Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 11:51
Reakce na Ounz:

Ne sektu bych z toho dělat nechtěla, takhle to doufám opravdu nefunguje běžně.

Nebyl to případ nikoho blízkého, takže ty informace můžou být zkreslené, ale zas to nebyl nikdo kdo by měl potřebu si vymýšlet.  Jsou různé typy stížnosti, tahle asi byla na vedení nemocnice, možná kdyby to byla stížnost přímo na zřizovatele nemocnice, tak by složení komise vypadalo jinak.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 11:53
Reakce na Černá kočka:

No, pokud byla stížnost na komoru (ev k soudu), je to tak jak píšu. Jestli někdo napsal dopísek panu řiditeli, tak to je na dvě věci. 

Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 12:21
Reakce na Ounz:

Děkuji za informace, upřímně doufám, že je nebudu nikdy potřebovat.

Nechci rozjíždět flame na téma zlí doktoři, protože tak nějak tuším, že to bude podobné jako v jiných oborech, od těch úplně neschopných a nafoukaných, přes neschopné a milé, průměrné, skvělé a arogantní až po skvělé odborníky a zároveň skvělé lidi. 

A ty zlé věci v tomhle oboru jsou dost bolestivé. Třeba ta paní která si stěžovala na postup v případě svého dítě chtěla vedení nemocnice upozornit, právě aby se nic takového už neopakovalo.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 12:24
Reakce na Černá kočka:

Tak v tom máš pravdu, akorát když už bych si chtěla stězovat, tak ne přes vedení nemocnice. Si tak nějak myslím, že to je na nic. Kdyby to bylo něco vážnýho, řesit přes komoru..i když třeba někde může existovat ředitel,který by s tím něco dělal..

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 14:27

Se učím a úplně cejtím, jak to jde mimo mě..strašný. Dneska sem nějaká intelektuálně oslabená..

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 14:28
Reakce na Ounz:

přiznávám, že pokud bych si chtěla stěžovat na doktora v nemocnici, tak taky napíšu na vedení nemocnice. Nenapadlo by mě psát na lékařskou komoru. Taky si nemyslím, že by to nemocnice měla brát jako nějaký dopísek, ale měla by to brát sakra vážně.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 17:07

Doktorů se nezastávám, taky už jsem viděla a slyšela leccos, ale mám mezi nima kamarády a vždycky, když v práci udělám chybu, tak si říkám, ještě, že nejsem doktor. Možná by bylo dobré zkusit s doktorem strávit týden. Kolik hodin stráví v práci, kdy se stihne najíst, co si vyslechne od lidí ... Služby na oddělení, ambulance, pohotovost, operace.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 17:19
Reakce na Mirka:

Nic z toho lékařům nedává právo na aroganci a chování stylu "doktor jsem tady já a ty víš houby, laiku", chápu, že v době internetu si musí vyslechnout leccos, ale pořád platí, že lékař je zde pro pacienta, ne naopak. Etika a komunikace s pacientem se dříve na medicíně neučily, asi je to u některých pořád znát. Vytížení nikoho neomlouvá, své poslání si vybrali sami. Právo na chybu jim nikdo neupírá, na ignoranci já tedy ano.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 17:34
Reakce na Mutziputzi:

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 21:30
Reakce na Mirka:

podobně jako u učitelů, nelze popřít že ta práce je těžká a dělat bych ji nechtěla ani za nic. i když má své výhody. ovšem je to taky nikdo dělat nenutí, že?

(nesrovnávám práci jako takovou, jen ten přístup okolí že "každý chodil do školy/ležel ve špitále a každý do toho kecá") 

ohledně chyb v práci - jsou profese kde se chyba prostě netoleruje. medicína k nim nepatří a je to dobře.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:21

"ohledně chyb v práci - jsou profese kde se chyba prostě netoleruje. medicína k nim nepatří a je to dobře."

Nerozumím. Nespletla jste se?

49364 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:22
Reakce na Kokoska:

ne.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:24

Takže je správné tolerovat chyby lékařů? Splést se samozřejmě může každý, ale fakt se to má mlčky přejít? Levá ledvina místo pravé, no bóže?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:28
Reakce na Ounz:

Tak v tom máš pravdu, akorát když už bych si chtěla stězovat, tak ne přes vedení nemocnice. Si tak nějak myslím, že to je na nic. Kdyby to bylo něco vážnýho, řesit přes komoru..i když třeba někde může existovat ředitel,který by s tím něco dělal..

Přesně toto si myslím taky...na ředitelsví na nic a na lékařskou komoru to opravdu stížnost není. Nic závažného se nestalo a ten doktor by to v pohodě obhájil. 

I když teda musím říct, že nás zítra čeká další návštěva, protože se otok sice zastavil, teplota snížila, ale zlepšování nikde. Syn chodí, ale noha oteklá, dneska i prsty a nárt červené a teplota pořád kolem 37,5. 

49364 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:28
Reakce na Kokoska:

malokdy je to takhle jednoduche. lidske telo neni stroj a co jednomu pomuze druhemu klidne pritizi. umrit musime vsichni a kdyby lekar odpovidal za vse nedelal by to nikdo. coz neomlouva hulvaty ani jasne lemplovstvi, to nikoliv.

jsou zamestnani kde je to jednoznacne - projedes cervenou, letis. 

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:31

Aha, takže až vám nějakého strýčka špatně zdiagnostikujou, tak si připomeňte, že všichni musíme umřít a zachovejte klid 

Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:32

taky s logikou toho tvýho výroku mám trošku problém, čekala jsem to jinak - ale jistě, může být...

tak co jsou teda ty profese, kde se chyba netoleruje: atomová elektrárna?

49364 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:32
Reakce na Kokoska:

a co bych s tim tak asi mohla delat? ale vazne, co teda?

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 22:34

Být oprávněně naštvaná? Stěžovat si? Hledat jiného doktora?

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 09:18
Reakce na RoSa:

V atomové elektrárně se samozřejmě chybovost toleruje.

Já si dost dobře umím představit, že lékař někoho špatně diagnostikuje, když to tady čtu, je mi jasné, že spousta lidí jde k doktorovi už přednasraná a na nátlak rodiny, na lékařovy otázky odpovídá nepravdivě a pak jsou z toho story, jak mi dědečka nepsrávně diagnostikovali. To nejsou chyby typu "místo levé ledviny mi vzali pravou", to je zcela jasné selhání.

Co se týče etiky a komunikace s pacienty, hodně se zlepšuje, tedy aspoň já nemám s lékaři snad žádnou vysloveně špatnou zkušenost, a to letos mám se zdravotnícky bohužel hodně co do činění.