE TO??? Halooo vy neschopný krávy, co nestihate, já jsem skvělá a aktivní šťastná maminkaaaaaaa! ![]()
Tady ta křeč mi jde strašně na nervy.
Konec stežovaciho okénka.
Vám to vyšlo, ale na to, že druhá začne řvát bych spolíhat nedoporučovala.
No je to taková sladká vůně, která mi ‘nepasuje’ mezi ty ostatní…taková nijaká? Mně jako vyslovenej smrádek nepřišla, ale nezaujala a určitě mají lepší vůně a nekoupila bych si ji.
taky mi tam "nepasuje: a na vlastni kuzi jsem si vyzkousela jake to je, kdyz vune "obtezuje". Nemohla jsem se dockat az to smyju. A hlavne je strasne fadni a nudna, zamenitelna naprosto s cimkoliv. Takova ta vune pro zmalovane holcicky z yt tutorialu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.