Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 14:59
Reakce na rasaNori:

Být to třeba víkend, tak se to třeba dá, s vidinou, že příště zase pojedu já s kamarádkami, ale měsíc?  Jestli on se kamarád necítí být trošku odstrčen... 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:02
Reakce na Karja:

Tak to je asi něco jiného, když Váš otec odjel za obživou, dělal to kvůli rodinnému rozpočtu, alespoň tak předpokládám. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:03

U mého příspěvku (u obou) byl smile a netušila jsem, že se do mě pustí liga na ochranu ženských práv. Trochu smyslu pro nadsázku by neškodilo. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:05
Reakce na whiskas:

No právě, jel za obživou, musel, sám z toho byl nešťastnej. Takže za zábavou už vůbec prostě:-D:-D!

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:05

Mali sme deti v škôlke. Manžel začal jazdiť na cesty pracovne . Šesť týždňov preč, dva doma. Vždy sa vsetko pokazilo práve keď nebol doma. Nemala som okolo seba arzenál ľudí, čo by mi pomáhali a rodičia chodili do prace. Prežili sme to, bolo to náročné. Odísť mi chlap ale na mesiac s kamarátmi, tak už sa nemusí vrátiť. Hlavne keď je ešte žena s miminom. Ale aj tak si myslím, že páni len teoretizujú.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:08
Reakce na Janulik03:

Přesně, jen machrujou. Kamarád takhle taky po dvakrát házel machry s dovolenejma a pak odjel div ne ubulenej nakonec jen na 3-4 dny a měl z toho větší trauma než ta matka s miminama doma:-D. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:35

Som divná, mne by to asi nevadilo. Veď mesiac nieje predsa rok. Musel by si ale vybaviť starostlivosť o stádo a postarať sa o to aby neutrpel rodinný rozpočet. Ale to len teoretizujem pretože som v takej situácii nebola. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:41
Reakce na paktofonika:

Mně by to asi taky nevadilo...pokud bych byla tou ženou s ovcema, tak očekávám, že za sebe najde manžel nějakou výpomoc a ať jede. A pokud bych byla tou manželkou s cca ročním dítětem bez péče o nějaký statek, tak tam nevidim problém už vůbec. POkud to samozřejmě nebude díra do nějakýho chabýho rozpočtu, ale to už by asi bylo o něčem jiným.

Offline brrr
12365 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:43
Reakce na paktofonika:

Když jsem čekala druhé dítko, odjel muž na měsíc do Himalájí. Výměnou za poslední rok rodičovské (měl zůstat doma), to se teda nakonec z jiných důvodů nestalo, v plánu to bylo. Ale mám rodiče u nosu, takže to celkem šlo. Ovšem, jak zmiňovala Janulik03,  všechno se stane, když není dotyčný doma.

P.S.: Omlouvám se, to nebylo konkrétně na paktofonika 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:49
Reakce na Krehutka:

Hele a proč zabijet toho kamaráda? Jestli si manžel neumí spočítat, že tady nechá na celý měsíc manželku samotnou s 9/10 měsíčním prvorozeným dítětem, nehledě teda na (asi) výpadek v rodinném příjmu a finanční náročnost výletu, tak je patrně chyba někde jinde. 

Predbehla si ma.

Za mňa by mohol kľudne ísť. A rozmýšľať, kde bude bývať, až sa vráti.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:53
Reakce na ice:

Pomoc se dá třeba zařídit. Mně by ale vadilo, že se dětem stýská. Stýská se jim, i když jsme jeden nebo druhý na pár dní pryč. Měsíc si neumím představit. U miminka, že nemůžu s mužem sdílet, jak dítě roste a dělá pokroky. Nejvíc by mi ale vadilo, že nemůžu jet taky .

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 15:59
Reakce na Lamicka:

jo to beru, že se dětem bude stýskat je pro mě argument, ale nějak tu čuchám spíš to, že si chlap dovolí někde užívat zatímco já musím tvrdnout doma a řešit opravu auta a prasklou žárovku, nebo já nevim co znamená to, že se posere všechno zrovna, když tu nebude a budu potřebovat pomoc širokýho okolí a rodiny...

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 16:09
Reakce na ice:

Tak ale zase kolik tech muzu by to umoznilo sve zene  

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 16:12

Stezuju si na svou lenost, deti chteji jit ven, nabidka pohadky v TV nezabrala, mne se strasne nechce do toho sera a zimy. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 16:21

Asi se cítí krapet odstrčen, což chápu, ale jako tohle spískal ten kamarád od rodiny, ten totiž přišel první s myšlenkou, že Jágr má před sebou asi poslední sezonu v NHL, takže výlet do Calgary. Pro PÁNY. V únoru a na týden. To jsem byla celkem ochotná skousnout. Nicméně po prostudování kdy že to jarda hraje, z toho vyplynulo, že zrovna v tom datu kamarád nemůže. Manžel byl dost smutný, tak oslovil toho společného, jestli nechce jet s ním. A z něho vypadlo že je rozejit. Teď na slanění pánové rozvedli svou únorovou myšlenku na ty Yosemity, a manžel se divil když jsem prohlásila že buď jedu taky, nebo pojede leda do ... Prý že Calgary jsem mu odsouhlasila :D No a kamarád s ovcema a ženou po dvou mateřských čerstvě v pracovním procesu pojede leda taky do ..., protože hypotéka, práce atd. Ale ta myšlenka no jako štenkrovali nás pěkně celé dva dny. Ovšem my je taky. No snad si najde nějakou co mu ty myšlenky vyžene z hlavy :D

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 16:43
Reakce na ice:

Ako, úprimne, v pomerne náročnej etape spoločného života, čo teda pri miminku je, ísť zo zábavy na mesiac preč...

Ako chápala by som niečo ako "životná príležitosť", ale ako sorry, na výlet do Yosemitov môže ísť hocikedy, keď to bude pre všetkých jednoduchšie.

Že egocentricý kamarát nielenže nechápe, ale ešte aj - čerstvo rozídený - štengeruje dvoch zadaných chlapov s miminkami považujem za určité sebaukájanie sa v danej situácii - ale to je jeho vec.

Ale ak by otec môjho dieťaťa v tom veku necítil zodpovednosť za nás, ale špekuloval nad mesačným výletom, tak to vidím ako dosť problém.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 16:58
Reakce na ice:

Já si myslim, že jde spíš o tu chybějící pomoc. Třeba teď jsem nemocná a přítel funguje za mě, nakoupí mi, všechno doma obstará, ještě mě baví a je mi hned líp. Počítám, že s miminem je to něco podobného, fakt to není procházkou růžovým sadem, nedejbože když jsou ty děti nemocný. Prostě jsou potřeba ty dvě ruce k práci navíc a taky nějaká opora. Takže mně osobně by vadilo tohle. Zábavu bych mu nezáviděla, tu si zaslouží. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 17:03
Reakce na rasaNori:

No, odjet dobrovolně na měsíc od 9/10 m. dítěte je pěkná blbost, to se člověk připraví o hrozně moc, rychle se v tomhle věku mění a učí. Naše babičky maj problém, když ho nevidí týden. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 17:24

Ja zastavam heslo Prej a bude ti prano

Online viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 05. listopadu 2017 18:32

fakt nechápu co se to s těma chlapama děje. s ženskýma teda tuplem. snad sakra když si chlápek pořídí rodinu, tak je za ni zodpovědnej! a ne že nechá ženu s dětma a hospodářstvím samotnou jen tak z rozmaru. kdyby musel do války nebo za obživou tak neřeknu. jenže v těch dobách se postarala širší rodina, babičky tetičky ségry bráchové, děda... v dnešní době na to obvykle zůstane sama. pánovi bych vysvětlila že pokud nechce přijmout odpovědnost za to co má, tak o to může velmi rychle přijít. pokud mu tohle nevysvětlili jeho rodiče, nedá se nic dělat, je to na ženě.

a to že by se mu nestýskalo a nevadilo by mu že neuvidí dítě růst a že ho třeba to malý po měsíci nepozná, to by mě docela dost ranilo a asi bych se rozmyslela jestli s ním budu do budoucna počítat.